aga_m6 20.11.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witam wszystkich. Widzę,że większośc tu już bardzo zaawansowana w swoich budowach.Ja dopiero zaczynam, tzn. jestem na etapie poszukiwań ekipy do stanu surowego.Domek będziemy budować w Sulejówku przy ulicy Kościuszki. Może ktoś jest z tamtych okolic na forum, bo domy rosną tam jak grzyby po deszczu. Bardzo będę wdzięczna o namiary na jakąś sprawdzoną ekipę budowlańców, bo widzę, że z nimi ciężko. Albo nie mają pojęcia o fachu, albo zostawiają budowę w połowie i idą na drugą, albo ceny takie, że włosy stają dęba. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 20.11.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Może ktoś potrzebuje wykonawcy kominków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 21.11.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Bardzo będę wdzięczna o namiary na jakąś sprawdzoną ekipę budowlańców, bo widzę, że z nimi ciężko. Albo nie mają pojęcia o fachu, albo zostawiają budowę w połowie i idą na drugą, albo ceny takie, że włosy stają dęba. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów. Napisałam Ci o mojej na PW. Jestem bardzo zadowolona, kierbud nie może też się nachwalić. Namiar dostałam od rownież zadowolonego forumowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_m6 21.11.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Dzięki Lenka. Zadzwonię i zobaczę, co zaoferują. Jak narazie stoję w miejscu. Nie wiedziałam, ze z samą ekipą będą już problemy. Muszę się jakoś z tym uporać Ale już sama myśl o własnym domku dodaje mi otuchy. Najchętniej to bym się jutro pobudowała, a pojutrze wprowadziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 21.11.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Może ktoś potrzebuje wykonawcy kominków? Kominków... to jeszcze nie. Ale ocieplenia poddasza to bardzo chetnie... Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 21.11.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ja jestem zainteresowana tym "barakiem" jaki ? za ile i dlaczego tak drogo hihi:) a tak poważnie wysłałam meila na priv z prosbą o zdjęcia albo opis . Jak to można przewieźc i jak to zamontowac na działce ? Asia, a jak ten Twoj Isomax? Uda sie toto zbudowac czy juz calkiem odpuscilas? nooo helouuu Isomax jako Firme odpuściłam, brak organizacji , buduje ekipa jaka popadnie akurat nie koniecznie taka co już budowała ten isomax więc wiesz,, dziekuje za exsperymentowanie na mnie.. poza tym strasznie duzo znaków zapytania. Co do pomysłu jeśli ktoś ma taka smykałke pomysł jest ma medal .. zresztą paru kolegów z większą wiedzą na temat domów pasywnych dyskutuje wątek wyżej na temat energooszczednego budowania... ja takiej wiedzy nie mam wiec wybuduje normalnie z naciskiem na energooszczednośc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 21.11.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Namiary na jakiegoś Kierownika Budowy fajnego poproszę !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juni 26.11.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Witam, melduję się przyszła mieszkanka Sulejówka, na wiosnę rozpoczynamy budowę. Teraz zajmujemy się okropną papierologią, mapki, projekty, pozwolenia.... i zastanawiamy się nad ekipą. Ostatnio chodzi nam po głowie myśl, żeby postawić mury samemu. Dookoła słyszę, że to w sumie prosta sprawa. Dom jest nieduży, bryła prosta, żadnych wykuszy itp. Mój osobisty mąż ma co nieco w głowie więc może się uda? W związku z powyższym pozukuję sprawdzonego kierownika lub inspektora budowy, który nie tylko przypilnuje, czy wszystko w porządku, ale też podpowie co nieco Gdyby ktoś z Was mógł polecić fachowca będę dozgonnie wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 26.11.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Witam, melduję się przyszła mieszkanka Sulejówka, na wiosnę rozpoczynamy budowę. Teraz zajmujemy się okropną papierologią, mapki, projekty, pozwolenia.... i zastanawiamy się nad ekipą. Ostatnio chodzi nam po głowie myśl, żeby postawić mury samemu. Dookoła słyszę, że to w sumie prosta sprawa. Dom jest nieduży, bryła prosta, żadnych wykuszy itp. Mój osobisty mąż ma co nieco w głowie więc może się uda? W związku z powyższym pozukuję sprawdzonego kierownika lub inspektora budowy, który nie tylko przypilnuje, czy wszystko w porządku, ale też podpowie co nieco Gdyby ktoś z Was mógł polecić fachowca będę dozgonnie wdzięczna generalnie to witamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 26.11.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Zbyszek Dąbrówka 602--605-988 . kierownik, pilnuje u mnie i ja sobie chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_m6 26.11.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Witam. Wiecie co, to budowanie samemu to naprawdę niezły pomysł. Nie dość że oszczędność to jeszcze większa radocha,że samemu się mury stawia. Tylko szkoda ze jak coś nie wyjdzie, to pretensje tylko do siebie. Na nikogo zwalić nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 27.11.2007 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Hello.Ja niniejszym opuszczam forum "Budowanie w Sulejówku..." Pojawiły się nowe osoby, które wolę omijać z daleka.W razie co, proszę mnie łapać na pw. Trzymajcie się,Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carson 27.11.2007 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Witam wszystkich jak by ktoś potrzebował namiary na niezłych ludzi od wykończeniówki to proszę o telefon 606494207 . Robią prawie wszystko od podbitki, ocieplenia poddaszy,ścianki działowe po glazurę terakotę i malowanie, a nawet w ich ekipie jest człowiek który robi meble na wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 28.11.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Hello. Ja niniejszym opuszczam forum "Budowanie w Sulejówku..." Pojawiły się nowe osoby, które wolę omijać z daleka. W razie co, proszę mnie łapać na pw. Trzymajcie się, Q. Qudłaty bądx ponad podziałami a gda kreska? Miłosierdzie tak uciekać, tęsknić bedziemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 28.11.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Zbyszek Dąbrówka 602--605-988 . kierownik, pilnuje u mnie i ja sobie chwalę Dzięki Tosi spróbuję do niego zakręcic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 28.11.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Namiary na jakiegoś Kierownika Budowy fajnego poproszę !! Ja mogę polecić swojego Krzysztof Macierzyński 606 958 194 płacę od wizyty więc wiem za co (ok. 12 wizyt), jak narazie wybór kierownika był moją najlepszą decyzją budowlana pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derifter 01.12.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Zbyszek Dąbrówka 602--605-988 . kierownik, pilnuje u mnie i ja sobie chwalę Z tym pilnowaniem to przesada, to tylko terminologia. Nikt nie bedzie siedzial 3 lata na budowie za poltora tysiaca zlotych, a tyle mniej wiecej chyba wynosza stawki za nadzorowanie. Zakladam ze jesli za te kase kierownik zajrzy 10 razy to to jest chyba wszystko czego mozna oczekiwac. Niemniej u mnie rowniez on jest kierownikiem budowy a opinie mam taka ze przynajmniej ma glowe do tego. W ciagu 15 minut razem z majstrem ropracowali bledy projektu i ustalili jak je skorygowac zeby bylo ok. I dzis - po 1.5 roku wszystkie moje schodki w domu maja jednakowa wysokosc a to nie kazdy moze powiedziec. Oczywiscie w tym jest rowniez zasluga brygady budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 02.12.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 I jeszcze cudownie o...........budowlańców a jak skutecznie!! Od razu idzie prost. Pan Zbyszek jest zawsze wtedy kiedy potrzebowaliśmy, w dwa miesiące, praktycznie co 3 dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derifter 16.12.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Ostatnio chodzi nam po głowie myśl, żeby postawić mury samemu. Dookoła słyszę, że to w sumie prosta sprawa. Dom jest nieduży, bryła prosta, żadnych wykuszy itp. Mój osobisty mąż ma co nieco w głowie Na czym staneło ? Moje osobiste zdanie jest takie: Czy twoj mąż juz budowal jakis dom ? Od poczatku do konca, nawet jako pomocnik. Jesli nie - zanim zaczniecie - niech idzie gdzies popracowac kwartal na budowie. Wtedy dowiesz sie a on bedzie wiedzial na 1200% czy bedziecie stawiac ten dom sami. Wczesniej - radze zaczac od kupienia narzedzi, generalnie tylko młotka, duzego, zeby skutecznie wybil to z glowy wam obojgu. Przepraszam za ten tekst ale gdybym was znal - bylby o niebo bardziej brutalny. Tak jak jest - staralem sie najdelikatniej jak umiem uchronic was przed popelnieniem duzego glupstwa. Niemniej - to wasz dom, wasza kasa i wasze glupstwo i nic mi do tego jaka bedzie decyzja. Tak czy owak zycze powodzenia. Wyjasnianie czemu tak uwazam to za dluga pisanina ale jesli chcecie to mozemy porozmawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 27.12.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Czemu od razu tak brutalnie ściągasz ludzi z marzeń .....budowanie ścian samemu to nie jest niemożliwe , mój tata górnik a też sam stawiał ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts