skorpionek1975 17.11.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Dzień Doberek Moje dzieciaki zasmarkane znowu są , Chyba jakiś wirus panuje bo dwie noce pod rząd obaj wymiotowali. Najgorszy był mały wczoraj przeżyłam z nim horror,8 miesięczny bobas nie umie wymiotować , a wymiotował dalej jak widział. O mało mi się nie zadławił Ale się strachu najadłam. Maruś i Asiafajne zdjęcie parę stron wcześniej dałam szybki kurs wklejania zdjęć , sama nie umiałam ale to bardzo proste aga&piotr Feniks jest droższy od Pistacji ale to jest dom który ma wszystko co zamierzałam wprowadzić dodatkowo w Pistacjiv plus rewelacyjny hall którego nie ma niestety w Pistacji , wiec koszt zmian w Pistacji wyrównuje się kosztem Dachu w pięknym Feniksie Edmarciu gdzie jesteś ,Andzik hop ,hop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 17.11.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Moje dzieciaki znowu zaczynaja kaszleć..Mam już dosyć chorób. Dzieciom cos się poprzestawiało i teraz chodzą spać ok 22:30... normalnie zasypiają o 19 ale po godzinie się budzą.Wczoraj wieczorem miałam zamiar dłużej posiedzieć ale nie dało rady.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 17.11.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Ojej, dzieciaki sie pochorowały oby szybciutko wyzdrowiały W sumie sama też chodze usmarkana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.11.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 No nie, jak ja siedzę w necie to Was nie ma, a jak mnie nie ma to , proszę, konwersacje uskuteczniają się pełną parą. Aga ja też zdecydowałam się na blachodachówkę i nie wiem skąd wywodzą się o niej złe opinie. Wydaje mi się, że co niektórzy iwestorzy popadają w pewną paranoję. No bo co tak naprawdę jest złego w tej blachodachówce? Nie popadajmy w przesadę. Kilka osób z mojego otoczenia ma właśnie blachę już od kilku lat i złego słowa nie dają na nią powiedzieć. Mam ich szczere zapewnienie, że nie jest wcale gorszym materiałem od dachówki. Nie dość, że wygląda prawie jak dachówka (niejednokrotnie można się pomylić), to jeszcze tańsza i równie dobra. Tej opinii sie trzymam i tak właśnie zrobię. Poza tym wielokrotnie widziałam dachówkę całą zieloną i porośniętą mchem, i to w domach zaledwie kilkuletnich. No a skoro ona jest taka doskonała, to czy nie powinno takie zdarzenie mieć miejsca... nieprawdaż? Ja trzymam się swojej opinii i nikt nie jest w stanie jej zmienić. A jeśli chodzi o konstrukcję dachu, to pod dachówkę musi być zdecydowanie mocniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 17.11.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Edytko a czy już wybraliście blache?? może coś polecisz? ja już kompletnie zgłupiałam My bierzemy pod uwagę plannje i lindab,a teraz jeszcze po głowie chodzi ruukki, finco też przerabialismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.11.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Edytko a czy już wybraliście blache?? może coś polecisz? ja już kompletnie zgłupiałam My bierzemy pod uwagę plannje i lindab,a teraz jeszcze po głowie chodzi ruukki, finco też przerabialismy Aguś w tej kwestji to akurat nie jestem Ci w stanie jeszcze pomóc. Jak wiesz, jestem dopiero na etapie fundamentów, więc blachy będę szukać dopiero od przyszłego roku. Wiem tylko tyle, że będzie ciemnego koloru, a może nawet czarna, z lekkim połyskiem, taki półmacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 17.11.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Aga jeszcze nie wybraliśmy blachodachówki. Myślałam o lindab lub ruuki, ale to jeszcze nic pewnego. Przeszukałam forum i nie natknęłam się na jakieś bardzo niepochlebne opinie nt. takiego pokrycia dachu. Może dlatego, że jednak więcej osób decyduje się na dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.11.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 że jednak więcej osób decyduje się na dachówkę. ... i tworzą jakieś chore lobby osób, które uważają, że dachówka to jedynie słuszna koncepcja. A JA SIĘ Z TYM NIE ZGADZAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 17.11.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Oj Edytko, widze że mamy bardzo podobne gusta My zaparci upatrzyliśmy sobie grafit, lindab mat, plannja półmat Maruś i Asia, przegladając sobie różne opinie znaleźliśmy to : http://lindab.eurostrefa.pl/index.html Dziś wieczorkiem będziemy z Piotrkiem dyskutować w tym temacie znaczy dachowym ma sie rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.11.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Aga nie pozostaje nic innego, jak omijać Lindab szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 17.11.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 hmm może i tak, tyle że o mały włos byśmy to kupili chyba zostane przy plannji albo ruukki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 17.11.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 hm, Aga to rzeczywiście nie wygląda za dobrze. Wiesz znam wiele osób, które zdecydowały się na blachodachówkę i nic takiego im się nie porobiło. Mogę powiedzieć, że są zadowolone. Jedynie zwracali mi uwagę na odpowiednie zrobiebie izolacji akustycznej, aby nie było słychać padającego deszczu. Dziewczyny czy zdecydowałyście się na kominki z rozprowadzeniem ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.11.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Dziewczyny czy zdecydowałyście się na kominki z rozprowadzeniem ciepła? U mnie kominek będzię służył jedynie do celów rekreacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 17.11.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Dzięki dziewczyny!!!!! poprawiłyście mi humorek Jeśli chodzi o kominek, to miał być z płaszczem wodnym, ale jednak będzie grawitacyjny ale ten temat to dla Piotrka, ja się średnio orientuje Dobra kobietki,zbieram sie do domku, jutro tu zajrze. Miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 17.11.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 My też jeszcze nie wiemy jaki kominek będziemy mieli? Pożyjemy ,zobaczymy ale czuję ,że chyba grawitacyjny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 18.11.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Ale cicho Gdzie się wszystkie podziałyście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 18.11.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Komputerek działa. Widzę, że pozostali tylko najtwardsi zawodnicy na wątku . Właściwie widzę, że niewiele się tutaj zmieniło. Wszyscy chorzy. Krótko. Dlacha - dachówka. Zmiana z blachy na dachówke może okazać sie niemożliwa, ponieważ fundament może być delikatny (zwiększony ciężar itp.) Obecnie są blachy z posypką, tak podobne do dachówki, że prawie nie do odróżnienia. Pozostaje sprawa trwałości. Brać i sprawdzać gwarancję. A wogóle to musze to sobie spokojnie poczytać i nadrobić zaległości Acha chyba z początkiem tygodnia coś u mnie ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 18.11.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 O dżizas!!!! marek!!!! No wreszcie, gdzieś Ty się podziewał kobiety się stęskniły Dobrze że już wszystko ok z komputerkiem A jeśli chodzi o dach, to w projekcie była dachówka, to my zmieniliśmy ten rozmiar krokwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 19.11.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam z rana normalnie zastój aż nie chce mi się nic robić zapadam chyba w sen zimowy hyhy życzę zapału już budującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 19.11.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Kawusie podano, może ktoś się skusi. http://images3.fotosik.pl/116/88f6b6b1a81d390e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts