marnia 24.10.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Ola & KamilPrezydium w składzie Forumowiczówwita serdecznie nowodołączonych. A do sąsiada to trzeba wysłać męża z litrem wódki, żeby sie dostroili.Może to być (przy okazji) najlepszy stróż, ... lub najgorszy wróg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 24.10.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 napiszcie mi proszę ,czy cena 20 zł za m2 dachu (robocizna) to duzo czy mało?? jest w to wszystko wliczone, poza rynnami bo facet ich nie robi jest solidny (pytalam tych ludzi u których dach robił) i słowny Info od budujących. My za pokrycie dachu z orynnowaniem i zalozeniem okien dachowych- dach na gotowo - troche ponad 200m2 bedziemy placic 8tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 24.10.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Ola & Kamil chodźcie, chodźcie, miejsce się dla Was znajdzie, ciepłe słówko i kawusia też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 24.10.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Edmar 70 - założyłaś już swój dziennik?? Andziu, dziennika nie zakładm, ale za to w galerii zdjęć będę aktywna. no to trzymam Cię za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 24.10.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Na pewno się uda. Powodzenia. Dzięki. Jesteś WIELKA. Ola & Kamil wiatm w najwspanialszej grupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 24.10.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Dzięki. Jesteś WIELKA. Nie za ma co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 24.10.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Cześć wszystkim Widze, że grono znowu nam się powiększyło, wspaniale, zatem witam nowych budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 24.10.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Dzięki za serdeczne przywitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 24.10.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 dominka - witam serdecznie. Proszę napiszcie, gdzie zamierzacie ustawić pralkę, a w dni deszczowe suszyć pranie? ja za łazienką na poddaszu będę miała pomieszczenie na pralkę i suszarkę no i oczywiście brudne ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 25.10.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Miałem wczoraj kolejne spotkanie z 3 majstrami. Przygotowałem wzór umowy, zakres robót itd. Chyba się we łbach pokręciło ludziom . Cena za robociznę wzrosła u jednego o przeszło 10.ooo , u drugiego 5.ooo i nie robi więźby, tarasów etc... A trzeci nie miał mi nic do powiedzenia. No więc jestem w pkt wyjścia. Ruszam w teren szukać majstra. Andzik, a z tym pomieszczeniem za łazienką to jest dobry pomysł. Też mam takie pomieszczenie (nad garażem). Z części będzie sypialnia dla córki, a z części ... właśnie nie wiedziałem co zrobić. W przyszłości być może 2 łazienka (jak córcia przyprowadzi męża, o ile on będzie chciał ). Zrobić z tego pralnię i suszarnię, niezły pomysła. Suszenie prania w czasie deszczu, nie pomyślałem, że to takie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 25.10.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 napiszcie mi proszę ,czy cena 20 zł za m2 dachu (robocizna) to duzo czy mało?? Info od forumowicza "Ja płaciłem 18 plus 7 vat Ale to po sumowaniu innych obróbek: blacharskich, montażu okien, ław kominiarskich i wielu innych, dopiero 1/3 kosztów." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 25.10.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witam szanowne grono Mam 4 pokoje na gorze..jeden też będzie służył do powiekszenia łazienki i zrobienia pralni niedawno wlazłam na watek..."co byś dodał jakbys jeszcze raz stawiał dom...ciekawe rzeczy wyczytałam... - jesli ktos ma na dole pralnie to fajnie jest zrobić "zsyp" z gornej łazienki na brudne ubrania coby sie nie walały na gorze... - koniecznie drzwi w pom. gospodarczym ...żeby węgiel nie nosić przez dom lub garaż... - koniecznie małą spiżarka przy kuchni.... - jeśli ktoś lubi często pijać kawę na tarasie..;lub urządzać grilowanie to fajnie jest zrobić jakieś fajne drzwi w kuchni na zewnątrz żeby nie latac przez salon z jedzeniem ... jeszcze pare fajnych rzeczy...mam sklerozę wiec pewnie później dopisze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 25.10.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witam szanowne grono Mam 4 pokoje na gorze..jeden też będzie służył do powiekszenia łazienki i zrobienia pralni niedawno wlazłam na watek..."co byś dodał jakbys jeszcze raz stawiał dom...ciekawe rzeczy wyczytałam... - jesli ktos ma na dole pralnie to fajnie jest zrobić "zsyp" z gornej łazienki na brudne ubrania coby sie nie walały na gorze... - koniecznie drzwi w pom. gospodarczym ...żeby węgiel nie nosić przez dom lub garaż... - koniecznie małą spiżarka przy kuchni.... - jeśli ktoś lubi często pijać kawę na tarasie..;lub urządzać grilowanie to fajnie jest zrobić jakieś fajne drzwi w kuchni na zewnątrz żeby nie latac przez salon z jedzeniem ... jeszcze pare fajnych rzeczy...mam sklerozę wiec pewnie później dopisze ... widzicie jak to fajnie jest posiedziec na forum ja w swoim domku będę miała spiżarkę obok kuchni, w domu rodzinnym nie ma i jest koszmar(była ale mama zlikwidowała) będzie pomieszczenie na brudne ubrania , w obecnym domu są dwie łazienki , i dobrze, bo w jednej przeważnie są ''brudy'' , jest nas duza rodzina, ja mam małe dzieci także tego prania w ciągu kilku dni naskłada sie duzo będę miała taras od strony południowo zachodniej, wyjście od salonu ale co tam.. oddzielne wejście do pomieszczenia gospodarczego-z domu i z dworu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 25.10.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 dziwi mnie jak ludzie budują takie domki małe,że rezygnują z pomieszczeń gospodarczych albo pralki w kuchni ustawiają bo w łazience sie nie mieszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 25.10.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Miałem wczoraj kolejne spotkanie z 3 majstrami. Przygotowałem wzór umowy, zakres robót itd. Chyba się we łbach pokręciło ludziom . Cena za robociznę wzrosła u jednego o przeszło 10.ooo , u drugiego 5.ooo i nie robi więźby, tarasów etc... A trzeci nie miał mi nic do powiedzenia. No więc jestem w pkt wyjścia. Ruszam w teren szukać majstra. Andzik, a z tym pomieszczeniem za łazienką to jest dobry pomysł. Też mam takie pomieszczenie (nad garażem). Z części będzie sypialnia dla córki, a z części ... właśnie nie wiedziałem co zrobić. W przyszłości być może 2 łazienka (jak córcia przyprowadzi męża, o ile on będzie chciał ). Zrobić z tego pralnię i suszarnię, niezły pomysła. Suszenie prania w czasie deszczu, nie pomyślałem, że to takie ważne. no to ładnie sobie zażyczył 10 tyś to bardzo duzo i to bez więźby.. szukaj szukaj, na pewno znajdziesz ja poleciłabym swojego murarza ale nie zrobie tego bo u nas będzie przecie budował, odległość dla niego nie ma znaczenia, po całej Polsce jeździ, ostatnio budował dom facetowi chyba w Szczecinie, wszystkie graty maja swoje, począwszy od baraku a skończywszy na czajniku bezprzewodowym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 25.10.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 I w takich k... mać momentach bardzo przydaje sie pozytywne nastawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 25.10.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 trzymam za Cię mocno kciuki, trzeba tylko dobrze poszukać, dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 25.10.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 MarQ...nie polecę Ci żadnej brygady...bo te które znam działają tylko na terenie Białego soku i bliskich okolic...ale malarza- szpachlarza jak chcesz dam Ci wyśmienitego..czyli mojego męża ...perfekcjonista...nawet ostatnio kupił specjalny pistolet do malowania... ściany są jak lakier w samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 25.10.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Człowiek sie ciągle nowych rzeczy dowiaduje. Ja myslałem, że ciągle malują pędzlem. A tu proszę listolety i td. Trochę sie boję, czy twój mąż mnie nie od strzeli , za Ciebie Może jaki zazdrośnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 25.10.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Człowiek sie ciągle nowych rzeczy dowiaduje. Ja myslałem, że ciągle malują pędzlem. A tu proszę listolety i td. Trochę sie boję, czy twój mąż mnie nie od strzeli , za Ciebie Może jaki zazdrośnik. hyhy bez obaw..nie zazdrośnik..poza tym "tym pistoletem" na pewno nie podoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts