Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie w Sulejówku...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Uwaga na tego człowieka

Zakład Usługowy

Ogólno-Budowlany, Hydrauliczno-Elektryczny

Stanisław Zbigniew Pieńkowski

Puznówka 164A

08-440 Pilawa

"Firma" działa na terenie: Białołęki, Starej Miłosnej, Sulejówka, Halinowa, Okuniewa, Garwolina, Pilawy

Firma musiała zmienić adres - poprzednio była zarejestrowana na terenie Sulejówka

Właściciela można poznać po sumiastych wąsach, białym Audi A8 i skórzanych spodniach i po tym że przed rozpoczeciem prac żąda bardzo wysokiej zaliczki.

Nie dajcie się nabrać i nie płaćcie ani grosza przed ukończeniem roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uwaga na tego człowieka

Zakład Usługowy

Ogólno-Budowlany, Hydrauliczno-Elektryczny

Stanisław Zbigniew Pieńkowski

Puznówka 164A

08-440 Pilawa

"Firma" działa na terenie: Białołęki, Starej Miłosnej, Sulejówka, Halinowa, Okuniewa, Garwolina, Pilawy

Firma musiała zmienić adres - poprzednio była zarejestrowana na terenie Sulejówka

Właściciela można poznać po sumiastych wąsach, białym Audi A8 i skórzanych spodniach i po tym że przed rozpoczeciem prac żąda bardzo wysokiej zaliczki.

Nie dajcie się nabrać i nie płaćcie ani grosza przed ukończeniem roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potwierdzam w 100 %. U mnie rozgrzebał strop, kasę wziął i zniknął. Prawdopodobnie znalazł innego inwestora, z którego wydoi kasę i pójdzie dalej. Omijajcie z daleka Stanisława Zbigniewa Pieńkowskiego.

To najzwyklejszy OSZUST.

witam sąsiadów,

zamieszkaliśmy już w końcu w rejonie Berlinga i Czynu Społecznego - ul. Wenecka.

Co ciekawe, koło nas eksplodują budowy jak grzyby po deszczu.

Ale jest i ciemna strona: nasz bezpośredni sąsiad wystawił fundament "wysmołowany" do poziomu prawie 1m ponad naszym poziomem ogródka i w najlepsze szykuje się do zasypania tego ziemią. Czy jest jakaś metoda żeby go powstrzymać ? (rozmowy nie skutkują)...

witam sąsiadów,

zamieszkaliśmy już w końcu w rejonie Berlinga i Czynu Społecznego - ul. Wenecka.

Co ciekawe, koło nas eksplodują budowy jak grzyby po deszczu.

Ale jest i ciemna strona: nasz bezpośredni sąsiad wystawił fundament "wysmołowany" do poziomu prawie 1m ponad naszym poziomem ogródka i w najlepsze szykuje się do zasypania tego ziemią. Czy jest jakaś metoda żeby go powstrzymać ? (rozmowy nie skutkują)...

wg mojej wiedzy są ograniczenia w podwyższaniu terenu - nie umiem podać źródeł, ale w Gminie pewnie będą wiedzieli.

Ja ostrzegam przed braniem do jakichkolwiek, nawet prostych robót, niejakiego Tomasza J. mieszkańca Sulejówka

u mnie miał rozplantowac ziemię - prosta robota

mimo wielkokrotnych próśb o to, żeby uważał na elewację, pobrudził a potem zrobił nawet dziurę w tynku - taczką

kompletnie bezmyślny jełop

niestety jak brać robola, to trzeba nad nim stac z pałą i za przeproszeniem na........ć

Odebraliśmy pozwolenie na budowę - po ciężkich bojach.

Mam pytanie odnośnie ogrodzenia. Z dwóch stron mamy drogę - działka narożna - zglaszaliście w urzędzie chęć budowy ogrodzenia i czy czekaliście te 30 dni?

Możecie kogoś polecić do wykonania ogrodzenia oraz projektu przyłącza do działki?

• 4 weeks później...

ja płaciłem 40 pln/m2, lipiec.

Ekipa z Radomia, namiar posyłam na priva.

Kochani polećcie mi prosze jakieś ekipy do ocieplania domu bo nie wiem gdzie ich kompletnie szukać :(

Tylko oczywiście proszę sprawdzonych i poleconych... Poza tym w rozsądnej cenie!!!

Ile teraz ocieplanie kosztuje??

ja płaciłem 40 pln/m2, lipiec.

Ekipa z Radomia, namiar posyłam na priva.

Kochani polećcie mi prosze jakieś ekipy do ocieplania domu bo nie wiem gdzie ich kompletnie szukać :(

Tylko oczywiście proszę sprawdzonych i poleconych... Poza tym w rozsądnej cenie!!!

Ile teraz ocieplanie kosztuje??

Ojejka ale to chyba z położeniem tynku no nie??

• 2 weeks później...
Ja jestem zainteresowana tym "barakiem"

jaki ? za ile i dlaczego tak drogo hihi:)

a tak poważnie wysłałam meila na priv z prosbą o zdjęcia albo opis .

Jak to można przewieźc i jak to zamontowac na działce ?

Asia,

a jak ten Twoj Isomax? Uda sie toto zbudowac czy juz calkiem odpuscilas?