Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie w Sulejówku...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u mnie narazie stoją skrzynki w ogrodzeniu, instalacje na działce i w domu będę robił po tynkach,

wykonawcą jest M.Lesiński - robił mi przyłącza wody - jestem zadowolony, przystępny cenowo i załatwia wszelkie papiery związane z robotą

a Leśkiewicz robił u mojego sąsiada - widzę że robota zrobiona,sąsiad nie narzeka więc chyba w miarę OK.

Sprzedam:

3 (144szt.) palety beton komókowy H+H 24cm - 6 zł/szt

3 (288 szt.) palety beton komókowy H+H 12cm - 3,30 zł/szt

Materiał pozostał mi po budowie, jest na paletach, nie odpakowany, nie używany.

Mam także cegłę czerwoną około 450 szt.

Miejsce: Sulejówek

Kontakt 509-465-143

Witam

jeżeli jest Ktoś zainteresowany, to mam na zbyciu siatkę a'la Castrorama, która służyła mi za ogrodzenie w czasie budowy. Co prawda jest w kilku dłuższych kawałkach, ale da się ją spokojnie połączyć.

I jeszcze chętnie sprzedam za niewielkie pieniądze termę elektryczną 80 l. Warto mieć ciepłą wodę w trakcie wykończeniówki...

Pozdrowienia,

Darek M.

gdzie kupowaliscie:

- stal?

- piach?

- beton?

- wiezbe?

- podstawowe materialy na dom typu folie, cement itp

plis o info gdzie taniej?

stal bralismy ze StalBud II, ale nie polecam ze wzgledu na handlowca - jesli z pominieciem jego osoby to ok.

piach z MAR-KOPu

beton z Paw-Budu

wiezbe z tartaku w Wojnowie jak sie jedzie na Łysice

cement jest dobry w Elmasie - drogi, ale dobrej jakosci

wiekszosc z EuroBudu - dali nam najlepsze ceny

bloczki fundamentowe i strop od Korzeniaka

hejka

stal -- cestal kolo minska

piach nie ma znaczenia bo wszyscy w okolicy maja tak samo

beton- jan pol

wiezbe -- pustelnik sklad drewna jak sie jedzie na stanislawow po prawej mozna z nim sie dogadac

co materialow uwazaj!!!!!!

unikaj kowalczyka oraz sledziewskich.

Ja bralem w Replinie

( przyklad w Sulejowku i okolicach h+h kosztowal 9,5-10,70 (nawiasem Elmans i stalbud byl najdrozszy a tam placilem 8,8 /szt.)

jest tylko jedno ale uwazaj dotyczy to takze Replina bo kazdy bedzie " chcial Ci pomoc za darmo transport itp.) natomiast jesli masz potzebe kazdy podkreslam kazdy bedzie doliczal transport!!!!!!!!!!!! i wtedy Cię juz nie kochaja.

bloczki fundamentowe i terive ------ od Korzeniaka od niego biora wszystkie okoliczne sklady, mozna z nim sie dogadac jesli chodzi o faktury ;)

blachodachowka ,ryny ---dach-lux

hejka

stal -- cestal kolo minska

piach nie ma znaczenia bo wszyscy w okolicy maja tak samo

beton- jan pol

wiezbe -- pustelnik sklad drewna jak sie jedzie na stanislawow po prawej mozna z nim sie dogadac

co materialow uwazaj!!!!!!

unikaj kowalczyka oraz sledziewskich.

Ja bralem w Replinie

( przyklad w Sulejowku i okolicach h+h kosztowal 9,5-10,70 (nawiasem Elmans i stalbud byl najdrozszy a tam placilem 8,8 /szt.)

jest tylko jedno ale uwazaj dotyczy to takze Replina bo kazdy bedzie " chcial Ci pomoc za darmo transport itp.) natomiast jesli masz potzebe kazdy podkreslam kazdy bedzie doliczal transport!!!!!!!!!!!! i wtedy Cię juz nie kochaja.

bloczki fundamentowe i terive ------ od Korzeniaka od niego biora wszystkie okoliczne sklady, mozna z nim sie dogadac jesli chodzi o faktury ;)

blachodachowka ,ryny ---dach-lux

piasek ceny porownywalne ale jakosc nie. dobrze jest zobaczyc przed zakupem.

Replin najtanszy, ale podejscia do klienta nie maja. za to dobre podejscie ma EuroBud i ceny dostalismy jak w Replinie po przedstawieniu ich oferty, lae wszystkie duze i wartosciowe materialy zamawialismy w na poczatku marca, jeszcze duzego ruchu nie mieli to moze dlatego tak nam zeszli z ceny.

Pewnie tak,

że powtórze kiedys juz napisane slowa:

Tak,jak pisalem wszyscy chca WAS dmuchnąć w rogi , A Waszym zadaniem jest sie dać zrobić jak najmniej

CO do Replina, handlowcy to niestety mieszkanicy okolicznych wiosek .

Ja rozmawiałem, z jakims Panem Jarkiem,panem DEREKTOREM, musial awansowac prosty czlowiek wykonujacy proste zajecie

Jedyny plus jest taki ze mozna negocjowac ceny ( nie sa to jakies straszne roznice), badaja okoliczne ceny i staraja sie zeby u nich było taniej.

z piachem roznie bywa ogladasz jeden dostajesz drugi, najlepiej zeby twoj murarz go ocenil przy odbiorze, ja juz powoli koncze budowe i ROZNE RZECZY WIDZIALEM niekoniecznie dobre

wu