agapiotr 06.10.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Bez podpiwniczenia Piwniczka by się przydała...ale jej koszt... jak dla mnie nie warto za drogo.. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 06.10.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Bez piwniczki (niestety), ale za to z dość sporym pom. gosp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 06.10.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 My będziemy budować z piwnicą, chcielibyśmy wybudować piwnice własnym kosztem a dopiero potem wziąć kredyt. Geodecie zapłaciliśmy 1450 zł i czekaliśmy 3 miesiące na mapki Podobno to najtańszy geodeta w okolicy Notariusz wziął 750 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 06.10.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Geodecie zapłaciliśmy 1450 zł i czekaliśmy 3 miesiące na mapki Podobno to najtańszy geodeta w okolicy ...my za mapki zapłaciliśmy 800 PLN i czekaliśmy dwa tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.10.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Ale zapomniałam no co czekamy Jak przyjdzie to sie go zapytam skleroza ze mnie Skorpionku, nie skleroza, tylko masz dobrą MĘSKĄ pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.10.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 ile trzeba zapłacić za mapę do celów projektowych? mnie mapki projektowe kosztowały 800,- i trzy tygodnie oczekiwania (okolice Nieporętu) mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.10.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Czekamy od 3 września i jak twierdzi pan geodeta może to jeszcze potrwać ok. 2 tygodni. Myślę, że wasz geodata jest przepracowany i nie ma czasu na Urzędy. 1,5 m-ca to "lekka" przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.10.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Maruś i Asia bardzo fajmy projekt. Widze, że większość (jak na razie) z tu obecnych wybiera klasyczną bryłę budynku z dachem dwuspadowym, ... czyli z psychologicznego punktu widzenia ... ... ble ble ble .. mamy podobny gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.10.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Witam miło B-stok jesio jest na mapie... ..Fasty to miejscowosc w ktorej planuje budowe...z projektem pewnie bedzie tak ze zrobie indywidualny...miło mi tymbardziej witac Wawę..mąż tam pracuje...notabene budowlanka... No to teraz masz przechlapane. Z każdą sprawą walimy do Ciebie po porade w B-stolu bywam ... od kiedy mi rodzina wyjachała za granicę ... czasami. Pozdro... mar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.10.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Sprawa piwniczki. widziałem piwniczkę usytuowaną pod schodami. Wejście z holu. Zagłębiona była ok 70cm poniżej terenu, ściany z bloczków bet. powierzchnia kilka m2. Piwniczka jest mała, ale zagłębienie powoduje, że ma ponad 2m wys. Pod pierwszym biegiem schodów (tu gdzie nisko) półeczki na konfitury, winko, piwko, warzywa itp. Planuję u siebie tak zrobić. Sprawa godna zastanowienia, zwłaszcza, że piwo (winko) z takiej piwniczki ma odpowiednią temperaturę do konsumpcji Niestety zdjęciem ... piwniczki ... (na razie ) nie dysponuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.10.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Pora na krótkie podsumowanie naszej grupy. Jestem pod niesamowitym wrażeniem was wszystkich. Nie spodziewałem się, że biorąc pod uwagę ilość grup tematycznych, ktoś tu zawita. Zwróciłem uwagę, że mamy podobny gust , o czym świadczą choćby wybrane przez nas projektu domów z dachem dwuspadowym. Czyżby działanie "PODOBNE PRZYCIĄGA PODOBNE" tak zadziałało?? We wszystkim jest ukryty sens. Żadne działanie nie jest przypadkowe. Trzymajmy sie razem, dzielmy się swoja wiedzą i doświadczeniem, a wkrótce ... będziemy posuwać na weekend do Krakowa, Białegostoku, Wrocławia, Warszawy i innych miast, bo tam będziemy mieli nowych przyjaciół, czego sobie i wszystkim serdecznie życzę Jeszcze jedna uwaga. - Marnia, jak się dorwiesz do kompa, to widać tylko twoje wiadomości !!! - Tak, tak , przepraszam więcej się to nie powtórzy Pozdrawiam wszystkich mar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.10.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Edmar, Ty też masz dach dwuspadowy, tylko trzeba odpowiednio na niego spojrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 07.10.