myszkaxs 01.07.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 słuchajcie nie martwcie sie,ze ktoś coś nie chce, że idzie pod góre itp. Wszedzie jest tak samo, te ekipy sa wszedzie jednakowe - robia 3 dni a wychodzi 3 tygodnie,przychodzą jutro a przychodzą za 2 tygodnie, powoli zaczynam sie przyzwyczajać i olewać najwyzej wprowadze sie miesiąc dwa czy 3 później. Juz nie mam siły prosić i błagać, przypominać i dzwonić. Ja wiem,ze każdy ma duzo sprawna głowie, ale po to jest telefon,zeby uprzedzić, każdy jest człowiekiem i zrozumie. Mnie tynkarze i ociepleniowcy zwiedli tylko miesiąc , no ale co mam sie zastrzelić . Także Artur nie martw się pewnie sie gdzies nie wyrobił z robota i po prostu nie chce świecic oczami dlatego nie odbiera. Luzik juz 30 spotkanie u Ciebie zdążysz nas przyjąc wotynkowanych ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 01.07.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 W sprawie watku Qdlatego; Adam N. czy Marian N., bo Adam ma zamiar u mnie budowac. Co prawda nie wiem jeszcze co to jest ten dysperbit i nie wiem czy go bede miec, sorki za nieuctwo, ale w razie czego to mu zaznacze, ze ma to malowac od razu na poczatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozimek 02.07.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 No to podpisałem umowę na budowę.... Nie wiem czy się cieszyć.. czy martwić bo dopiero się zacznie ... niedługo pewnie też wdroże się w wasze problemy i tematy i może coś będe umiał odpowiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sulejow 02.07.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 W sprawie watku Qdlatego; Adam N. czy Marian N., bo Adam ma zamiar u mnie budowac. Co prawda nie wiem jeszcze co to jest ten dysperbit i nie wiem czy go bede miec, sorki za nieuctwo, ale w razie czego to mu zaznacze, ze ma to malowac od razu na poczatku. Wiec Adam i Marian to jest ten sam czlowiek. Ma na imie Adam ale mowia na niego Marian. A co do jego roboty proponuje spisac umowe w miare szczegolowa co wchodzi w zakres prac, aby pozniej nie bylo nieporozumien, co mialo miejsce na mojej budowie. Ekipa Mariana budowala u mnie w tamtym roku. A wszystkie rzeczy "dodatkowe" ostatecznie wplywaja na to ile wydalo sie pieniedzy. Marian to stary cwaniak. Jesli interesuja Cie szczegoly to priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.07.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 słuchajcie nie martwcie sie,ze ktoś coś nie chce, że idzie pod góre itp. Wszedzie jest tak samo, te ekipy sa wszedzie jednakowe - robia 3 dni a wychodzi 3 tygodnie,przychodzą jutro a przychodzą za 2 tygodnie, powoli zaczynam sie przyzwyczajać i olewać najwyzej wprowadze sie miesiąc dwa czy 3 później. Juz nie mam siły prosić i błagać, przypominać i dzwonić. Ja wiem,ze każdy ma duzo sprawna głowie, ale po to jest telefon,zeby uprzedzić, każdy jest człowiekiem i zrozumie. Mnie tynkarze i ociepleniowcy zwiedli tylko miesiąc , no ale co mam sie zastrzelić . Także Artur nie martw się pewnie sie gdzies nie wyrobił z robota i po prostu nie chce świecic oczami dlatego nie odbiera. Luzik juz 30 spotkanie u Ciebie zdążysz nas przyjąc wotynkowanych ścianach. Dzięki za słowa otuchy Dobrze byłoby tak budować, żeby nie nabyć obrzydzenia do budowania... Obdzwaniam teraz tynkarzy, ale już widzę że z miesiąc jestem w plecy. Trudno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 03.07.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Nikt nie ma lekko.Ja dzisiaj jadę na poważną rozmowę z Panem Kaziem.Zobaczymy, czy się dogadamy. Ja jestem póki co nieźle wnerwiony. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.07.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Na ten piasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozimek 04.07.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 mam pytanko ..Sulejówek i okolice to teren z wysokim poziom wód gruntowych. Mój projekt opierał się na scianach jednowarstwowych z fundamentami grubosci 36 cm. Po adaptacji jest dwuwarstwowy, ale projektantka nie zmieniła fundamentówa. Sciany mają 24 a fundamenty 36. Tłumaczyło to faktem "silengo naporu wody". Ja gdzieś tam czytałem że generalnie to raczej architektom się nie chce tego przerabiać, sta tak zostawiają.Stąd pytanie, jakie macie fundamenty przy scianach dwuwarstwowych ? Robić 36 czy nie ma po co ? Ps. Można macie jakieś namiary do kogos kto kopie studnie dobrze i tanio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 04.07.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Fundamenty - znaczy ściany fundamentowe? Ja też mam 24 cm. Bo ławy to 50 cm. Q. Aha, mój majster - Pan Kazio wziął się do roboty. Nareszcie. Jest miły, robi o co poprosimy. Cóż za metamorfoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozimek 04.07.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Fundamenty - znaczy ściany fundamentowe? Ja też mam 24 cm. Bo ławy to 50 cm. dokładnie miałem na myśli ściany fundamentowe. A lepszę śa grubsze na nasze warunki, czy to bez znaczenia ? Jak myslićie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.07.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Zastanawiam się jaką przewagę dałby grubszy fundament? I szczerze rzekłszy nie widzę powodów żeby obstawać przy 36cm. Zakładam, że piwnicy nie będzie bo gmina nie wydaje pozwolenia na budowę podpiwniczenia - przynajmniej w moim orzeczeniu nie było takiej zgody.U mnie jest szerokość standardowego bloczka fundamentowego i spora cześć ludzi w okolicy buduje tak samo. Kierownik też nie miał wątpliwości.Ściany mam z Poro25 (dwuwarstwowa), więc bloczek jest trochę cofnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 04.07.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Cześć chciałbym zapytać kto robił Wam mapę geodezyjną do celów projektowych i za ile... PozdrowieniaDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.07.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 650pln / 6szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 04.07.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Posłuchajcie,mam dylemat związany z ociepleniem ściany fundamentowej (skoro o nich mowa).Chciałem styropian FS 20, 8 cm, z felcem. I nie mogę takiego kupić. Mam wybór:albo FS 15 z felcemalbo FS 20 ale bez felca. Co robić??? Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derifter 04.07.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Zależy do czego potrzebujesz. Jak do zwrotu części Vat, to bierz. Jeżeli potrzebujesz do banku (kredyt), to możesz kupić go jako usługę na FV z 7% VAT. Witam. Wlasnie podlaczylem sie do tego forum jako ze dojrzewam do budowania sie w Izabeli ale jestem troche swiezy przez to mam pytanie: Co znaczy 'jako usluge ?' Musze im zaplacic za niewykonana robote czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 04.07.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 To oznacza, że zamiast kupować beton z VAT'em 22% kupujesz wykonanie funamentów z VAT'em 7%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.07.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Posłuchajcie, mam dylemat związany z ociepleniem ściany fundamentowej (skoro o nich mowa). Chciałem styropian FS 20, 8 cm, z felcem. I nie mogę takiego kupić. Mam wybór: albo FS 15 z felcem albo FS 20 ale bez felca. Co robić??? Q. Też nie mogłem kupić dokładnie tego co chciałem, w końcu ociepliłem fundament FS20 2x 5cm bez felca - to akurat było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 04.07.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 jeszcze sa styrodury itp, my mamy ocieplone styrodurem Ursy 5cm, jest wytrzymalszy od zwyklego FS 20. A gdzie w Izabeli Derifter sie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 04.07.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Posłuchajcie, mam dylemat związany z ociepleniem ściany fundamentowej (skoro o nich mowa). Chciałem styropian FS 20, 8 cm, z felcem. I nie mogę takiego kupić. Mam wybór: albo FS 15 z felcem albo FS 20 ale bez felca. Co robić??? Q.Ja dałem się przekonać do styroduru. Kosztował mnie ponad 1.000 PLN, ale uważam że warto było wydać te kilkaset złotych dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 04.07.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 jeszcze sa styrodury itp, my mamy ocieplone styrodurem Ursy 5cm, jest wytrzymalszy od zwyklego FS 20. A gdzie w Izabeli Derifter sie budujesz?U mnie też jest Ursa Ponoć ma najlepszy wspólczynnik przenikania wilgoci z produktów obecnych na polskim rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts