Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie w Sulejówku...

Recommended Posts

Istnieja takie ksztaltki, ktore maja podwojne kielichy i tymi ksztaltkami potem laczy sie z instalacja wewnetrzna. Nie ma wowczas problemu z wykuwaniem chudziaka do ksztaltki, ucina sie po prostu rure i naklada nasuwke a na nia kolanko, trojnik lub rure wedle potrzeb.

Czyli jeden kielich nachodzi wtedy z góry na węższą rurę.

Nie mam pojęcia:

1. że takie coś istnieje - hydraulik mnie nie poinformował :oops:

2. czy istnieje wtedy ryzyko, że szczelność realizuje jedynie uszczelka - słup nieczystości (np w przypadku pionu) napiera na nią od góry.

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie wykończenia robi ekipa, która budowała cały dom. Niestety pojedyńczych elementów wykończeniowych raczej się nie podejmują.

Może pomożecie mi z namiarami gdzie można w okolicy kupić:

- parapety zewnętrzne stalowe

- parapety wewnętrzne drewniane lub sklejka emitująca drewno

- drzwi zewnętrzne

- grzejniki

U mnie wykończenia robi ekipa, która budowała cały dom. Niestety pojedyńczych elementów wykończeniowych raczej się nie podejmują.

- drzwi zewnętrzne

- grzejniki

Widziałem drzwi na Dworcowej u Grubka, w Elamsie w Zakręcie (już po skręcie na Lublin jakieś 500 m po lewej), koło Geanta w hurtowni "coś tam Depot", w Starej Miłosnej koło stacji BP w ciągu pawilonów.

Jak znajdziesz drzwi stalowe to uprzejmie proszę o namiar.

witam przyszlych mieszkancow sulejowka.

Bardzo bym chciala wraz z mezem dolaczyc do waszego grona, ale nie mamy jeszcze dzialki :cry:

Zaczelismy najpierw szukac dzialek w obrebie warszawy (wesola, miedzeszyn itd) ale sa ponad nasz budzet.

Ogladalismy troche tereny w sulejowku, bardzo nam sie podoba zwalszcza szkopowka.

Czy mozecie cos doradzic w sprawie poszukiwania dzialki - gdzie najlepiej, moze ktos kupowal jako rolna i odralnial? ile placiliscie za metr?

Agencje raczej odpuszczamy, wiele czasu stracilismy chodzac po nich z marnym skutkiem. Chodzimy teraz i pukamy do drzwi, wiecej sie dowiadujemy niz w agencjach, ale...dzialki dla siebie jeszcze nie znalezlismy.

Na dniach wybieramy sie do urzedu miasta w sulejówku, moze czegos sie

dowiemy.

Bede wdzieczna za jakies pomocne informacje.

- drzwi zewnętrzne

- grzejniki

bulgaricus, jesteś już przy parapetach - a wylewki już masz? Polecałbyś swojego wylewkarza?

Oczywiście, że bym polecił, ale on się nie zgodzi robić małych fragmentów prac. U mnie wykonuje prawie wszystko od samych fundamentów. Nie jest tani, ale za to mam większość problemów (o których wszyscy piszą) z głowy.

Tak czy inaczej, kontakt wysyłam Ci priv'em.

No i mam nadzieję, że u mnie będzie równie wspaniale bo mam tą samą ekipę. :D

Mam nadzieję, że te problemy, które mają inni teraz nie pojawią się u nas później. :D

U mnie jutro kończą ocieplać fundament i są tydzień do przodu w porównaniu z grafikiem.

- drzwi zewnętrzne

- grzejniki

Drzwi zewnetrzne bardzo ladne widzialam w Grubku. Wewnatrz stalowe antywlamaniowe na zewnatrz panele debowe frezowane wg wlasnego pojektu z szybkami antywlamaniowymi rowniez wg wlasnego projektu, ocieplane z zamkami antywlamaniowymi (sztaby gora, dol i bok) - koszt 3500 zl. Mnie bardzo przypadly do gustu.

Grzejniki najlepiej zamawiac w wiekszych hurtowniach bo dostanie sie wieksze rabaty a jest o co walczyc bo hurtownie od producenta dostaja ok 50% rabatu wiec mozna wydebic zazwyczaj te 30-35% dla siebie. Polecam Bims-Plus, Gembud, TC instalacje, Valmark (namiary na te hurtownie sa w PF). Dobrze jest wczesniej zdecydowac sie na producenta, choc teraz wszyscy robia takie same :lol:

Jesli chodzi o parapety to niepomoge bo sie jeszcze nie orientowalam.

A.

Za miesiąc. Izabela.

(Informacje prosilbym mailem. Nie za czesto mam czas tu zagladac).

Z gory dziekuję.

A dom (hmmm ?) wyglada tak:

http://pah156.warszawa.sdi.tpnet.pl/Travels/2006/Izabela/Budowa_18.jpg

Coś niziutko te ścianki kolankowe.. 8)

Ja mogę polecić ekipę, która u mnie robiła, jestem zadowolony, ale nie jestem pewien czy oni kładą blachę.

Namiary posyłam na priva.

czy masz juz połozone piony kanalizacyjne? jesli tak to kto u Ciebie to robił.?

Co znaczy piony ?

Podpodlogowe - mam. Przegapilem rure do kominka ale mowia ze to pojdzie w styropian.

Robil to hydraulik wziety z tego forum - Michal Strzezek. 609-235-811

Sorry za pozna odpowiedz - jakby troche malo mam czasu, jakkolwiek wyglada na to ze prawie da sie dom postawic nie widzac specow. Mr. Strzezka nie widzialem na oczy. Uzgadnianie przez telefon, przelew internetem ... Moze go poznam jak bede robil cala hydraulike. Studniarza poznalem jak sie spotkalismy na miescie zeby mu zaplacic.

Na przyszlosc - jesli ktos jest z pytaniem o priorytecie "PILNE" lub chce w miare szybko miec odpowiedz - prosze na priva.

Maile czytam codziennie.

A dom (?) wyglada tak:

http://pah156.warszawa.sdi.tpnet.pl/Travels/2006/Izabela/Budowa_23.jpg