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Czekamy od 3 września i jak twierdzi pan geodeta może to jeszcze potrwać ok. 2 tygodni. Myślę, że wasz geodata jest przepracowany i nie ma czasu na Urzędy. 1,5 m-ca to "lekka" przesada. Aby było szybciej wzięliśmy geodetę z gminy, bo on może troszkę sprawę przyspieszyć w starostwie. Geodeci spoza gminy określali czas oczekiwania na mapkę pow. 2 misięcy. Ale co zrobić, w naszej gminie 2 miesiące to po prostu błyskawicznie. Jeszcze nie słyszałam, żeby zrobili coś przed wyznaczonym ustawowo terminem. Na wydanie warunków zabudowy czekaliśmy tylko 3 miesiące, bo sprawa była skomplikowana. Zaznaczam, że jeszcze nie było planu zagospodarowania przestrzennego i trzeba było występować o WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.10.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 W Nieporęcie, na Warunki Zabudowy czekałem ok.tygodnia (2 lata temu) Ale w przyrodzie nic nie ginie więc, osoba składająca w moim imieniu wniosek o pozwolenie na budowę, zapomniała to zrobić i wyjachała na długi urlop. Wniosek został złożony ok 1,5 później niż ustalaliśmy, co poskutkowało tym, iż nie udało mi się zrobić fundamentów do tej pory. Samo pozwolenie dostałem w 3 tygodnie. Problem to wszelkie przyłacza, gdyż moja działka jest ok 300m od drogi i jakbym miał to wszystko robić sam, to na dom by kasy zabrakło. Warunki przyłaczenia gazu - czekam już 4 m-ce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 07.10.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Tak z tymi przyłączami to masz rację. Chociaż ja na warunki "gazowe" czekałam ok. 1 miesiąca, a teraz czekam na podpisanie umowy. Najgorzej to z prądem, który mam mieć w maju 2008, a budowę chcę rozpocząć w marcu, a może nawet w lutym. Najbardziej to mnie przerażają te wszystkie projekty przyłączy, które trzeba nanieść na mapkę, bo w obecnym tempie jej wykonywania to nie wiem kiedy mi się to uda zrobić. Podobno składając o pozwolenie na budowę to najlepiej mieć już wszystko naniesione na mapkę, dlatego obawiam się czy dostanę pozwolenie przed lutym 2008, tym bardziej, że w Ożarowie Maz (tam jest moje starostwo) tak jak i w gminie Leszno /k W-wy bardzo pilnują aby wszystko zrobić zgodnie z ustawowym terminem, a nawet go przekroczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 07.10.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Napiszcie z czego zamierzacie budować swoje domki i dlaczego wybraliście ten a nie inny materiał. My planujemy budowę z suporeksu, ale jeszcze nie jesteśmy zdecydowani na 100%. Zastanawiamy się jeszcze nad porothermem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 07.10.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Maruś i Asia, jeżeli masz Warunki przyłączenia do sieci elektroenergetycznej, to musisz zlecić jedynie adaptację projekru do War.zabudowy i składaj wniosek o pozwolenie.Przecież wszystko możesz mieć na prąd a kanalizacja to np, szambo. Jestem przekonany do ceramiki.Myślałem nad suporeksem, ale moje wewnetrzne JA mówi - ceramika. A czy to będzie ceramika tradycyjna czy porySowana to zabaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 07.10.2007 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 My poczatkowo też byliśmy zdecydowani na suporeks, i tak by zostało gdyby nie fakt iż przy zamówieniu materiału w hurtowni cena ceramiki spadła do takiego stopnia iz cena za metr ściany z jednego czy drugiego była prawie taka sama . W związku z powyższym wybraliśmy ceramikę Budujemy z thermoporu firmy leier PS.Marku, bardzo podoba mi się Twoje podsumowanie grupy Ciekawe mogą byc te wędrówki po Polsce Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 08.10.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 PS.Marku, bardzo podoba mi się Twoje podsumowanie grupy Ciekawe mogą byc te wędrówki po Polsce Aga Mile połechtałaś moją próżność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 08.10.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam wszystkich bardzo serdecznie.Rzeczywiście po podsumowaniu Marka twierdzę, że bardzo fajna jest ta nasza grupa. Za suporeksem przemawia wycena wybudowania naszego domku w stanie surowym otwartym przykrytym dachem z blachodachówki, wszystkimi kominami i tarasami w kwocie 45 tys. zł. Za ceramikę ekipa liczy sobie ok. 8 tys. więcej za każdą kondygnację.Jeszcze będziemy musieli przeliczyć co nam się bardziej opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts