derifter 28.07.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Mowia ze myslenie nie boli ale widac ze nie kazdemu wychodzi. No masz babo placek. I teraz nie wiem czy to była samo- czy niesamo- krytyka. Sorry, bylem troche 'away' ostatnio. To byla samokrytyka ale mnie samego. Kombinowalem jak tu robic- czy raz wlozyc rure a raz wyjac - a to takie proste - zrobic dwie rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 28.07.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 nie no to fajnie tak macie.... a my sie jeszcze nie znamy znikim ale cóż moze kiedyś sie poznamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 28.07.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Madzia, ja to sie jeszcze nie znam z tymi, ktorzy sie juz znaja. Wiec jeszcze wcale nie mam fajnie. Co do lobuza od okien to zdemaskuje go do niedzieli. Co do urzedu, hm, dziwne, ale jak przekraczam jego prog to mi automatycznie skacze cisnienie. A najlepsza jest ankieta, w ktorej sa pytania: czy urzednik jest mily, czy uprzejmy ale nie ma czy kompetentny. A i zeby ankiete do urny wrzucic to trzeba jej poszukac. Moze jestem wymagajaca i bardzo dbam o swoj czas ale to tylko dlatego, ze mam go bardzo malo. A tam czas jakby sie zatrzymal i wszystkim sie wydaje, ze jak jedna osoba czyms tam sie zajmujaca jest na urlopie to jest naturalne, ze niczego od innych nie mozna sie dowiedziec i wymagac. Dziwne, u mnie w pracy jak ktos idzie na urlop to inna osoba go zastepuje a moich klientow naprawde srednio obchodzi kto ich obsluguje byle byli obsluzeni dobrze. Typowe jest, moze nie tylko dla tego urzedu, ze jak ma sie na wydanie decyzji albo odpowiedz na pismo 30 dni to sie za to zabiera w ostatniej chwili albo po prostu antydatuje. Moge jeszcze pare przykladow podac niczym z "Misia". Oczywiscie nie wszystkich osob tam pracujacych to dotyczy. Bylabym niesprawiedliwa gdybym tego nie nadmienila. Generalnie, sadze, ze reforma organizacji czasu pracy i sposobu pracy przydalaby sie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 31.07.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Pozwolę sobie po sąsiedzku zadać pytanie: Czy ktoś z Sz. P. ma godnego polecenia speca od kominka? (oprócz Pana Tadeusza Pyry) Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.07.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Pozwolę sobie po sąsiedzku zadać pytanie: Czy ktoś z Sz. P. ma godnego polecenia speca od kominka? (oprócz Pana Tadeusza Pyry) Pozdrawiam, Znajomy polecał mi kominkarza z Józefowa, bardzo chwalił, ja jeszcze nie testowałem. Namiar wysyłam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 31.07.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Jak było na grill'u. My niestety nie zdążyliśmy wpaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.07.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Ja to chyba powinienem na końcu sie wypowiadać bo to było u mnie, więc tymczasem dziękuję za wyborne towarzystwo w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 31.07.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Jak było na grill'u. My niestety nie zdążyliśmy wpaść Super!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 31.07.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Hello Grillik pierwsza klasa. Cała niedziela byłaby udana, ale wpadłem wieczorem na budowę i po dokładnych pomiarach, drzwi z garażu do domu wyszły 185 cm!!! Kurcze! Dzisiaj je zamurowali!!! Ale już sam nie wiem.... Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.07.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Zrezygnowałeś z drzwi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derifter 31.07.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Hej Sąsiedzi, nie znalazlem nigdzie info stali. Mnie najtaniej wyszło u Zielonki (Cegielnie Polskie blisko Zakrętu). Jakis numer telefonu ? Wszystko dookola jest blisko Zakretu, a jeszcze nie jestem zbyt obyty w terenie. Albo adres - tez by bylo cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 31.07.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Zrezygnowałeś z drzwi?? Tak, niestety..... Po zmianie stropu z drewnianego na terive, drzwi wyszły 185 cm (z futryną). Nie ma innej możliwości. Moja Żonka od początku była przeciwna tym drzwiom, że nie praktyczne, może śmierdzieć olejem itp. U nas jest inaczej - u Ciebie z garażu wchodzi się do kotłowni, potem do domu. U nas od razu do domu. Mogę jeszcze pokombinować, żeby z kawałka gabinetu wygospodarować 1 m2 na mały korytarzyk. Wtedy byłyby podwójne drzwi i miejsce na schodek do zniwelowania różnicy wysokości. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.07.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 ..czyli z garaż do domu przechodziło by się na zewnątrz.Wydaje mi się to niepraktyczne. U nas przejście nie jest przez kotłownię - tak było w projekcie. Chcieliśmy zrobić w kotłowni łazienkę więc przejście trzeba było zrobić przez klatkę schodową - zrobimy dodatkowe drzwi pod schodami - oprócz tych z garażu do części mieszkalnej. I garaż i tę 'śluzę' pod schodami będą wietrzyć kanały wentylacyjne. Mam nadzieję, że wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.07.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Hej Sąsiedzi, nie znalazlem nigdzie info stali. Mnie najtaniej wyszło u Zielonki (Cegielnie Polskie blisko Zakrętu). Jakis numer telefonu ? Wszystko dookola jest blisko Zakretu, a jeszcze nie jestem zbyt obyty w terenie. Albo adres - tez by bylo cacy. Cegielnie Polskie 773 26 24 501 207 227 Trakt Brzeski 119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.07.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Zrezygnowałeś z drzwi?? Tak, niestety..... Po zmianie stropu z drewnianego na terive, drzwi wyszły 185 cm (z futryną). Nie ma innej możliwości. Moja Żonka od początku była przeciwna tym drzwiom, że nie praktyczne, może śmierdzieć olejem itp. U nas jest inaczej - u Ciebie z garażu wchodzi się do kotłowni, potem do domu. U nas od razu do domu. Mogę jeszcze pokombinować, żeby z kawałka gabinetu wygospodarować 1 m2 na mały korytarzyk. Wtedy byłyby podwójne drzwi i miejsce na schodek do zniwelowania różnicy wysokości. Q. qrcze, jakoś mi te Twoje drzwi nie dają spokoju. Jak to tak? I zakupami będziesz dreptał w zimie naokoło, i jak czegoś zapomnisz to po deszczu/ciemku będziesz biegał? A jak żona zacznie strzelać to zaczniesz się ubierać żeby samochodu dopaść? Ja bym walczył z tym tematem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 31.07.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 qrcze, jakoś mi te Twoje drzwi nie dają spokoju. Jak to tak? I zakupami będziesz dreptał w zimie naokoło, i jak czegoś zapomnisz to po deszczu/ciemku będziesz biegał? A jak żona zacznie strzelać to zaczniesz się ubierać żeby samochodu dopaść? Ja bym walczył z tym tematem... Nie bardzo jest co walczyć. Jak stoisz w domu przodem do garażu, to strop nad garażem jest na wys. 185 cm od poziomu domu. Nie ma miejsca na schodek, bo jest wejście do łazienki. Mam koncepcję z tym korytarzykiem. Plusy: mam drzwi można zrobić schodek i łapię się w wymiarze wychodzą 2 pary drzwi - taka śluza Minusy: koszt - 2 pary drzwi muszę ukraść 1 m2 gabinetu Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.07.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Tak sobie pomyślałem - pewnie już to rozważałeś - czy z przesunięciem drzwi na dole tak żeby mieścił sie schodek, zamętu nie będzie mniej niż z pomniejszaniem gabinetu na górze? Miałem podobny dylemat, u nas dochodził jeszcze jako parametr wąski korytarz - finalnie, drzwi muszą być przesuwane. W każdym razie ja trzymam kciuki za tymi drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 31.07.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Tak sobie pomyślałem - pewnie już to rozważałeś - czy z przesunięciem drzwi na dole tak żeby mieścił sie schodek, zamętu nie będzie mniej niż z pomniejszaniem gabinetu na górze? Kurcze, muszę się nauczyć wklejać obrazki bo nie wytłumaczę tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 31.07.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 http://images1.fotosik.pl/122/00895327cacfcd9f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 31.07.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Jeeeest Otóż moja koncepcja: to różowe to ściany. Długopisem dorysowałem drzwi dodtakowe 2 pary drzwi. Co o tym sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts