qdlaty 15.03.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Co tu taka cisza? Czekacie na wiosne? Ja dzisiaj jade odebrac pozwolenie Juz jest!! Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_ 15.03.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 No właśnie też mnie martwi ta cisza w wątku dotyczącym prawie sąsiadów Ja załatwiam sprawę z elektrykami i mam zestawienie kosztów od Ytonga, którego przedstawiciel polecał mi skład budowlany "Replin" w Mińsku Maz. Ma ktoś może doświadczenia z tym składem? Mam wrażenie, że w "Kowalczyku" może być trochę za duży "przemiał" klientów więc z obsługa też można pewnie trafić różnie. Dlatego zastanawiam sie nad szerszą okolicą. Także ponawiam pytanie czy ma ktos doświadczenia z obsługą w Replinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.03.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Hej, my zbieramy oferty od dekarzy, kończymy negocjacje w przyszłym tygodniu i podpiszemy pewnie umowę. Niesamowite jak Forum przyśpieszyło wybór dachówki - w zasadzie zdecydowałem się bez jeżdzenia po hurtowniach. Replina nie znam ani innych źródeł Ytonga, nie rozpatrywałem tego materiału. Wydaje mi się za drogi jak na ew. benefity. Co do Kowalczyka - cenę na Porotherm dał najlepszą w okolicy, z tym przemiałem nie do końca rozumiem - spróbowac warto. Nadal szukam gości do dokończenia stanu surowego - ściany działowe, kominy kominki itp. Jesli macie kogoś solidnego - nie wahajcie się Wiosna wiosna ech... gdzie Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 15.03.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 macie kogoś solidnego do zrobienia ocieplenia poddasza i sufitów z GK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.03.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 qdlaty, nie dotarło do mnie wczoraj, GRATULACJE ! podpinam się z prośbą pod arka. I proszę o pomoc: w jaki sposób rozwiązaliście w czasie montaż okien i podpięcie alarmu? Rozumiem że obydwie instalacje powinny być robione równocześnie, mieliście z tym jakiś problem? Czy alarm można podłączyć przed położeniem całej elektryki? Jak to wszystko poukładaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 28.03.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Co tu tak cicho w tym SUlejówku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 28.03.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Co tu tak cicho w tym SUlejówku? Panie, bo my zapier.... i czasu nie ma W sobote wybralismy kierownika budowy. Teraz czekamy na wyceny robocizny. Aha, i nieszczesny projekt wjazdu. Bez niego ani rusz. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 28.03.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Dobrze słyszeć, bo u mnie też już na dniach ekipa wchodzi... Kiedy zaczynacie wykopki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 28.03.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Kiedy zaczynacie wykopki? Nie wiem wszystko idzie jak krew z nosa. Musimy zaczac od wjazdu, bez tego ani rusz. Rownoczesnie bedziemy ciagnac prad i wode (projekty tez "sie robia"), nie chcemy z sasiadami wchodzic w zadne uklady. Tak naprawde to pewnie zaczniemy w II turze, czyli gdzies w polowie lipca. W tym czasie dociagniemy kanalizacje i gaz. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_ 28.03.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Ja odpaliłem prąd w sobotę na działeczce. Dzięki Qdłatemu dogadałem się z kierownikiem, dzisiaj odpaliłem studnię. Także jest już prąd woda, znaczy...można budować !! Mam nadzieję zawieźć jutro do Mińska info o rozpoczęciu budowy. I 5 lub 8 kwietnia wchodzą majstry. W banku zostało złożyć podpisy na umowie dzisiaj założylismy już rachunek. Znaczy, że przygotowania do wielkiej chwili trwają w najlepsze. No i czeka mnie jeszcze uzgodnienie z geodetą wytyczenia budynku, ale to obgadałem już kiedyś przy rysowaniu mapki mam nadzieję pójdzie sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.03.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Ja czekam na suche dni, żeby mi dechy na dachu wyschły. "Chyba se jeszcze poczekam", na Onecie ikonki ociekają deszczem do połowy przyszłego tygodnia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 29.03.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Ja czekam na suche dni ja też czekam na suche dni - bo ledwie dojeżdzam do działki dziś anwet zakopał się gość ze skłądu budowlanego chyba nie będę przytaczał jego cytatów czy u Was też tak mokro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 30.03.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Jak diabli. Jedyny wjazd na działkę to jedno wielkie bajoro. Zastanawiam się jak chłopaki wwiozą dachówkę. Chyba będą musieli targać arek_s, ja się chyba domyślam który to Twój dom, jeśli mam rację to dachówka już u Ciebie leży - na co zwracać uwagę przy kładzeniu i za co gonić dekarzy? Poradziłbyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 30.03.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 arek_s, ja się chyba domyślam który to Twój dom, jeśli mam rację to dachówka już u Ciebie leży - na co zwracać uwagę przy kładzeniu i za co gonić dekarzy? Poradziłbyś? nie wiem czy masz pelne deskowanie ale jeśli tak to zwróć uwagę czy kontrłaty nabijają na krokwie a nie gdzie popadnie - jeśli masz folie to problem odpada. Ważne są obróbki np.komina żeby później nic nie ciekło, obróbka koszy - tutaj raczej względy estetyczne. Błędy niestety zauważysz dopiero po jakimś czasie gdy przypadkowo spojrzysz na dach - przy odbiorze zazwyczaj jest tak że próbujesz ogarnąć całość w krótkim czasie i nie dostrzegasz detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 30.03.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Pełne deskowanie i papa. Ostatnio ktoś mówił że komin nie musi być tuż nad dachówką wcięty - dobrze położona blacha powinna przylegać do ściany komina. Jak to jest u Ciebie? Biję się z myślami - komin ze zwykłej cegły i tynk czy klinkier. Jakoś ten klinkier zupełnie mi się nie podoba ale wszyscy wokół odradzają tynki na dachu. W końcu pewnie sie złamię i położę klinkier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 30.03.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 teoretycznie każda prawidłowo wykonana obróbka powinna spełniać swoje zadanie - tyle teoria a w praktyce często bywa niestety inaczej.Ja akurat mam wciętą w komin i dodatkowo jest zrobiona tak jak by się składała z dwóch niezależnych obróbek czyli jedna część mocowana jest do komina druga jakoś do dachu tak aby mogło to wszystko swobodnie pracowac. Jak dotąd po całej jesieni i zimie nic nie ciekło. Komin mam wymurowany z klinkieru - może nie jest to szczyt mażeń i urody ale widzialem kominy otynkowana i po 2-3 latach użytkowania wyglądają fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.03.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Czuję, że z kominem będzie trochę zabiegów - majster w rozmowie jęknął "A! jeszcze te cholerne kominy" a za chwilę zapewniał, że świetnie sobie radzą z kominami i że komin to bardzo zdobi... Klinkier coraz bliżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 04.04.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Hello, doszedlem do etapu kosztorysu. W zwiazku z tym z checia przyjme namiary na: tartak beton z gruchy beton komorkowy dach i inne duperele potrzebne do postawienia stanu surowego. Kiedys wszyscy chwalili Kowalczyka, teraz podobno slabiutko wypadaja pod wzgledem jakosci i terminowosci. Swoja droga zastanawiam sie, czy nie wrobic w materialy wykonawce. Boje sie, ze nie podolam calej koordynacji. Jak myslicie? Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 04.04.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 ja powiem tak beton bralismy z dwóch żródeł - pierwszy beton byl z fakturą kontakt PAZIO Beton - bardzo miła obsługa, mozliwosc negocjacji ceny, terminowosc,pojechalismy tam osobiscie negocjowac ceny, reszte mozna wszystko przez telefon - bez zastrzeżeń co do jakości betonu; drugi raz na strop bralismy juz bez faktury z betoniarni pobliskiej nam w Majdanie - obsluga w biurze ok, za to kierowcy chamscy i nerwowi zwlaszcza ten operator pompy - jakosc wg naszego majstra troche gorsza tak na oko oczywscie bo nie badalismy czy B20 to na pewno B20. Takze polecam pierwszy namiar no chyba,ze z uwagi na odleglosc by Ci sie nie oplacalo. Dach - wycena, material i realizacja firma As-dach, w sumie nie mam zastrzeżeń, choc tam dość duzy przerób byl w zeszlym roku, za to ceny materialu konkurencyjne. Co do Kowalczyka to my mamy niedobre zdanie o tej hurtowni, mili sa tylko na poczatku jak zamawiasz cos na duza sume, ponadto nie terminowi, kilkakrotnie bylismy zrobieni w tzw balona czekajac na dzialce na material a oni go po prostu nie zdążyli dowieźć Nie polecam, aczkolwiek jest to jedna z najwiekszych hurtowni w naszej okolicy i przy zamówieniach dosc duzych daje rabat. Kraftz ma dobre doswiadczenia z ta hurtownią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 05.04.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Dzieki Myszkaxs, info o Pazio-Beton znalazlem juz w Twoim innym poscie. Bede u nich w najblizszych dniach. Co do As-dach to dzieki z namiar. Wlasnie w sobote chcemy z Zonka popatrzec co i jak. Wlasciwie to raczej Zonka chce powybierac miedzy ciemno-czerwonym a ciemno-czerwonym Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts