Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie w Sulejówku...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ile płaciliście miesięcznie za prąd budowlany (rejon PGE Otwock) - tzn. ile kW, ile opłaty stałej, a ile zużycie ?

Co do prądu to dostałem ofertę 2.000 pln za wykonanie prowizorki kablowej i przyłącza docelowego (na tym samym kablu - ok. 20m) - dobra cena ?

Ma ktoś na zbyciu stemple / deski szalunkowe / bloczki / stal itp. materiały ?

pozdrawiam!

Ile płaciliście miesięcznie za prąd budowlany (rejon PGE Otwock) - tzn. ile kW, ile opłaty stałej, a ile zużycie ?

Co do prądu to dostałem ofertę 2.000 pln za wykonanie prowizorki kablowej i przyłącza docelowego (na tym samym kablu - ok. 20m) - dobra cena ?

Ma ktoś na zbyciu stemple / deski szalunkowe / bloczki / stal itp. materiały ?

pozdrawiam!

jakieś chore pieniądze. Mało co prądu zużywamy, a rachunki 100zł/miesiąc :( Niepotrzebnie wziąłem za dużo kW i teraz za to płacę :(

pozdrawiam

Toper

• 2 weeks później...
jakieś chore pieniądze. Mało co prądu zużywamy, a rachunki 100zł/miesiąc :( Niepotrzebnie wziąłem za dużo kW i teraz za to płacę :(

pozdrawiam

Toper

to generalnie nie kwestia ilości KW przydziału tylko stałych opłat abonamentowych płatnych co miesiac dla elektrowni bez uwagi czy zużyliście 200 kw w danym miesiacu czy 0 kw. My mielismy samego abonamentu 80 zł miesiecznie a przydział mocy tylko 5 kw.

Przez 2 lata (od postawienia prowizorki do przełaczenia prądu na budynek) zapłaciliśmy 24 m-ce x 80 zł, czyli ok 1900 zł samych abomentów a za sam prąd może z 300 zł. Lepiej kupic sobie porzadny generator pradu za 2 tys i potem go miec na wypadek braku zasilania z sieci jak sie bedzie mieszkało.

Kasia

• 2 weeks później...
Ja mam okna z Oknoplastu z GRETO - okna ok, jeszcze nie mieszkamy ale wyglądają fajnie. Monteży bardzo sympatyczni i mili. GRETO - tu by dużo pisać. SPrzedaż ok, wszystko ok do momentu aż wstawiliśmy parapety zewn i okazało się że są nierówności na dole okien. GRETO się wypina na maxa, przecągają sprawę i zrzucają winę na nas za to że jest krzywo odlany plastik. Ciężko wyegzekwować cokolwiek.

• 3 weeks później...
Proszę o opinię drogich forumowiczów, czy lepiej położyć samą dachówkę z folią paroizolacyjną, czy raczej pełne deskowanie z papą i dopiero na to dachówkę? Jesli pełne deskowanie to lepsza będzie papa, czy membrana? Może są jacyś właściciele takich rozwiązań na forum i mogą się podzielić własnymi doświadczeniami.

Proszę o opinię drogich forumowiczów, czy lepiej położyć samą dachówkę z folią paroizolacyjną, czy raczej pełne deskowanie z papą i dopiero na to dachówkę? Jesli pełne deskowanie to lepsza będzie papa, czy membrana? Może są jacyś właściciele takich rozwiązań na forum i mogą się podzielić własnymi doświadczeniami.

Hej,

my mamy deskowanie, papę i dachówkę - napewno jest ciszej i cieplej a tymbardziej, że mamy poddasze użytkowe :)

• 2 weeks później...

Pełne deskowanie + papa to koszt kilku dodatkowych tysięcy. Ilu to już zależy od dachu. Oba rozwiązania mają swoich zwolenników jak i przeciwników. Na forum ten temat był wiele razy wałkowany. Ja wybrałem pełne deskowanie ale głównie z tego względu, że od razu nie kryję docelowym materiałem.

• 2 weeks później...

Witam,

odsprzedam stemple drewniane, wycinane w grudniu, użyte jeden raz, stan idealny.

15 sztuk długość 230 cm

40 sztuk długość 320 cm

190 sztuk długość 300 cm

Do odbioru na terenie gminy Halinów. Sprzedaż całości. Odbiór osobisty.

Mam tez 4 m3 deski szalunkowej w dobrej cenie i bardzo dobrym stanie, częściowo pozbijana w płyty = mniej pracy przy szalowaniu.

Szczegóły na priv

Witam,

odsprzedam stemple drewniane, wycinane w grudniu, użyte jeden raz, stan idealny.

15 sztuk długość 230 cm

40 sztuk długość 320 cm

190 sztuk długość 300 cm

Do odbioru na terenie gminy Halinów. Sprzedaż całości. Odbiór osobisty.

Mam tez 4 m3 deski szalunkowej w dobrej cenie i bardzo dobrym stanie, częściowo pozbijana w płyty = mniej pracy przy szalowaniu.

Szczegóły na priv

Wszystko sprzedane :)