Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie w Sulejówku...

Recommended Posts

mnie sie wydaje ze szkoda gabinetu i te dwie pary drzwi beda o siebie zawadzac,

jezeli chodzi tylko o zapachy to lepiej zostawic tak jak jest a kupic szczelniejsze metalowe drzwi,

nie bardzo rozumiem o co sie rozchodzi z tym 185cm - to wysokość i sa za niskie czy jak? moze mozna obnizyc posadzke w tym miejscu jakis schodek jezeli jeszcze chudziak nie wylany, wiele osób ma takie przejscia z garazu do domu przy klatce schodowej lepiej to chyba niz przez duzy pokój; przeciez drzwi i tak sie robi na wymiar :)

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozwolę sobie po sąsiedzku zadać pytanie:

Czy ktoś z Sz. P. ma godnego polecenia speca od kominka? (oprócz Pana Tadeusza Pyry)

Pozdrawiam,

Moge podac jeden kontakt:

Mirek Andrzejewski, przed Wiazowna w lewo: 501-795-081

Powiedz ze wiesz o nim od kuzynki Basi.

Mnie kominka nie robil bo jeszcze nie ma gdzie, ale z tego zyje juz kawalek czasu i z glodu nie umarl co oznacza ze klientow ma.

nie bardzo rozumiem o co sie rozchodzi z tym 185cm - to wysokość i sa za niskie czy jak? moze mozna obnizyc posadzke w tym miejscu jakis schodek jezeli jeszcze chudziak nie wylany,

Po położeniu terivy, taka wyszła wysokość drzwi razem z futryną. Nisko.

Schodek ciężko tam wkomponować (chudziak jest, ale nie w tym rzecz), bo zaraz po prawej jest wejście do łazienki. Jakoś nie wyobrażam sobie schodzenia 10 cm w dół, a potem po schodku do łazienki.

Na szczęście moja Żonka ulitowała się i dzisiaj ekipa rozbiera terivę (na szczęście jeszcze nie zalaną) i mają wylewać normalny strop, który jest cieńszy od terivy i drzwi powinny się zmieścić.

:)

Q.

Myszkaxs,

na skrzynce masz namiary na koparki, o które prosiłaś.

Q.

Qdlaty, ile bierze ten Twój pan koparkowy?

Znalazlem tez faceta z Halinowa, rzut beretem od mojej działki.

Za zdjęcie humusu chce jakieś 400 zł. Płacone "od dzieła" nie za godzinę.

Moglbys podeslac namiary ?

Moze byc mailem: [email protected]

ja też poprosze o namiary na koparkowego :lol:

przyda sie niedługo :)

u nas na razie wszystko stoi- te wstrętne papiery tyle trwają.

Dodatkowo nie mamy ekipy budowlanej :( Tzn niby mamy ale nie możemy zastać faceta włascisiela żeby nam wycenił ile dokładnie bedzie kosztowało postawienie domu, płaci sie od metra 15 zł ale ile to wyjdzie na nasz dom to nie wiemy:(

ale ma odebrany juz domek do zamieszkania??

Wolelibysmy ekogroszek ale nie ma kurcze nic w warunkach zabudowy o tym wspomnianego- jest tylko informacja że gaz i olej. A mój brat kupił działke w Michałowicach k/Pruszkowa i ma informacje ze w warunkach ze może być ekogroszek...

Qdlaty i kraftz jakie macie ogrzewanie??