Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie w Sulejówku...

Recommended Posts

Witajcie,

Skąd najlepiej kopareczke wypozyczyc?

Najlepsza by byla taka malutka, ze tylko czlowiek sie miesci - chodzi o wykopanie glebokiego od 1 do 2 m rowu, dlugosci kolo 40 m, a po bokach malo miejsca, wiec taka duza jak do sciagania humusu nie wejdzie.

proszę o namiary i ceny.

Sprawa dość pilna.

Pzdr

Kasia

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jesli masz zamiar podłaczyc sie do którejś z firm ochroniarskich to lepiej im zleć ta usługę żeby potm nie naciagali ciebie na zbedne koszty że niby trzeba cos poprawić zanim wepna ciebie do monitoringu

Szukam dobrego/taniego fachowca od podłączenia alarmu?

Prosze o namiary

Przeważa opinia, że nie powinno się zlecać montażu alarmu firmie monitorującej, zobacz wątki o alarmach na forum. Może tam znajdziesz kumatego instalatora. Argumenty w skrócie to niska jakość instalacji, serwis robiony ciągle przez inne osoby no i oczywiście bezpieczeństwo - monitorujący nie powinien znać szczegółów instalacji.

Witam wszystkich przyszłych, obecnych i byłych budujących :)

W 2010 roku planujemy ruszyć z budową domu w Sulejówku. Jesteśmy na etapie adaptacji projektu i zbierania papierów.Odebraliśmy już warunki na prąd, wodę i kanalizację (czekamy na gaz), w tym tygodniu będziemy uzgadniać wjazd na działkę. W związku z tym mam kilka pytań:

-Kogo polecacie do projektu i wykonania przyłączy wodno-kanalizacyjnych?

-przyłącza gazowego?

-kompleksowego elektryka

-gdzie szukać okien?

-kto do dachu(deskowanie + dachówka ceramiczna)?

-kto do hydrauliki i instalacji co (z piecem, ogrzewaniem podłogowym-wodnym i grzejnikami kanałowymi)?

-instalacji alarmowej?

Możemy zrewanżować się namiarami na sprawdzonego geodetę i ekipą do wycinki.

Z góry dziękujemy za pomoc

Witam wszystkich przyszłych, obecnych i byłych budujących :)

W 2010 roku planujemy ruszyć z budową domu w Sulejówku. Jesteśmy na etapie adaptacji projektu i zbierania papierów.Odebraliśmy już warunki na prąd, wodę i kanalizację (czekamy na gaz), w tym tygodniu będziemy uzgadniać wjazd na działkę. W związku z tym mam kilka pytań:

-Kogo polecacie do projektu i wykonania przyłączy wodno-kanalizacyjnych?

-przyłącza gazowego?

-kompleksowego elektryka

-gdzie szukać okien?

-kto do dachu(deskowanie + dachówka ceramiczna)?

-kto do hydrauliki i instalacji co (z piecem, ogrzewaniem podłogowym-wodnym i grzejnikami kanałowymi)?

-instalacji alarmowej?

Możemy zrewanżować się namiarami na sprawdzonego geodetę i ekipą do wycinki.

Z góry dziękujemy za pomoc

poszło na priva

Witam

Potrzebuję namiar na dobrą ekipę do wykonania ścianek działowych z GK na poddaszu oraz ewentualnie ekipę do wykonania podbitki w środku.

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

KaMaL - jeszcze raz dzięki za elektryka

Pozdrawiam,

Wojtek z Kossaka

KaMaL

jeśli masz namiar na sprawdzonego dekarza, to ja też poproszę.

Witam wszystkich - pomozcie - potrzebuje sprawdzonego dekarza do obrobki blacharskiej przy kominie i sprawdzeniu kilku innych rzeczy w moim ztarym dachu :)

kogo polecacie prosze o namiary

i tez elektryka czy macie dobrego????

poszło na priva

KaMaL

jeśli masz namiar na sprawdzonego dekarza, to ja też poproszę.

Witam wszystkich - pomozcie - potrzebuje sprawdzonego dekarza do obrobki blacharskiej przy kominie i sprawdzeniu kilku innych rzeczy w moim ztarym dachu :)

kogo polecacie prosze o namiary

i tez elektryka czy macie dobrego????

poszło na priva

poszło

widze ze rozmawiacie o sciankach dzialowych - mi chodzi o skosy na poddaszu - macie jakas dobra ekipe od plyt g-k ??? bede bardzo wdzieczny za odpowiedz.

Mi raz polecono firme remmax a inny razem p. kądziołe (?). Czy cos o nich wiece? a moze o innych - dajcie znac.

aha i moze namiarek na jakiegos architekta bo mamy problem z zagospodarowniem przestrzeni nad schodami:)

z gory dzieki

Witam wszystkich forumowiczów.

Wreszcie w dniu wczorajszym dociągneliśmy do końca z ścianami działowymi i mamy już stojący wpełni wymurowany dom.

Chciałbym w tym miejscu GORĄCO POLECIĆ Pana Jacka - murarza.

Facet należy do tej grupy fachowców, którzy pozostawieni sami sobie (nie trzeba nad nim stać) zrobią wszystko z idealną precyzją, czysto, tak jak dla siebie.

Jest człowiekiem niekonfliktowym, cichym i naprawde bardzo rzetelnym.

Chętnych do podziwiania jego dzieła proszę o kontakt na priva ([email protected]) lub telefonicznie 0668494679. Pokarzę dom i będziecie mogli sami ocenić poziom fachowości człowieka. Cenowo przystępny.

Jeszcze jedna bardzo ważna rzecz: p. Jacek jest osobą niepijącą.

pozdrawiam,

Jan

no,no i oczywiscie przypadkiem zapomniales dodac ze tej super fachowiec pan Jacek jest Twoim bratem lub znajomym. U kolegi tez murował 2 lata temu i ściany działowe miały 5 cm odchyłu w pionie a pili jak wszyscy na budowie tylko sprzatali po sobie butelni.

Twoja reklama firmy jest naciagana jak cholera.

Witam wszystkich forumowiczów.

Wreszcie w dniu wczorajszym dociągneliśmy do końca z ścianami działowymi i mamy już stojący wpełni wymurowany dom.

Chciałbym w tym miejscu GORĄCO POLECIĆ Pana Jacka - murarza.

Facet należy do tej grupy fachowców, którzy pozostawieni sami sobie (nie trzeba nad nim stać) zrobią wszystko z idealną precyzją, czysto, tak jak dla siebie.

Jest człowiekiem niekonfliktowym, cichym i naprawde bardzo rzetelnym.

Chętnych do podziwiania jego dzieła proszę o kontakt na priva ([email protected]) lub telefonicznie 0668494679. Pokarzę dom i będziecie mogli sami ocenić poziom fachowości człowieka. Cenowo przystępny.

Jeszcze jedna bardzo ważna rzecz: p. Jacek jest osobą niepijącą.

pozdrawiam,

Jan

Nie Bądź człowieku frajerem: nie robie żadnej naciąganej reklamy - po prostu facet fajnie wymurował mi dom i jestem zadowolony, a że TWÓJ murarz, który jakimś NIESAMOWICIE DZIWNYM I UNIKALNYM ZBIEGIEM OKOLICZNOŚCI również miał na imię Jacek, był łachem i pijakiem to twój problem.

Na tym forum powinniśmy wymieniać się doświadczeniami i ja to właśnie czynię. Mam dobre doświadczenia z współpracy z panem Jackiem i polecam go każdemu, kto chce mieć dobrze wymurowany domek.

Nie Bądź człowieku frajerem: nie robie żadnej naciąganej reklamy - po prostu facet fajnie wymurował mi dom i jestem zadowolony, a że TWÓJ murarz, który jakimś NIESAMOWICIE DZIWNYM I UNIKALNYM ZBIEGIEM OKOLICZNOŚCI również miał na imię Jacek, był łachem i pijakiem to twój problem.

Na tym forum powinniśmy wymieniać się doświadczeniami i ja to właśnie czynię. Mam dobre doświadczenia z współpracy z panem Jackiem i polecam go każdemu, kto chce mieć dobrze wymurowany domek.

[/i]

• 2 weeks później...

Sąsiedzi, ratunku, kiedy wy przy suto zastawianych stołach, brudzicie kolejne talerze, zalewacie zupką obrusik nie wiecie jak wam zazdroszę. otóż ja nie mam wody w studni :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( Mam jedno pytanie i jedną prośbę:

1 czy wasze studnie noramalnie dają wodę, jak dotychczas?

2. Pilnie szukam kogoś kto mi jeszcze w tym roku wywieci nową studnię, przyjmując zapłatę w ratach. Jestem załamana.