Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie w Sulejówku...

Recommended Posts

U mnie stosunkowo niedaleko jest rów i nie powinno być dużych problemów z wodą (ale oczywiście żadnych piwnic nie robię), co do warstw antywilgociowych to jeszcze nie wiem.

A ja tez mam pytanko czy korzystaliście może, albo znacie jakieś opinie na temat Hurtowni materiałów bud. Stalbud II w Sulejówku na ul. Piłsudskiego??

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A co do piły, nie wiem ile masz tego cięcia, ale najlepiej jest dogadać się z jakąś ekipą która aktualnia uprząta gałęzie po tych wichurach :wink:
Tylko gdzie ich znaleźć - żadnej nie widziałem na własne oczy :cry:

A ja tez mam pytanko czy korzystaliście może, albo znacie jakieś opinie na temat Hurtowni materiałów bud. Stalbud II w Sulejówku na ul. Piłsudskiego??

Wybieram się na przeszpiegi na początku przyszłego tygodnia, powrzucam info.

BTW, przyłączam się do prośby o info o hurtowniach - gdzie warto uderzać na początek?

My już kończymy - przeprowadzka w trakcie, więc mam już jakieś doświadczenie z hurtowniami w okolicy.

Większość zakupów robiliśmy u Kowalczyk (na trasie mińskiej), oraz w EUROBUDzie (na drodze ze Starej MIłosnej do Sulejówka - to chyba Piłsudskiego).

Generalnie Kowalczyk jest tani - tańszy niż markety, ale trzeba uważać - kolega po negocjacjach dostał najtańszy klinkier, ale potem narzekał na jego jakość. Ja sama nie miałam takich problemówy, ale u Kowalczyka denerwował mnie bałagan organizacyjny - zdarzyło się że moje złożone zamówienie nie zostało w całości wykonane, bo sprzedawca zapomniał wysłać :o

Eurobud - wszystko na telefon - potem mnie już znali i nie było żadnego problemu z telefonem typu: Pani .... potrzebuję za godzinę styropian na działkę - dowóz oczywiście w cenie nawet niewielkiej ilości.

A co do piły, nie wiem ile masz tego cięcia, ale najlepiej jest dogadać się z jakąś ekipą która aktualnia uprząta gałęzie po tych wichurach :wink:
Tylko gdzie ich znaleźć - żadnej nie widziałem na własne oczy :cry:

Po Wesołej sie kręcą :wink: ewentualnie idź do jakiegoś sklepu ogrodniczego (z okolicy) i zagadaj z pracownikami.

Kierownik z Mińska - ten typ co to tylko podpisuje - niedrogi, aczkolwiek nie stanowi pomocy dla niewtajemniczonych inwestorów.

Ups, to co on taki jakiś.. nietaki?

Mam nadzieję że przyszły kierownik będzie pomocny właśnie - w końcu po to jest.

To ja się jeszcze zastanowię. Dzięki za info.

Ano objechałem okoliczne hurtownie. W każdej zostawiłem zestawienie materiałów z projektu, dostałem obietnice że oczywiście na jutro dostanę ceny - i do dzisiaj żaden nie odpowiedział. Obdzwoniłem już parę, musze to uporządkować ale właśnie szalejemy z kilkoma umowami jednocześnie i północek nas conocnie zaskakuje. :)

Postaram się w niedzielę jak będzie spokojniej do tego przysiąść.

Słyszałem że bardzo dobre ceny ma duża hurtownia koło Mińska, jakos na 'R'. Nikt nie umiał powiedzieć mi nazwy.

W Leroy Merlin ceny bezwględnie najniższe, ale HDS kosztuje okoo 200 pln za 10 palet pustaków - i już się za całość zrównuje z cenami w okolicy.

A ja ponieważ nadal mam nierozwiązaną kwestie projektu :x latałam po hurtowniach zupełnie orientacyjnie i wstępnie, bez konkretów, byłam w kilku hurtowniach które sa na Piłsudskiego w Sulejówku i mam pytanko, jesli to nie tajemnica, jakiej wysokości rabaty udaje sie Wam wytargować? u mnie jak narazie była mowa o około 5%

Ja na razie kwestii rabatów nie tykałem - zacznę, gdy wybiorę dwie trzy hurtownie z najtańszymi cenami.

UMOWĘ NA WYKONAWSTO PODPISAŁEM!!

A czuję się jakbym już dom wybudował. :D

Kraftz myśmy kupowali materiał na ściany u Zielonki - hurtownia na trasie Mińskiej w Zakręcie - wtedy mieli najniższe ceny i dogodny sposób rozliczania się.
U Zielonki mi krzyknąli za Poroth 25 P+W, kl15 3,8 net. Chyba nieźle...

Porotherm Klasa 10 3,2 (netto)

Porotherm Klasa 15 3,8 (netto)

Beton komórkowy biały 600 5,4 (brutto)

Folia kubełkowa 1,5 m szerokości 202pln / 20mb

1,0 m szer 134pln / 20mb

Stal (drut 6m) f12 2,26/kg (brutto)

f6 2,46/kg (brutto)

Ceny w pozostałych hurtowniach za chwilę...

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

A ja dawno nie zaglądałem bo u nas tak wrze, że wieczorami usypiam dzieci przykładem :wink:

Ścianki fundamentowe prawie kończymy, więc zaczęło 'być widać', super odczucie!

Jak będziecie zaczynać to dobra rada, której nie posłuchałem chociaż wszyscy trąbią na prawo i lewo - zrosnąć się z linką i miarką.

Po tygodniu roboty panowie jedną ławę zgubili a drugą zepsuli, wetknęli nie tam gdzie trzeba zbrojenie pod słupy, trzeba było rozbierać kawałek ścianki bo majster zdecydował że 'tak będzie lepiej'. A wszystko przez skuteczny automarketing i moją łatwowierność. :oops:

Ale nigdy więcej... 8)

Na kierownika nie liczcie. Mój miał być do bólu czepliwy a przepuścił takie byki jak 50cio cm przesunięcie ławy i brak słupów. Potem twierdził że nie mówiliśmy o czymś o czym mówiliśmy, etc.