Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie w Sulejówku...

Recommended Posts

Kraftz,

czy wibrowałeś beton w stropie nad garażem?

Q.

Nie, ale beton zamówiłem żadszy. Wykonawca twierdził że "o nic pana głowa nie boli, będzie dobrze". Wydaje mi sie że nie jest źle - T-riva leży teraz na 3-4cm poduszce betonowej, ubytki są do 5 cm głębokie, ale jest ich niewiele. Nad garażem mam monolit, też bez wibrowania, nie widzę żeby coś było nie tak. Czy beton jest dobrze rozprowadzony wewnątrz - tego nie wiem, wierzę że jest ok :wink:

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ale ma odebrany juz domek do zamieszkania??

Wolelibysmy ekogroszek ale nie ma kurcze nic w warunkach zabudowy o tym wspomnianego- jest tylko informacja że gaz i olej. A mój brat kupił działke w Michałowicach k/Pruszkowa i ma informacje ze w warunkach ze może być ekogroszek...

Qdlaty i kraftz jakie macie ogrzewanie??

U mnie gaz - jest w drodze.

Ten sąsiad od węgla mieszka już 5 lat.

Drugi sąsiad nie wygląda na samobójcę myślę, że przemyślał sprawę i nie ryzykuje spięcia z nadzorem. Ale zapytam go i wrzucę na forum.

dzieki, jak bedziesz coś wiedzial to daj znać, my tez mamy gaz tylko wpiąc sie pozostaje ale wolelibysmy ekogroszek ( ciekawe czy faktycznie to taniej wychodzi)

a teraz Kochanie życze miłego weekendziku- wyjeżdzam na urlop do rodziców pod Radom :) ale w piątek wracamy co my działeczke skosić jak bedzie pogoda :)

pozdrawiam

:lol:

Heja,

jak ktoś ma namiar na wibrator do betonu to stawiam piwo :)

Q.

Korzystałem z firmy Ramirent. Kiedyś mieli siedzibę na ulicy Korkowej 163 w Marysinie a teraz w intenecie znalazłem że na ostrobramskiej

http://www.ramirent.pl/?p=kontakt&miasto=13

A na stronach muratora znalezłem takie dane:

ul. Korkowa 163

04-549 Warszawa

telefony: (0 22) 815 20 26

tel. kom.: 0 606 95 59 16

fax: (0 22) 815 20 26

e-mail: [email protected]

internet: http://www.ramirent.pl

Wypożyczałem u nich zagęszczarkę do żwiru pod wylewki. Wszystko ok z tym że gdy zobaczyli mój dowód i miejsce zameldowania (daleko od Warszawy) zażyczyli sobie drugi dokument ze zdjęciem i jakieś faktury na potwierdzenie tego że zamieszkuję w pobliżu. Oprócz tego musiałem zostawić u nich dosyć wysoką kaucję. Mocno się zabezpieczają ale cała reszta OK.

Witam Wszystkich, pomocy! Czy mozecie mi podpowiedziec kto i za ile wywierci mi studnie na dzialce. Musimy tez rozejrzec sie za jakas fimrma ktora zrobi nam kratownice. Moze ktos wie gdzie sie przerabia pomniki przyrody na kratownice, bede wdzieczna za info.

Mnie abisynkę kręcił p. Henryk (nazwiska nie pomnę) 604 211 417.

Do czego służą te kratownice?

dzieki kraftz za namiar,

chyba abisynke, bo z ta glebinowa to jakas papierologia z tego co sie orientuje a wodociag to juz lada moment w ulicy nam zrobia

a co do kratownic to nie wiem czy to dobrze wytlumacze jesli powiem, ze to wiazary kratowe sa plus jakies tam jetki i cos tam jeszcze, wiezba cala znaczy sie

nie no jeszcze budowac nie zaczelam a juz mam sie znac? :cry:

ale ma odebrany juz domek do zamieszkania??

Wolelibysmy ekogroszek ale nie ma kurcze nic w warunkach zabudowy o tym wspomnianego- jest tylko informacja że gaz i olej. A mój brat kupił działke w Michałowicach k/Pruszkowa i ma informacje ze w warunkach ze może być ekogroszek...

Qdlaty i kraftz jakie macie ogrzewanie??

U mnie gaz - jest w drodze.

Ten sąsiad od węgla mieszka już 5 lat.

Drugi sąsiad nie wygląda na samobójcę myślę, że przemyślał sprawę i nie ryzykuje spięcia z nadzorem. Ale zapytam go i wrzucę na forum.

Pytałem sąsiada, twierdzi że nie miał w gminie żadnych kłopotów z piecem na ekogroszek. Mówił też że gmina nie ma prawa ograniczać wyboru w sposobie ogrzewania domu jednorodzinnego.

kraftz dzięki za pamięc i info odnosnie tego piecia:)

jestesmy dozgonnie wzdzięczni :)

tam w warunkach zabudowy jest napisane w 2 miejscach 2 informacje:

mianowicie w paragrafie ciepłownictwa jest napisane że można ogrzewac gazem, elektryka i prądem a w drugim miejscu w paragrafie to samo i jeszcze sa dodane paliwa ekologiczne

Od sąsiadów słyszeliśmy że tez raczej sprzeciwów być nie powinno i sie zastanawiamy teraz czy gazowe ogrzewanie czy ekogroszek...

Co jest lepsze i tansze?? oczywiscie ekogroszek z podajnikiem co by nie latac co chwila i nei podkładac..