Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nowi budowniczy

Gość marnia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

napiszcie mi proszę ,czy cena 20 zł za m2 dachu (robocizna) to duzo czy mało??

jest w to wszystko wliczone, poza rynnami bo facet ich nie robi

jest solidny (pytalam tych ludzi u których dach robił) i słowny

Info od budujących.

My za pokrycie dachu z orynnowaniem i zalozeniem okien dachowych- dach na gotowo - troche ponad 200m2 bedziemy placic 8tys.

Miałem wczoraj kolejne spotkanie z 3 majstrami. Przygotowałem wzór umowy, zakres robót itd.

Chyba się we łbach pokręciło ludziom :evil: . Cena za robociznę wzrosła u jednego o przeszło 10.ooo :evil: , u drugiego 5.ooo i nie robi więźby, tarasów etc... :evil: A trzeci nie miał mi nic do powiedzenia.

No więc jestem w pkt wyjścia. Ruszam w teren szukać majstra. :evil:

Andzik, a z tym pomieszczeniem za łazienką to jest dobry pomysł. :)

Też mam takie pomieszczenie (nad garażem). Z części będzie sypialnia dla córki, a z części ... właśnie nie wiedziałem co zrobić. W przyszłości być może 2 łazienka (jak córcia przyprowadzi męża, o ile on będzie chciał :D ).

Zrobić z tego pralnię i suszarnię, niezły pomysła. Suszenie prania w czasie deszczu, nie pomyślałem, że to takie ważne.

Witam szanowne grono :D

Mam 4 pokoje na gorze..jeden też będzie służył do powiekszenia łazienki i zrobienia pralni :D

niedawno wlazłam na watek..."co byś dodał jakbys jeszcze raz stawiał dom...ciekawe rzeczy wyczytałam...

- jesli ktos ma na dole pralnie to fajnie jest zrobić "zsyp" z gornej łazienki na brudne ubrania coby sie nie walały na gorze...

- koniecznie drzwi w pom. gospodarczym ...żeby węgiel nie nosić przez dom lub garaż...

- koniecznie małą spiżarka przy kuchni....

- jeśli ktoś lubi często pijać kawę na tarasie..;lub urządzać grilowanie to fajnie jest zrobić jakieś fajne drzwi w kuchni na zewnątrz żeby nie latac przez salon z jedzeniem ...

jeszcze pare fajnych rzeczy...mam sklerozę wiec pewnie później dopisze ...:D

Witam szanowne grono :D

Mam 4 pokoje na gorze..jeden też będzie służył do powiekszenia łazienki i zrobienia pralni :D

niedawno wlazłam na watek..."co byś dodał jakbys jeszcze raz stawiał dom...ciekawe rzeczy wyczytałam...

- jesli ktos ma na dole pralnie to fajnie jest zrobić "zsyp" z gornej łazienki na brudne ubrania coby sie nie walały na gorze...

- koniecznie drzwi w pom. gospodarczym ...żeby węgiel nie nosić przez dom lub garaż...

- koniecznie małą spiżarka przy kuchni....

- jeśli ktoś lubi często pijać kawę na tarasie..;lub urządzać grilowanie to fajnie jest zrobić jakieś fajne drzwi w kuchni na zewnątrz żeby nie latac przez salon z jedzeniem ...

jeszcze pare fajnych rzeczy...mam sklerozę wiec pewnie później dopisze ...:D

widzicie jak to fajnie jest posiedziec na forum :D :D :D :D

ja w swoim domku będę miała spiżarkę obok kuchni, w domu rodzinnym nie ma i jest koszmar(była ale mama zlikwidowała)

będzie pomieszczenie na brudne ubrania , w obecnym domu są dwie łazienki , i dobrze, bo w jednej przeważnie są ''brudy'' , jest nas duza rodzina, ja mam małe dzieci także tego prania w ciągu kilku dni naskłada sie duzo

będę miała taras od strony południowo zachodniej, wyjście od salonu ale co tam..

oddzielne wejście do pomieszczenia gospodarczego-z domu i z dworu,

Miałem wczoraj kolejne spotkanie z 3 majstrami. Przygotowałem wzór umowy, zakres robót itd.

Chyba się we łbach pokręciło ludziom :evil: . Cena za robociznę wzrosła u jednego o przeszło 10.ooo :evil: , u drugiego 5.ooo i nie robi więźby, tarasów etc... :evil: A trzeci nie miał mi nic do powiedzenia.

No więc jestem w pkt wyjścia. Ruszam w teren szukać majstra. :evil:

Andzik, a z tym pomieszczeniem za łazienką to jest dobry pomysł. :)

Też mam takie pomieszczenie (nad garażem). Z części będzie sypialnia dla córki, a z części ... właśnie nie wiedziałem co zrobić. W przyszłości być może 2 łazienka (jak córcia przyprowadzi męża, o ile on będzie chciał :D ).

Zrobić z tego pralnię i suszarnię, niezły pomysła. Suszenie prania w czasie deszczu, nie pomyślałem, że to takie ważne.

no to ładnie sobie zażyczył 10 tyś to bardzo duzo i to bez więźby..

szukaj szukaj, na pewno znajdziesz

ja poleciłabym swojego murarza ale nie zrobie tego bo u nas będzie przecie budował, odległość dla niego nie ma znaczenia, po całej Polsce jeździ, ostatnio budował dom facetowi chyba w Szczecinie,

wszystkie graty maja swoje, począwszy od baraku a skończywszy na czajniku bezprzewodowym....

MarQ...nie polecę Ci żadnej brygady...bo te które znam działają tylko na terenie Białego soku i bliskich okolic...ale malarza- szpachlarza jak chcesz dam Ci wyśmienitego..czyli mojego męża :D...perfekcjonista...nawet ostatnio kupił specjalny pistolet do malowania... ściany są jak lakier w samochodzie :D

Człowiek sie ciągle nowych rzeczy dowiaduje. Ja myslałem, że ciągle malują pędzlem. A tu proszę listolety i td. Trochę sie boję, czy twój mąż mnie nie od strzeli , za Ciebie :D Może jaki zazdrośnik.

hyhy :D

bez obaw..nie zazdrośnik..poza tym "tym pistoletem" na pewno nie podoła :D