derifter 27.12.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Czemu od razu tak brutalnie ściągasz ludzi z marzeń .....budowanie ścian samemu to nie jest niemożliwe , mój tata górnik a też sam stawiał ściany Nie sciagam. Moim zdaniem ratuje przed samobojstwem. Moge uwierzyc w to co mowisz. Gornik przewala codziennie mase towaru wiec jest przyzwyczajony. Ja w swojej chalupie do pewnego czasu liczylem przywiezione tony. Po dojsciu do jakichs 350 ton materialu zuzytego na budowe przestalem liczyc, teraz tylko z lekka szacuje i choc oczywiscie wiekszosc tego dzwigaja maszyny to jednak tony pustakow, cementu i piasku trzeba na miejsce dostarczyc. Ile rąk macie do dyspozycji ? Ile czasu dziennie ? Ja z dziecmi chcialem tylko pomalowac wewnatrz sciany, w weekendy - wyszlo mi ze za pol roku skoncze, darowalem sobie. A jeszcze jedno: Jesli ktos robi cos pierwszy raz - wpakuje sie na miny wczesniej czy pozniej. Raczej wczesniej. Postawic sciany nie sztuka. Postawic pionowo - juz troche gorzej. Byc zadowolonym z nich po 20 latach (o ile jeszcze beda stac) - no coz - tego sie dowiesz za 20 lat ... Moje zdanie jest takie: 1. BYLE JAKI spec jest lepszy od bardzo dobrego AMATORA. 2. Gdzie trzeba 10 rąk 6 razy w tygodniu zeby zrobic etap w rozsadnym terminie - dwie to duzo za malo jesli chcesz dozyc konca budowy (jednoczesnie na nia zarabiajac). --- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 28.12.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Generalnie to jest tak, że mój chłop, który NAPRAWDĘ się zna na budowaniu itp stwierdził, że będzie robić jedynie:- elektyrykę, bo nikt mu nie dogodzi (wycena zakresu robót wynosiła 100 tys) więc niech sobie chłopak lutuje za barszyk z kulebiakiem- ocieplenie, bo wie i z przyjacielem to zrobią ale murować powiedział, że nie będzie bo zdrowie ma jedno i kręgosłup też jeden i noszenie ma dość. Wniosek: są prace, które zrobi sam ale koszty brak taty bo siedzi na budowie są znaczne, męża nia ma, i nie jestem zadowlona z tego. a moja przyjaciółka buduje też od października, muruje dwóch facetów, jest już koniec grudnia a oni jeszcze murują ścianki fndamentu. Czy czas też braliście pod uwagę?pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 02.01.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Poszukuję jakiegoś sprawdzonego i solidnego stolarza do wykonania szafek do łazienki w Sulejówku i okolicach. Polecalibyście kogoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 02.01.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Witam SZUKAM STUDNIARZA Z NASZYCH OKOLIC jeżeli ktoś ma jakieś pytania [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 04.01.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Czy ktoś miał do czynienia z firmą Cemton w Mińsku Maz.? Chcą mi sprzedać bloczki za 3,40 zł./szt. i to jest najtaniej w okolicy. Mówią, że jest to beton B-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madgeronimo 04.01.2008 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witam! budujących się w Sulejówku,czy ma kotoś namiary na sprawdzonego i taniego geologa, potrzebna opinia z badania gruntu, na działce na żurawce.pozdrpiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 06.01.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam SZUKAM STUDNIARZA Z NASZYCH OKOLIC 022 773 52 37 Lesiński Stanisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 06.01.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam! budujących się w Sulejówku, czy ma kotoś namiary na sprawdzonego i taniego geologa, potrzebna opinia z badania gruntu, na działce na żurawce. pozdr piotr korzystałem z 0 600 670 175 Artur Ładoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanetka2 17.01.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 czy ktoś buduje "dom w tamaryszkach 2". jestem zainteresowana tym projektem ale chcialabym zobaczyc dom na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.01.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam,szukam kominiarza z uprawnieniami do wystawienia dokumentu do odbioru budynku. Czy możecie podzielić się namiarami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcic 24.01.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam serdecznie! Zamierzam na wiosnę ruszyć z budową w Sulejówku, wszystko jest na dobrej drodze. Bardzo Was proszę prześlijcie mi (wiadomości na priv) sprawdzone wzory umów z wykonawcami. Z góry dziękuję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derifter 28.01.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 prześlijcie mi (wiadomości na priv) sprawdzone wzory umów z wykonawcami Nie szukaj sprawdzonych umow. Szukaj sprawdzonych WYKONAWCOW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 29.01.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Amen Bracie Budowniczy, a jak kolega chce umowy to niech zajrzy do mojego dziennika zamieściłam tam takową. A po za tym to witamy w klubie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 30.01.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 WitamCzy posiadacie Szanowni Forumowicze z Sulejówka wiedzę, gdzie w bliższej lub dalszej okolicy można kupić sadzonki tui (thui) ? Jeżeli tak to w jakiej cenie ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 30.01.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Ponieważ powoli zbliża sie zakończenie u mnie prac wykończeniowych moge polecić swojego wyykończeniowca - Pana Zbyszka, wykonuje wszelkie prace wykończeniow-zabudowa gips-karton, glazura, terakota, biały montaż, malowanie, hydraulika, drobna elektryka, gładzie itp. Zainteresowanym podam telefon na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 03.02.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 WitamJestem zainteresowany kontaktem z tym fachowcem. Proszę o telefon.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 04.02.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Sąsiedzi, nie macie kogoś do ocieplenia domku???? Potrzebuję na marzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 06.02.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 PILNIE KUPIE LUB WYPOZYCZE NA 2-3 MIESIACE BETONIARKE 150L najchetniej odkupie od kogos uzywana ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivek 10.02.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 w temacie zasilania placu budowy... Czy może ktoś polecić solidnego elektryka do wykonania prowizorycznego zasilania placu budowy?(przyłączenie oczywiście w ZEW-T Otwock) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 10.02.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Gdzie i jakie kupuje się bramy garażowe w Sulejówku badź okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts