monieq 28.12.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 ello moze ktos z szanownych kolezanek lub kolegow borykal sie z problemem tymczasowego przylacza elektrycznego i moze podac ile kosztowalo ? bo z ziemnym to troszke latwiej raz sie placi i jest jedno tylko taryfa inna;) za co musieliscie zaplacic elektrykowi - za skrzynke pomiarowa, zabezpieczenie w postaci bezpiecznika topikowego, kabla ? czy juz dokonaliscie przeniesienia skrzynki ze slupa tymczasowego na budynek ? bo z tego co zrozumialem z warunku tech przylacza docelowego koszt nasz to skrzynki oraz bezpiecznik a ZEW-T daje kabel, licznik oraz robocizne - czy dobrze rozumiemy? a z warunkow tech na potrzeby placu budowy wynika ze musimy zaplacic za kabel, skrzynke, zabezpieczenie oraz robocizne a oni daja jedynie licznik. ale skoro pozniej i tak beda musieli wydac na kabel to czy nie da sie tak dogadac z elektrykiem aby kabel byl dluzszy i nie placic za ten kabelek do prowizorki ? czy da sie tak i czy wogule wszystko dobrze rozumiem?? ps. na terenie naszym tj halinow, sulejowek dziala tylko 2 autoryzowanych w ZEW-cie elektrykow? pozdrawiam zbyszek Zbyszek, no wlasnie my z rozimkiem robilismy razem a i tak nie wyszlo najtaniej swoje kazdy musi zapłacić a im, tzn tym wszystkim elektrykom, to sie nie oplaca robic inaczej jak tylko full opcja czyli kabel+skrzynka i wszystko nowe my sobie na allegro znalezlismy slup i skrzynke i nawet kabel ale nikomu nie opłacało się używanych rzeczy ze soba połączyć a co do elektryka to też musi być z rejonu bo kazde przyłącze trzeba zgłaszać i robić jakąś tam dokumentację, takie rzeczy załatwia mój chłop wiec szczegółów nie znam ale wiem, że uganiał się za facetem kilka tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 28.12.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 teraz to ja Madzia... z tymi elektrykami to kiepsko jest - coś strasznego-za każdym trzeba latać nie wiadomo ile... Najlepiej by było gdyby sąsiad użyczył prądu-podpiąc drugi licznik a potem tylko zrobić docelowe jak sie wybudujemy ale chyba to nie legalne prawda?? zresztą chyba nie każdy sąsiad by się na cos takiego zgodził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.12.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Szanowni sąsiedzi - poszukuję kierownika budowy w Rembertowie . Niedrogi , w miarę solidny - kilka wizyt na budowie . Dziękuję za pomoc . Ja swojego kiero nie polecę - parę postów wyżej była nt temat wymiana. Natomiast w takich razach służę namiarem na inspektor nadzoru, która nam prowadziła budowę równolegle do Kiero. Wysyłam na Priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 29.12.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 co tam u Was na budowach? jakies prace się toczą? u nas chwilowy zastój - cześciowo uruchomiona kotłownia jeszcze bez pełnej automatyki ale działa na całego i w domku jest ciepło, poddasze prawie skończone - jeszcze tylko szpachlowanie i szlifowanie. No i mozna juz wykanczać.Moze ktos wie, gdzie kupic po w miare atrakcyjnych cenach podbitke z sidingu?PozdrawiamSzęsliwego Nowego Rokuabysmy przyszle święta spędzili juz w swoich domkach Jak tam Kraftz tynki i wylewki juz są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 29.12.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Szanowni sasiedzi poprosze na PW namiary na waszych tynkarzy i wylewkarzy oraz ceny za 1 m2.Z gory dziekuje za pomoc.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 30.12.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 co tam u Was na budowach? jakies prace się toczą? Ja zaczynam malowanie ścian. Płytki w łazience i kuchni mam położone. Za dwa tygodnie wchodzą parkieciarze, potem Panowie od mebli kuchennych, a pod koniec lutego lub w marcu zamierzamy się wprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 01.01.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Poszukuję solidnego wykonawcy do obudowy kominka. Kominek jest z płaszczem wodnym juz podłączony. mam projekt obudowy. Obudowa nieskomplikowana, bez zbednych udziwnień. Moze ktoś zna kgos takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 02.01.