madziunia85 22.01.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 a no własnie w jakich cenach kupowaliście ten piasek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozimek 22.01.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 a no własnie w jakich cenach kupowaliście ten piasek?? Za piasek czysty płaciłem 300zł za kamaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 22.01.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 A czy ktos robił tymki tradycyjne zacierane piaskiem kwarcowym i ma namiar na dobrego i niedrogiego dostawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 22.01.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Kochani, czy macie może rozeznanie jak z cenami piasku i kruszywa? gdzie kupujecie i po ile cement bo kurde jeszcze tyle tego mam kupić, że za głowę się łapię ten mój dom to z betonu i stali normalnie a co nie zadzwonie po piasek to coraz to wyzsza cena Hej, ja kupowałem piasek 605 524 007, a taki gorszy i więcej go (2x kamaza) 692 190 067. A może ktoś poleciłby mi eletryka ? I jeszcze pytanko o okna. Co i gdzie można kupić dobrego za sensowną cene ? wyslalam Ci info na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.01.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Hej, A może ktoś poleciłby mi eletryka ? I jeszcze pytanko o okna. Co i gdzie można kupić dobrego za sensowną cene ? Ja brałem Kudlińskiego do elektryki. Nie narzekam, w moim porothermie robotę wykonał wręcz zegarmistrzowską, na razie wszystko działa (od maja) ale kiedys polecałem na Forum i sporo objawiło się niezadowolonych. Lepiej najpier poczutaj sobie wątki z jego nazwiskiem. Namiary przesłam na priva. Okna kupowałem plastikowe Thermoplastu na Bartyckiej , po roku nadal mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.01.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Kochani, czy macie może rozeznanie jak z cenami piasku i kruszywa? gdzie kupujecie i po ile cement bo kurde jeszcze tyle tego mam kupić, że za głowę się łapię ten mój dom to z betonu i stali normalnie a co nie zadzwonie po piasek to coraz to wyzsza cena wrzesień: 350 pln / 6 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 24.01.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Kudliński robił mi prowizorkę i podłączenie docelowe, a instalację w domu Zimny (605 238 950). Zimnego polecam, jest z Konina i tam kupił taniej materiały, a instalację zrobił bez puszek zabrzydzających ściany oraz wszystko ladnie poopisywał. Oczywiście na pozątku miał ogromną ilość pytań na które nie mogłem mu odpowiedzieć ale doradził, jak rozwiązać niektóre kwestie. Kudlińskiego bym do instalacji wewnątrz nie wziął. Prowizorkę i podłączenie robił nie sam tylko dwóch jego ludzi (chyba dobrze), a papiery załatwia miesiącami. Plus jest taki, że nie chcę zapłaty do momentu jak nie dostarczy papierów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 25.01.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Bardzo ważne pytanie: Czy w ostatnim czasie nie mieliście problemów z wodą?? chodzi o to, że mi oraz sąsiadom mniej więcej w tym samym czasie przestały działać pompy, a dokładniej działają, ale woda prawie nie leci (mamy studnie abisynki) - istnieje ryzyko, że obniżyło się lustro wody.Ma ktoś podobne problemy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 25.01.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 ...istnieje ryzyko, że obniżyło się lustro wody. Ma ktoś podobne problemy?? Wręcz przeciwnie, poziom wody w kanale w garażu nawet mi się podniósł Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.01.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Bardzo ważne pytanie: Czy w ostatnim czasie nie mieliście problemów z wodą?? chodzi o to, że mi oraz sąsiadom mniej więcej w tym samym czasie przestały działać pompy, a dokładniej działają, ale woda prawie nie leci (mamy studnie abisynki) - istnieje ryzyko, że obniżyło się lustro wody. Ma ktoś podobne problemy?? Nie wiem czy jakoś pomogę - w listopadzia montowałem pompę do studni (niebieska rurka chyba 2" w ziemi) i ciśnienie było bardzo marne. Nie udało nam się uzyskać innego po zmianie pompy na większą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.01.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 instalację zrobił bez puszek zabrzydzających ściany jak się robi bez puszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 26.01.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Nie jestem ekspertem, ale chyba umieszczając je pod kontaktami i włącznikami. Funkcjonalność ta sama, a puszek nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 27.01.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Nie jestem ekspertem, ale chyba umieszczając je pod kontaktami i włącznikami. Funkcjonalność ta sama, a puszek nie widać. no tak, ja tez nie jestem ekspertem ale tak sie wlasnie robi, widzialam to dzisiaj na wlasne oczy u mnie w domku a wczesniej u Bulgariusa u mnie tez robi wspominany Zimny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sulejow 28.01.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 A czy ktos robił tymki tradycyjne zacierane piaskiem kwarcowym i ma namiar na dobrego i niedrogiego dostawce? Ja tak robiłem namiar miałem od Arka S. z naszego forum ale czy dotawca był drogi tego nie wiem. Cena 5 zł za worek 20 kg. Na mój dom (187 m.kw.) poszło około 30-40 worków. Firma na ulicy Bananowej 1 za ulicą Bartycką (22) 673 96 26. Woziłem swoim samochodem. Wszystko jest w czyściutkich foliowych workach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 28.01.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Bardzo dziekuje za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 29.01.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Ponieważ niektórzy już zaczynają wypełniać PITy zachęcam do przekazania 1% na walkę z przemocą w szkole organizacji pozarządowej zamiast Romanowi G. 1% dla Stowarzyszenia "Bliżej dziecka" http://www.przemocwszkole.org.pl Od 10 lat zajmujemy się problemem przemocy rówieśniczej w szkole. Organizujemy Treningi Pewności Siebie dla dzieci-ofiar przemocy. Pracujemy z agresywną młodzieżą. Pomagamy tworzyć "bezpieczne szkoły". W tym roku znów uczestniczymy w Akcji "1% dla mojej organizacji" organizowanej przez Stowarzyszenie "Przyjazna Szkoła". W ramach Akcji mogą Państwo przeznaczyć 1% swojego podatku na dofinansowanie naszej działalności. Pomóż nam wspierać innych! Zasady dokonywania wpłat: Po wyliczeniu całego podatku, jaki za 2006 rok powinniśmy zapłacić do Urzędu Skarbowego, obliczamy 1% tej kwoty. Odliczenia możemy dokonać nawet wtedy, gdy spodziewamy się zwrotu "nadpłaty". Chodzi o cały podatek należny, zawierający zaliczki, które już zapłaciliśmy lub zrobił to nasz pracodawca. KROK 1: w formularzu PIT (PIT -36 lub PIT-37) w części zatytułowanej "Obliczenia zobowiązania podatkowego" znajdujemy rubrykę "Kwota zmniejszenia z tytułu wpłaty na rzecz organizacji pożytku publicznego" (dla PIT-36 jest to pozycja nr 179, dla PIT-37 jest to pozycja 111). Tutaj wpisuje się kwotę obliczonego 1%. KROK 2: podatnik wpłaca wysokość obliczonego i wpisanego w PIT "1%", na konto Stowarzyszenia "Przyjazna Szkoła". Na dowodzie wpłaty należy wpisać: Stowarzyszenie Rodziców na Rzecz Pomocy Szkołom "Przyjazna Szkoła", ul. Chopina 2c, 41-400 Mysłowice. Wpłata na rzecz organizacji pożytku publicznego na podst. art.27 ustawy o działalności pożytku publicznego i wolontariacie. Numer konta 59 1320 0022 0112 2224 2000 0085 Imię i nazwisko oraz adres wpłacającego podatnika Kwotę dokonanej wpłaty Przypominamy, że rozliczenia podatku za 2006 rok oraz wpłaty 1% należy dokonać do 30 kwietnia 2007 roku. Należy zachować dowód wpłaty. KROK 3: podatnik wysyła formularz PIT do Urzędu Skarbowego i ewentualnie, (jeżeli ma "nadpłatę") oczekuje na zwrot pieniędzy. Pieniądze zostaną przekazane Stowarzyszeniu "Bliżej Dziecka", które posiada indywidualne konto w Organizacji Pożytku Publicznego "Przyjazna Szkoła". Pieniądze zostaną wykorzystane na pomoc dzieciom-ofiarom przemocy rówieśniczej. Serdecznie dziękujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 30.01.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 quote="ksieciu"]A czy ktos robił tymki tradycyjne zacierane piaskiem kwarcowym i ma namiar na dobrego i niedrogiego dostawce? Mój znajomy kupował piasek tynkarski wykończeniowy (nie wiem czy to jest to samo co piasek kwarcowy, on używał go zamiennie zamiast gipsu na normalne tynki i efekt jest rewelacyjny) w składzie budowlanym w Jazgarzewie koło Piaseczna (niestety właściciel nie zdradził skąd piasek sprowadza) w cenie 7,50 zł za worek 50 kg. telefon: 022-757-49-31 PozdrowieniaDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 30.01.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Orientujecie się może jakie są ceny za malowanie ścian (gruntowanie oraz dwie warstwy farby)? Macie namiary na sprawdzonych malarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 31.01.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Mój znajomy kupował piasek tynkarski wykończeniowy (nie wiem czy to jest to samo co piasek kwarcowy, on używał go zamiennie zamiast gipsu na normalne tynki i efekt jest rewelacyjny) w składzie budowlanym w Jazgarzewie koło Piaseczna (niestety właściciel nie zdradził skąd piasek sprowadza) w cenie 7,50 zł za worek 50 kg. telefon: 022-757-49-31 Pozdrowienia Darek M. Darek serdecznie dziekuje za namiar. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 31.01.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Księciu, moi tynkarze brali z Płochocińskiej, ale cena wyższa, 220 czy 240 za tonę. Ale tyle powinno nam wystarczyć. Wspominali też, że jest w Piasecznie, tylko że to strasznie daleko od nas. Koszty transportu pewnie wyższe, niż wartość piachu. Piasek kwarcowy widziałam też w Cartoramie na targówku. Niestety nie wiem, jaka jest cena (ale na pewno jak zadzwonisz, to powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts