Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nowi budowniczy

Gość marnia

Recommended Posts

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

"Poświęcenie"" - wywołałem wilka z lasu, ale ten wyraz cały ranek za mną chodził. :-?

Trochę smutno zrobiło się u nas, ale jesteśmy razem i myślę,że każdy kto potrzebuje, wsparcie duchowe u nas otrzyma.

Skorpionku, trzymaj się.

Nie chcę się wtrącać, ale czy myślałaś o poradni rodzinnej,? Być może twój mąż zagubił się trochę.

Nie wie co jest obecnie najważniejsze w jego życiu i napewno to nie jest matka. Myślę, że wizyta tam może pomóc.

Nie będę Ci mówił, żebyś porozmawiała z nim, bo z doświadczenia wiem, że to nic może nie zmienić. Ja przez dłuższy czas nie potrafiłem z żoną rozmawiać, nie potrafiłem się skupić na tym co mówiła. Nie docierało to do mnie i wcale nie wynikało to z tego, że nie chciałem rozmawiać. Ja po prostu nie widziałem problemu, bo nie chciałem go dostrzec. Uważałem, że jeżeli pracuję, zarabiam to jest ok. Czego ta kobieta jeszcze chce. Zabrakło zrozumienia i ... słuchania drugiej strony.

Ciekawa stronka, http://www.kursfilip.pl/malzenstwa/o_kursie.html co prawda sam nie korzystałem (jeszcze), ale słyszałem sporo dobrych opinii o tym.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze jedna cenna uwaga.

Drogie panie.

Jeżeli chcecie porozmawiać ze swoimi partnerami, to mówcie dość cicho.

Primo - nie podniesiecie głosu, nie będzie reakcji obronnej drugiej strony.

secundo - zmuszacie druga stronę do słuchania. Musi sie wysilic, aby Was wysłuchać.

I NIGDY nie mówcie w formie pretensji, oskarżeń, żalów, lecz mówcie tylko i wyłącznie O SWOICH ODCZUCIACH I UCZUCIACH

Tym razem zapomnijcie o wyrazie TY, zastosuj wyraz JA.

Dobrze że nastrój został zmieniony :roll:

Zupełnie nie pasował do mojego. Po wczorajszej wizycie na budowie serducho szaleje z radości :D

Strop ułożony a w domu powstał las :lol:

Przedstawiciel Plannji sam był zdumiony, powiedział że juz zwątpił w postawienie naszego domku, a tu niespodzianka ;)

Nadszedł czas by pomyśleć o spotkaniu z owym Panem w celu zakupienia matariału na dach :D

Tylko nie krzycznie że zdjęć nie wklejam.. :oops: nie znalazłam na to czasu :oops:

Jutro lub dziś wieczorkiem postaram się poprawić :lol:

Aga

Witam serdecznie

Dawno tu nie zaglądałam :oops:, a tu proszę jaka różnorodność tematów.

Skorpionku tylko rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa, podczas której będziesz mówić o tym co ty czujesz, co tobie się nie podoba i dlaczego. Marek ma rację - najlepiej mówić to wszystko cichym głosem i jak najbardziej hamować emocje. Wiem, że to trudne, ale naprawdę watro.

Aga gratuluję postępów i proszę o fotki.

andzik życzę córci zdrówka.

Dobrze, że nastrój się zmienił. Chciałam się pochwalić, po prawie dwóch miesiącach odebrałam mapki. HURAAA! :D :D :D [/b]

Oj ale tu się dzieje!

Skorpionku, zgadzam się że tu tylko rozmowa i cieropliwość - trzeba na spokojnie i konsekwentnie drążyć temat, by mąż wiedział, że taki temat jest, i nie pojawia sięsporadycznie tylko stale Cię dręczy.

andzik, życzę synusiowi zdrówka!!!!a może już jest lepiej???

aga&piotr, jestem w stanie wyobrazić sobie wasze emocje. zazdroszcze...

jutro przeprawa w sądzie. tzn gdybym mogła tylko wziąć sprawę w swoje ręce...

a tu sprawa delikatna bo działka jest własnością "Teściów" i nie za bardzo wypada mi się panoszyć. Oni sami niestety muszą się z tym borykać.

no i weekend z głowy - całe dwa dni przesiedziałam na targach budowlanych. a Moja Połówka w szkole :-?

Zacząłem dzisiaj czytać wasze posty i ...

zaczęlo się bardzo interesująco. :D :D

Aga - super nastrój, emocje ,

:oops: :oops: :oops: podniecenie :oops: :o :D i emocje sięgajace zenitu :oops: :oops: :o :oops: :o :D :D :D również u Edmarci. :D :D :D

I te fotki :o :o , które myślałem, że się pojawią, :o :o i na które czekałem razem z Asią :D .

I których nie było niżej :evil: :evil:

Ja jak w rasowy polityk. Widzę co chcę. :D :D

A tak na poważnie :D :D

Oooo..., jaki jestem zaskoczony. :o :o

Widze, że się trochę rozkręciliście. :o :o

Cieszę się, że budowa postępuje - gratulacje. :D

Martwię się, że bakcyle atakują :( - pozdrowienia. :D

Ola & Kamil - co ciekawego na targach? Co Cię najbardziej zainteresowało?

U mnie i dobrze :D i wk...jąco :evil: :evil: zarazem.

Wodociąg pod znakiem zapytania -to :evil: :evil:

W sobotę na działce pracowała koparka, jest dziura w ziemi :D :D

(więcej w dzienniku).