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Poszukuję solidnego wykonawcy do obudowy kominka. Kominek jest z płaszczem wodnym juz podłączony. mam projekt obudowy. Obudowa nieskomplikowana, bez zbednych udziwnień. Moze ktoś zna kgos takiego. Hej myszkaxs, u mnie też pięterko powoli zaczyna wyglądać mniej surowo, wełnę panowie już prawie połozyli, mam nadzieję do połowy stycznia skończę skosy i ścianki z gipskartonu. Tynki nareszcie skończyłem (po 2 miesiącach ) wylewki też już są chociaż w paru miejscach sfuszerowane. Ktoś pytał o wykonawców od tynku i wylewek - więc odradzam swoich i przestrzegam: Zbigniew Cieplak - nie dość, że opóźnił mi budowę o dwa miesiące to jeszcze nie rozliczył się z zaliczki i mimo wielu telefonów z mojej strony nie zamierza się najwyraźniej rozliczyć. Kominkarza mam polecanego od kumpla z pracy, zdecydowałem się zamówić instalację u niego, ale jeszcze nie zaczął. Jeśli sobie życzysz mogę Ci numer przesłać na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 02.01.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 oik. przeslij mi numer sms-em do tego kominkarza. ciesze sie,ze robota powolutku ale do przodu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 02.01.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 oik. przeslij mi numer sms-em do tego kominkarza. ciesze sie,ze robota powolutku ale do przodu. Pozdrawiam. wysłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 08.01.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam, Czy ktoś może polecić fachowca wykonującego schody drewniane? najchętniej dębowe. Jakie są koszty? Uwaga na złodziei!!! weekend w nocy odkopali moją studnię, sforsowali sztabę blokującą wieko i ukradli mi pompę. Jak by wam ktoś oferował tanio "prawie nowego" Grundfosa, to dajcie mi/policji porszę znać. Pozdawiam, M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 10.01.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 teraz ma ważne pytanie z innej beczki: nie zna ktoś kogoś kto ma do wynajęcia kawałek domu lub jakieś mieszkanie w Haliowie lub Sulejówku??poszukujemy... dosyć pilnie....tylko błagam za sesnoswną cenękontakt na priv jak ma ktoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakrzewska 13.01.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Poszukuje ekipy z okolic Sulejówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 14.01.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Poszukuje ekipy z okolic Sulejówka a jak polecalam swoich to chętnych nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.01.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 ja swoich nie polecę ale BTW, czy polecalibyście swoich cieśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 15.01.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 POmóżcie proszę: Potrzebuję naprawde pilnie załatwić transport z HDS-em.. Gdzie moge cos takiego znaleść?? Potrzebny jest mi aby odebrać beton komórkowy z warszawy i przywieść na działke... Najlepiej taki z przyczepa co by zabrał ze 20 palet... ale jak nie to moze być i mniejszy... Sprawa pilna P.S. własnie chcemy zakupić materiał na dom i gdzie nie dzwonie ceny wzrosły o 15%, przecież to jest paranoja A te ceny mielismy z tamtego tygodnia a dziś?? po prostu paranoja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.01.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 gość który zakładał mi szambo ma własne auto z HDSem, namiar posyłam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 15.01.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 21.01.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Kochani, czy macie może rozeznanie jak z cenami piasku i kruszywa? gdzie kupujecie i po ile cement bo kurde jeszcze tyle tego mam kupić, że za głowę się łapię ten mój dom to z betonu i stali normalnie a co nie zadzwonie po piasek to coraz to wyzsza cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozimek 22.01.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Kochani, czy macie może rozeznanie jak z cenami piasku i kruszywa? gdzie kupujecie i po ile cement bo kurde jeszcze tyle tego mam kupić, że za głowę się łapię ten mój dom to z betonu i stali normalnie a co nie zadzwonie po piasek to coraz to wyzsza cena Hej, ja kupowałem piasek 605 524 007, a taki gorszy i więcej go (2x kamaza) 692 190 067. A może ktoś poleciłby mi eletryka ? I jeszcze pytanko o okna. Co i gdzie można kupić dobrego za sensowną cene ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts