Domakini 10.08.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 U mnie stosunkowo niedaleko jest rów i nie powinno być dużych problemów z wodą (ale oczywiście żadnych piwnic nie robię), co do warstw antywilgociowych to jeszcze nie wiem. A ja tez mam pytanko czy korzystaliście może, albo znacie jakieś opinie na temat Hurtowni materiałów bud. Stalbud II w Sulejówku na ul. Piłsudskiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 10.08.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 A co do piły, nie wiem ile masz tego cięcia, ale najlepiej jest dogadać się z jakąś ekipą która aktualnia uprząta gałęzie po tych wichurach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.08.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 A co do piły, nie wiem ile masz tego cięcia, ale najlepiej jest dogadać się z jakąś ekipą która aktualnia uprząta gałęzie po tych wichurach Tylko gdzie ich znaleźć - żadnej nie widziałem na własne oczy A ja tez mam pytanko czy korzystaliście może, albo znacie jakieś opinie na temat Hurtowni materiałów bud. Stalbud II w Sulejówku na ul. Piłsudskiego??Wybieram się na przeszpiegi na początku przyszłego tygodnia, powrzucam info. BTW, przyłączam się do prośby o info o hurtowniach - gdzie warto uderzać na początek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 10.08.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 My już kończymy - przeprowadzka w trakcie, więc mam już jakieś doświadczenie z hurtowniami w okolicy. Większość zakupów robiliśmy u Kowalczyk (na trasie mińskiej), oraz w EUROBUDzie (na drodze ze Starej MIłosnej do Sulejówka - to chyba Piłsudskiego). Generalnie Kowalczyk jest tani - tańszy niż markety, ale trzeba uważać - kolega po negocjacjach dostał najtańszy klinkier, ale potem narzekał na jego jakość. Ja sama nie miałam takich problemówy, ale u Kowalczyka denerwował mnie bałagan organizacyjny - zdarzyło się że moje złożone zamówienie nie zostało w całości wykonane, bo sprzedawca zapomniał wysłać Eurobud - wszystko na telefon - potem mnie już znali i nie było żadnego problemu z telefonem typu: Pani .... potrzebuję za godzinę styropian na działkę - dowóz oczywiście w cenie nawet niewielkiej ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.08.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Moiramogę Cię ponękać jeszcze o numery telefonów do powyższych? A ze swojego kierownika byliście zadowoleni? Jest 'miejscowy'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 10.08.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Kierownik z Mińska - ten typ co to tylko podpisuje - niedrogi, aczkolwiek nie stanowi pomocy dla niewtajemniczonych inwestorów. Telefony prześlę ci w piątek - jutro wolne, a dzisiaj już kończę. jak będziesz zainteresowany przypomnij się w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 11.08.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A co do piły, nie wiem ile masz tego cięcia, ale najlepiej jest dogadać się z jakąś ekipą która aktualnia uprząta gałęzie po tych wichurach Tylko gdzie ich znaleźć - żadnej nie widziałem na własne oczy Po Wesołej sie kręcą ewentualnie idź do jakiegoś sklepu ogrodniczego (z okolicy) i zagadaj z pracownikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.08.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Po Wesołej sie kręcą ewentualnie idź do jakiegoś sklepu ogrodniczego (z okolicy) i zagadaj z pracownikami.Znalazlem gościa (chociaż nie w sklepie ) który chce 150 pln. To chyba dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.08.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Kierownik z Mińska - ten typ co to tylko podpisuje - niedrogi, aczkolwiek nie stanowi pomocy dla niewtajemniczonych inwestorów. Ups, to co on taki jakiś.. nietaki? Mam nadzieję że przyszły kierownik będzie pomocny właśnie - w końcu po to jest. To ja się jeszcze zastanowię. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 12.08.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 chyba sporo jest "takich nietakich" więc i ja chetnie dowiem się czegoś o kims sensownym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.08.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Jak znajdę - napiszę. Jutro jadę na polowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 17.08.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Jak się udało polowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.08.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Ano objechałem okoliczne hurtownie. W każdej zostawiłem zestawienie materiałów z projektu, dostałem obietnice że oczywiście na jutro dostanę ceny - i do dzisiaj żaden nie odpowiedział. Obdzwoniłem już parę, musze to uporządkować ale właśnie szalejemy z kilkoma umowami jednocześnie i północek nas conocnie zaskakuje. Postaram się w niedzielę jak będzie spokojniej do tego przysiąść. Słyszałem że bardzo dobre ceny ma duża hurtownia koło Mińska, jakos na 'R'. Nikt nie umiał powiedzieć mi nazwy. W Leroy Merlin ceny bezwględnie najniższe, ale HDS kosztuje okoo 200 pln za 10 palet pustaków - i już się za całość zrównuje z cenami w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 19.08.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Kraftz myśmy kupowali materiał na ściany u Zielonki - hurtownia na trasie Mińskiej w Zakręcie - wtedy mieli najniższe ceny i dogodny sposób rozliczania się. A z tym olewaniem ofertowym to standard, jak się nie nabiegasz i nie naprosisz to nie kupisz w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 19.08.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 A ja ponieważ nadal mam nierozwiązaną kwestie projektu latałam po hurtowniach zupełnie orientacyjnie i wstępnie, bez konkretów, byłam w kilku hurtowniach które sa na Piłsudskiego w Sulejówku i mam pytanko, jesli to nie tajemnica, jakiej wysokości rabaty udaje sie Wam wytargować? u mnie jak narazie była mowa o około 5% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 22.08.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Sprawdziłam na fakturach - w Eurobudzie miałam 8% rabatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.08.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Ja na razie kwestii rabatów nie tykałem - zacznę, gdy wybiorę dwie trzy hurtownie z najtańszymi cenami. UMOWĘ NA WYKONAWSTO PODPISAŁEM!! A czuję się jakbym już dom wybudował. Kraftz myśmy kupowali materiał na ściany u Zielonki - hurtownia na trasie Mińskiej w Zakręcie - wtedy mieli najniższe ceny i dogodny sposób rozliczania się. U Zielonki mi krzyknąli za Poroth 25 P+W, kl15 3,8 net. Chyba nieźle... Porotherm Klasa 10 3,2 (netto) Porotherm Klasa 15 3,8 (netto) Beton komórkowy biały 600 5,4 (brutto) Folia kubełkowa 1,5 m szerokości 202pln / 20mb 1,0 m szer 134pln / 20mb Stal (drut 6m) f12 2,26/kg (brutto) f6 2,46/kg (brutto) Ceny w pozostałych hurtowniach za chwilę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 08.09.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 No co tak cichutko? jak tam Wasze budowy? moja niestety w zawieszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.09.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 A ja dawno nie zaglądałem bo u nas tak wrze, że wieczorami usypiam dzieci przykładem Ścianki fundamentowe prawie kończymy, więc zaczęło 'być widać', super odczucie! Jak będziecie zaczynać to dobra rada, której nie posłuchałem chociaż wszyscy trąbią na prawo i lewo - zrosnąć się z linką i miarką. Po tygodniu roboty panowie jedną ławę zgubili a drugą zepsuli, wetknęli nie tam gdzie trzeba zbrojenie pod słupy, trzeba było rozbierać kawałek ścianki bo majster zdecydował że 'tak będzie lepiej'. A wszystko przez skuteczny automarketing i moją łatwowierność. Ale nigdy więcej... Na kierownika nie liczcie. Mój miał być do bólu czepliwy a przepuścił takie byki jak 50cio cm przesunięcie ławy i brak słupów. Potem twierdził że nie mówiliśmy o czymś o czym mówiliśmy, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.09.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 No co tak cichutko? jak tam Wasze budowy? moja niestety w zawieszeniu Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts