Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie w Sulejówku...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Dzieje się, oj dzieje,

Zima idzie, ekipa jakby oklapła, troche było opóźnień, mam nadzieje że po ostatnich ustaleniach panowie trochę żwawiej się wezmą do roboty.

Myszkaxs - odezwę się w sprawie pustaków działowych jak mówiliśmy, ale musi mi sie najopierw wyprostować sprawa z pietrem i dachem - najpierw przykryję - potem można murować w środku. Jeśli ekipa dalej będzie tak wolno pracować to niewykluczone że poszukam innej. Sie okaże w ciągu najbliższego tygodnia.

pozdrawiam

Ja swojej nie polecam ze względu na baaardzo powolną pracę i skłonność do głupich błędów (z ostatniej chwili - wentylacje z wiatrołapu wchodzi na piętrze w środek drzwi od łazienki :lol: ). Da się toto naprawić jakoś ale tak się zastanawiam czy to jest efekt zimowej hibernacji, czy bezgłębnego lenistwa.

Mury postawione bardzo dobrze, równiutko, komin - można wysłać zdjęcia do Muratora.

Trzeba się zastanowić ile się ma czasu na pilnowanie - jeśli codziennie po kilka godzin - to można ich brać.

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witajcie

zaczynamy budowę w Wesołej

Szukaliśmy jakiejś grupy, aż w końcu udało się.

Kupiliśmy projekt (Orion z Domusa), mamy geodete i architekta. Zaczynamy walkę o przyłącza. Jeśli możecie coś doradzić to czekam na posty.

Szczególnie interesują mnie dobrzy wykonawcy, tanie materiały, hurownie, kierownik budowy. Teraz mieszkamy na Bielanach (kawał drogi).

Ale cieszę się, na nowych sąciadów.

pozdrawiam

tezet

Witamy prawie sąsiadów, mamy was po drodze (Izabela), działka czyli pierwsze koty za płoty - ja to tylko póki co dekarza i cieśle moge polecić, bo murarz mój nie koniecznie był dobry.

Kraftz jak tam Twoja budowa? zdążyło sie piętro przed nowym rokiem wymurować?

troche nas nie było to nie jesteśmy na bieżąco.

teraz szukam wykonczeniowców -wszystkie adresy mile widziane - przyznam ,ze jest to straszne i przyprawia mnie o nerwice.

Zycze nowym kolegom i koleżankom cierpliwości - to najważniejsze :D

• 2 weeks później...
Hej,hej, Sulejówkowicze żyjecie?....

Ano trzeba było troche odetchnąć po budowie, ale w końcu jesteśmy. 8)

zaczynamy budowę w Wesołej

Zaczynamy walkę o przyłącza. Jeśli możecie coś doradzić to czekam na posty.

Szczególnie interesują mnie dobrzy wykonawcy, tanie materiały, hurownie, kierownik budowy.

Witam Sąsiadów, 8) ciekawym wiela macie przyłączy a wiela trzeba przyciągnąć?

Co do hurtowni - myśmy zrezygnowali z wyszukiwania dalszych - tanich, skupiliśmy się na okolicznych. Tak jest wygodnie w sytuacji kiedy się pracuje i buduje.

Brałem Porotherm od Kowalczyka w Koniku, stal od Zielonki na Trakcie Brzeskim (Cegielnie Polskie chyba to się nazywa) cegły też tu (pozostali mieli cegłę kiepskiej jakości), cement różnie. Nie muszę dodawać że brałem gdzie ceny były najniższe.

Kraftz jak tam Twoja budowa? zdążyło sie piętro przed nowym rokiem wymurować?

No trochę się ślizgnęło niestety. Primo panowie się okrutnie grzebali, przy końcy pracowało tylko dwóch ludzi. Trwało i trwało. W efekcie nie mam zaimpregnowanych desek na dachu (zrobię na wiosnę), siłą rzeczy papa nie położona, nie ma ścian działowych, co więcej majster nie chce ich robić bo coś tam wynalazł w umowie (mają jeszce przyjechać na wiosnę i dokończyć inne sprawy) nie ma schodów zewnętrznych, ocieplenia styropianem fundamentów i kilku innych drobiazgów. Za to Panowie kończyli w Wigilię, wyobraźcie sobie jak ta końcówka może wyglądać :evil: :( :o

Mam nadzieję że u Was też nieźle. :wink:

Jak tam Domakini z Twoimi problemami, udało się połatać sprawy?

Witam wszystkich :)

dopiero się przymierzam do zakupu działki w Sulejówku i w związku z tym mam dwa pytania:

1. jak długo czeka się w Sulejówku na pozwolenie na budowę (działka objęta planem),

2. czy wiecie może jakie napięcie mają linnie energetyczne odchodzące ze stacji rozdzielczej przy ul. Przejazd/Berlinga (dokładnie to chodzi mi o tą w kierunku Czynu Społecznego)

Wielkie dzięki, pozdrawiam wszystkich budowniczych :D

witam witam

media mamy wszyskie, prawie (kanalizację dociągnę tego lata) w granicy działki. Więc mamy ale trzeba dociągnąć

męczę sie teraz z geodetą podobno mu śnieg przeszkadza

ze wszystkim musze na niego czekać

No to pięknie. To sie jeszcze zapytam niezobowiązująco o cenę z m2 za grunt.

U nas nie było wody - ale już jest, w zeszłym roku w sierpniu Gmina pociągnęła.

mam dwa pytania:

1. jak długo czeka się w Sulejówku na pozwolenie na budowę (działka objęta planem),

Myśmy czekali 1 miesiąc

2. czy wiecie może jakie napięcie mają linnie energetyczne odchodzące ze stacji rozdzielczej przy ul. Przejazd/Berlinga (dokładnie to chodzi mi o tą w kierunku Czynu Społecznego)
Wielkie nieba, a na cóż Inwestorowi takie info?? :o :)