Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie w Sulejówku...

Recommended Posts

Coś niziutko te ścianki kolankowe.. 8)

Ja mogę polecić ekipę, która u mnie robiła, jestem zadowolony, ale nie jestem pewien czy oni kładą blachę.

Namiary posyłam na priva.

Dzieki Tobie wlasnie jestem na etapie pertraktacji.

Co to sa sciany kolankowe ?

Ten kawalek fundamentu ponizej calej reszty to poziom ziemi, czyli tak naprawde 30 cm powyzej gruntu. Garaz i wiatrolap.

Cala reszta tzn. podlogi parteru sa na wysokosci 95 cm wyzej niz ten poziom.

Generalnie jest to "Krab 2" z Archetona.

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Coś niziutko te ścianki kolankowe.. 8)

Ja mogę polecić ekipę, która u mnie robiła, jestem zadowolony, ale nie jestem pewien czy oni kładą blachę.

Dzieki Tobie wlasnie jestem na etapie pertraktacji.

Co to sa sciany kolankowe ?

No tak se żartnąłem - to ścianki na poddaszu pod murłatą. 8)

kraftz ja równeiż prosze o namiary na ekipe...

NIe mamy jej jeszcze do końca zaklepanej:(

jak wygląda to cenowo u was??

Dach 200 m2 dachówka cementowa, robocizna 7600 z położeniem rynien, początek 2006r.

Na przyszlosc - jesli ktos jest z pytaniem o priorytecie "PILNE" lub chce w miare szybko miec odpowiedz - prosze na priva.

Maile czytam codziennie.

A dom (?) wyglada tak:

http://pah156.warszawa.sdi.tpnet.pl/Travels/2006/Izabela/Budowa_23.jpg

mi nie chodziło o pilna odpowiedź. Po prostu chcialam sie upewnic ze to na pewno u Ciebie robił. Pan Michał u nas robi calość instalacji bez elektryki i wspominal,ze ma robic ta kanalizacje kilka alejek dalej. Wiec skojarzyłam fakty ze zdjeciem i dlatego zapytałam. Bylismy tam z mężem na rowerach oglądać Twój dom.

Bylismy tam na poczatku lata, ale Twojego domu to jeszcze nie bylo śladu, asąsiad obok dopiero wstawiał okna - a tu niespodzianka -juz ma ogrodzone,ogród prawie zalożony i pewnie niebawem sie wprowadzi.

:D

Kupował może ktoś okna u Grubka na Dworcowej?

bulgaricus, skorzystałeś z ich oferty?

Niestety, nie stać mnie na ich ofertę. Jedne drzwi nam sie nawet spodobały, ale kosztowały około 3.500 PLN. Okna też tam się przymierzaliśmy kupić, ale ostatecznie kupiliśmy taniej w Thermoplascie.

a u mnie już ładnie szło ... aż tu nagle strop i staneło znów :)

ale chyba niedługo znów ruszy, przyznaję się ze to fajne uczucie ..:)

a zdjęcia mojego są tu

http://ozimek.eu/categories.php?cat_id=71

coś tam miejscami zdjęcia domku monieq widać ...

a i troszke przydużo tego, więc sorki

witam przyszlych mieszkancow sulejowka.

Bardzo bym chciala wraz z mezem dolaczyc do waszego grona, ale nie mamy jeszcze dzialki :cry:

Zaczelismy najpierw szukac dzialek w obrebie warszawy (wesola, miedzeszyn itd) ale sa ponad nasz budzet.

Ogladalismy troche tereny w sulejowku, bardzo nam sie podoba zwalszcza szkopowka.

Czy mozecie cos doradzic w sprawie poszukiwania dzialki - gdzie najlepiej, moze ktos kupowal jako rolna i odralnial? ile placiliscie za metr?

Agencje raczej odpuszczamy, wiele czasu stracilismy chodzac po nich z marnym skutkiem. Chodzimy teraz i pukamy do drzwi, wiecej sie dowiadujemy niz w agencjach, ale...dzialki dla siebie jeszcze nie znalezlismy.

Na dniach wybieramy sie do urzedu miasta w sulejówku, moze czegos sie

dowiemy.

Bede wdzieczna za jakies pomocne informacje.

Cześć m-ewa

jeździłem ostatnio po Sulejówku za działką dla kumpla. Ludzie mówią "Panie w Sulejówku mało ziemi zostało" a gdzie się nie zajechałem to długie pasy po polach stoją i zarastają trawą. Większość właścicieli z którymi rozmawiałem czeka jednak na lepsze ceny.

Ładne działki to koszt min. 170pln/m2 niestety. Można trafić tańsze - znalazłem i 55pln/mkw ale 100 m od takich malowniczych słupów z hiperwysokim napięciem.

No nie jest różowo.

Kupował może ktoś okna u Grubka na Dworcowej?

bulgaricus, skorzystałeś z ich oferty?

Niestety, nie stać mnie na ich ofertę. Jedne drzwi nam sie nawet spodobały, ale kosztowały około 3.500 PLN. Okna też tam się przymierzaliśmy kupić, ale ostatecznie kupiliśmy taniej w Thermoplascie.

Podałbyś namiar na Thermoplast? Czy kupiliscie drzwi PCV?

a oto mój domek

Jakie macie uwagi? Widac cos?

http://irmusia.photosite.com/Album1/Obraz_008.html

Zastanawia mnie czy górny pas bloczków omalowaliście dysperbitem czy pozostał bez izolacji jak np. na zdjęciu powyżej??

to co w ziemi ma byc pomalowane a to co z niej wystaje juz nie

czy to dobre wytlumaczenie?

e, zapytam jeszcze raz wykonawce bo dokladnei nie pamietam ale to co widac, ze nie jest pomalowane to pomalowane nie bedzie ponoc

ksieciu ja mam tydzien przerwy wiec mnie dogonisz :)

Czy ktos z was buduje/budowal z silikatow? chetnie zobaczylabym jak wygladaja mury :lol:

U nas pomalowane sa tez sciany fundamentowe wewnatrz i na zewnatrz do wienca (tylko bloczki).

Monieq w takim razie bedziemy razem podziwiac rosnace domy :) moze jesien pozwoli na jakiegos grila po zakonczeniu tego stanu surowego.

Na kiedy twoj wykonawca planuje zakonczyc ten etap? Czy przez zime bedziesz robila wykonczeniowke czy zaczynasz od wiosny?

My planujemy przykryc i niech stoi do wiosny. Nawet nie robimy wylewek - chudziaka - tak? Takze przez zime bede sie zastanawiac nad reszta i pewnie czesc zamawiac np. moze oka i drzwi bo licze na to, ze bedzie taniej.

Nie mamy planu zakonczenia ale wiadomo im dluzej to trwa tym wiecej kosztuje wiec deadline okreslilam wstepnie na koniec przyszlego roku. Chyba realne.

Po zakonczeniu stanu surowego to ja mysle, ze nawet flaszke nalezaloby obalic. Choc z natury niepijaca jestem. :D