Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nowi budowniczy

Gość marnia

Recommended Posts

Andzik dziękuje za podpowiedź....jeśli naocznie nie widać takowych..to czy można w inny sposób sprawdzić ich obecność?

co do remontu...jestem u znajomej ,płace naprawde niewiele i nikt mi nie wymówi stancji..ona na baardzo długo wyjechała za granicę...może naświetlę troche sytuacje..w tym domu nikt nie mieszkał z 5 lat...zostały tam stare meble, wykładziny itp < nie widać na nich żadnych nalotów> dom jest murowany...20-letni..jakieś gumoleum na podłodze...chciałam powyrzucać to wszystko,pozdzierać tapety, odmalować...pytanie..czy to coś da?

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Was kochani!

Na kawkę to już chyba się nie załapię...? :lol:

Aga masz juz tak dużo... :) - Fantastycznie. A kociak piękniusi. :)

Bernadetko z autopsji wiem, iż remont zagrzybionego domu na g...no się zda. :x Sama mieszkam w takim zakalcu i wszelakie remonty i odnawiania spełniają swoją rolę na bardzo krótki okres czasu. Aby taka inwestycja miała sens, trzeba by zacząć od samego budynku, tzn . dokopać się do fundamentów , osuszyć, założyć opaskę, ocieplić, skuć tynk, zainstalować wentylację,... :o :x Ale to gra nie warta świeczki. Potwornie duże koszty. To tak jakbyś drugą chałupę stawiała na nowo. :o Siostra moja nie mając innego wyjścia przeprowadziła taki remont i w tej chwili grzyba niet. Musisz się zastanowić co robić dalej - zdrowie najważniejsze.

Asiula czy to znaczy, ż projekcik masz już zaadoptowany. :)

Andzik dziękuje za podpowiedź....jeśli naocznie nie widać takowych..to czy można w inny sposób sprawdzić ich obecność?

co do remontu...jestem u znajomej ,płace naprawde niewiele i nikt mi nie wymówi stancji..ona na baardzo długo wyjechała za granicę...może naświetlę troche sytuacje..w tym domu nikt nie mieszkał z 5 lat...zostały tam stare meble, wykładziny itp < nie widać na nich żadnych nalotów> dom jest murowany...20-letni..jakieś gumoleum na podłodze...chciałam powyrzucać to wszystko,pozdzierać tapety, odmalować...pytanie..czy to coś da?

hm , a patrzałaś pod gumoleum?takie pleśnie i grzyby są bardzo często nie widoczne dla oka, ale jak będzie w domu wilgoć to zaraz wyjdą na wierzch.

Dzień dobry :D

Komu jeszcze kawkę ?????/

A kelner specjalnie dla ciebie Edytko 8)

http://gfx.filmweb.pl/ph/08/12/110812/34376.1.jpg

Aga i Piotr kotek śliczny, ale wam się trafiła gratka taka znajda, no no :D

Nie mówcie o tym głośno w okolicy, bo się zaraz jacyś pseudo właściciele znajdą :-?

A to moje psotnice :D

A raczej psotniki fido który nie mieszka ze mną ale jest mój

http://img187.imageshack.us/img187/7923/fidout7.jpg

I Maja i Roxi

http://img471.imageshack.us/img471/5448/majkairoxi1111ha6.jpghttp://img126.imageshack.us/img126/7182/zroksaikrg6.jpg

i jeszcze mój pieszczoszek :lol:

ESTEREK

http://img505.imageshack.us/img505/5127/esterek1rk5.jpg

Witam Wszystkich w to piękne, słoneczne, ciepłe i leniwe południe :D :D :D :wink:

Aga, z przyjemnością obejrzałam zdjęcia - zarówno kotka jak i domu :) ja mam w domu Szajbę, dachowca z charakterem psa :D

Marnia, na targach podobało mi się to, że choć nie było tam zbyt dużo firm, to można było swobodnie porozmawiać z ich przedstawicielami i wyjaśnić wszystkie wątpliwości. Byłam też na kilku "wykładach", prezentacjach, o prawnych aspektach działki i budowy, kredytach, instalacjach......

Wczoraj teściowie wyjaśnili sprawę w sądzie - z pomocą prawniczki która składała wniosek - nie będę się rozpisywać o co tam chodziło (ogólnie - złożony jest wniosek o nadanie aktualnego numeru sprawie...) i, w efekcie, Pani Urzędnik poinformowała, że wydanie tej decyzji to już kwestia ok. miesiąca.

Więc jestem bardzo dobrej myśli :lol:

Asia, dużo zmian dokonaliście? i dużo Was to kosztowało??

Andzik,

aa takie ,mało popularne ale są!! Akademia Rolnicza w Poznaniu

kierunek ogrodnictwo-produkcja i zarządzanie przedsiębiorstwem ogrodniczym

Rzeczywiście takie mało popularne. :-? :-?

Nie to co ja.

SGGW AR w Warszawie.

Wydz. Melioracji i Inżynierii środowiska :D :D

O kurcze jak to było dawno :-?

a ten .. pająk .. jaki wielki. :D

teraz jest 3 x większy :lol: prawdziwy olbrzym , tylko trzeba na paluchy uważać żeby mu czasem pod szczypce nie podeszły :lol:

Pierwszy był jeszcze większy ,ale tamten był oswojony , dał się głaskać.

i niestety pomogłam mu przenieść sie na tamten świat , straszna strata :cry:

nie mogę go sobie darować a raczej jej :(

Andzik,

aa takie ,mało popularne ale są!! Akademia Rolnicza w Poznaniu

kierunek ogrodnictwo-produkcja i zarządzanie przedsiębiorstwem ogrodniczym

Rzeczywiście takie mało popularne. :-? :-?

Nie to co ja.

SGGW AR w Warszawie.

Wydz. Melioracji i Inżynierii środowiska :D :D

O kurcze jak to było dawno :-?[/quote

No faktycznie ,nie to co Ty... :D