BERNADETKA 26.05.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam cała grupę i gratuluje postępów. Hanika...nie daj sie nabić w butelkę z tym pozwoleniem . W gminie mojej babeczki powiedziały ze tak na prawdę starostwo ma czas wydać pozwolenie w przeciągu m-ca. Te magiczne "65 dni" jest po to<oni tak twierdza > bo po upływie tego terminu płaca duze kary< za każdy dzień zwłoki jest 500zł>. Z reguły tak jest ze po 1,5 m-ca dopiero wyciągają papiery i zaczynają przeglądać. Mi babeczka doradziła napisać ze prosisz o termin m-ca i nawiedzać ich co jakiś czas i dopytywać Ja sprobuję tej metody...zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 26.05.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Dzięki, Bernadetka, spróbuję. Mogliby nam płacić te 500 zł, to jeszcze bym poczekała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 27.05.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 No Hania, gratulacje lada chwila zaczniesz swoją budowe Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 01.06.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Dzieki, juz się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 30.06.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Towarzystwo na wczasach czy na budowach? Czy może w urzędach? Już 39 dni czekam w starostwie na PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 01.07.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam wszystkich Hanika ja zawieszona w nicości Czekam na zaakceptowanie zmian metraza działki bo taka wynikła po odnowieniu granic... Potem do Gminy papiery idą na zatwierdzenie podziału..akt notarialny..i dopiero procedura taka jak u wszystkich> Pozdrawiam serdecznie cała grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 06.07.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Koszmarne jest to urzędowe załatwianie. Trzeba się pocieszać, że czas jednak płynie (chociaż... czy ja wiem czy to jest powód do radości?...) i w końcu kiedyś dopniemy celu Bernadetka, życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 08.07.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Hanika, a masz już to upragnione pozwolenie na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 10.07.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Mam od przedwczoraj - 8.07. Właśnie sie uprawomocnia. Tak więc moje budowanie staje się realne. W sierpniu, mam nadzieję, fundamenty. Czy 500 zł za wytyczenie budynku to dużo, mało, czy w sam raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 11.07.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Mam od przedwczoraj - 8.07. Właśnie sie uprawomocnia. Tak więc moje budowanie staje się realne. W sierpniu, mam nadzieję, fundamenty. Czy 500 zł za wytyczenie budynku to dużo, mało, czy w sam raz? Ja za wytyczenie budynku płaciłam 600 zł. I z tego co wiem, to jest to cena w normie. Bywa czasami taniej, czasami trochę drożej, ale ceny nie odbiegają od siebie jakoś drastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 13.07.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Dzieki. Za półtora tygodnia nasze pozwolenie się uprawomocni i będzie można działać. A w tym czasie załatwiamy geodetę, koparkowego i kosztorys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dodka 14.07.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 czesc wszystkim ja zaczełam równy tydzień temu po wielu miesiącach zmagan sie z naszą biurokracja i czekaniem na ekipe ale w koncy poszło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 15.07.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Dzieki. Za półtora tygodnia nasze pozwolenie się uprawomocni i będzie można działać. A w tym czasie załatwiamy geodetę, koparkowego i kosztorys. No brawo!! Gratulacje!! Strach się bać, co to teraz w Gdowie zacznie się dziać Teraz już nie ma uproś, trzeba zakasać rękawy i wziąć się do roboty!! Bardzo się cieszę, że w końcu można wbić pierwszą łopatę Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 18.07.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Dzięki, Jadziu, miło Cię "słyszeć" ("widzieć"?). Podglądam Twoje fotki - efekty są imponujące. My poczyniliśmy kolejny krok - zakupilismy kołki na wytyczenie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 21.07.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam wszystkich budowniczych! Właśnie dowiedziałam się coś nowego- to my załatwiamy kołki do wytyczania? Myślałam że za te pieniądze to sprawa geodety. Jak wyglądają te kołki i ile ich potrzeba? Jestem na etapie oczekiwania na zezwolenie i we wrześniu planuję zalać fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.07.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 .... Właśnie dowiedziałam się coś nowego- to my załatwiamy kołki do wytyczania? Myślałam że za te pieniądze to sprawa geodety. Jak wyglądają te kołki i ile ich potrzeba? ... U mnie kołki oczywiście przywiózł geodeta, pewnie i tak wliczył sobie to w koszty , natomiast tu może chodzi o paliki i deski, tutaj raczej inwestor je przygotowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 21.07.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Bez paniki, chyba faktycznie chodziło mi o deski i paliki. Czy możecie sie podzielić informacjami na temat aktualnych cen robocizny stanu surowego? Bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 22.07.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Witajcie Uuu widze że grono się powiększyło Super Pozdrawiam wszystkich Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 01.08.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Coś tu cicho... wszyscy na wakacjach czy na budowach? Mam już pozwolenie i murarzy za 35 tys. dom 133m2 parter z poddaszem uż. plus garaż 2-stanowiskowy, zaczynam we wrześniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 02.08.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witajcie, chyba jedno i drugie, wszystkich przywieje jak się zimno zrobi Pozdrawiam skorpionek1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts