Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie w Sulejówku...

Recommended Posts

Czemu od razu tak brutalnie ściągasz ludzi z marzeń .....budowanie ścian samemu to nie jest niemożliwe , mój tata górnik a też sam stawiał ściany

Nie sciagam. Moim zdaniem ratuje przed samobojstwem.

Moge uwierzyc w to co mowisz. Gornik przewala codziennie mase towaru wiec jest przyzwyczajony.

Ja w swojej chalupie do pewnego czasu liczylem przywiezione tony. Po dojsciu do jakichs 350 ton materialu zuzytego na budowe przestalem liczyc, teraz tylko z lekka szacuje i choc oczywiscie wiekszosc tego dzwigaja maszyny to jednak tony pustakow, cementu i piasku trzeba na miejsce dostarczyc.

Ile rąk macie do dyspozycji ?

Ile czasu dziennie ?

Ja z dziecmi chcialem tylko pomalowac wewnatrz sciany, w weekendy - wyszlo mi ze za pol roku skoncze, darowalem sobie.

A jeszcze jedno:

Jesli ktos robi cos pierwszy raz - wpakuje sie na miny wczesniej czy pozniej. Raczej wczesniej.

Postawic sciany nie sztuka.

Postawic pionowo - juz troche gorzej.

Byc zadowolonym z nich po 20 latach (o ile jeszcze beda stac) - no coz - tego sie dowiesz za 20 lat ...

Moje zdanie jest takie:

1. BYLE JAKI spec jest lepszy od bardzo dobrego AMATORA.

2. Gdzie trzeba 10 rąk 6 razy w tygodniu zeby zrobic etap w rozsadnym terminie - dwie to duzo za malo jesli chcesz dozyc konca budowy (jednoczesnie na nia zarabiajac).

---

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Generalnie to jest tak, że mój chłop, który NAPRAWDĘ się zna na budowaniu itp stwierdził, że będzie robić jedynie:

- elektyrykę, bo nikt mu nie dogodzi (wycena zakresu robót wynosiła 100 tys) więc niech sobie chłopak lutuje za barszyk z kulebiakiem

- ocieplenie, bo wie i z przyjacielem to zrobią

ale murować powiedział, że nie będzie bo zdrowie ma jedno i kręgosłup też jeden i noszenie ma dość.

Wniosek: są prace, które zrobi sam ale koszty brak taty bo siedzi na budowie są znaczne, męża nia ma, i nie jestem zadowlona z tego. a moja przyjaciółka buduje też od października, muruje dwóch facetów, jest już koniec grudnia a oni jeszcze murują ścianki fndamentu. Czy czas też braliście pod uwagę?

pozdrawiam i życzę powodzenia

• 2 weeks później...
Ponieważ powoli zbliża sie zakończenie u mnie prac wykończeniowych moge polecić swojego wyykończeniowca - Pana Zbyszka, wykonuje wszelkie prace wykończeniow-zabudowa gips-karton, glazura, terakota, biały montaż, malowanie, hydraulika, drobna elektryka, gładzie itp. Zainteresowanym podam telefon na priva.