Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nowi budowniczy

Gość marnia

Recommended Posts

Dzień Doberek :D

Moje dzieciaki zasmarkane znowu są , :(

Chyba jakiś wirus panuje bo dwie noce pod rząd obaj wymiotowali.

Najgorszy był mały wczoraj przeżyłam z nim horror,8 miesięczny bobas nie umie wymiotować , a wymiotował dalej jak widział. O mało mi się nie zadławił :(

Ale się strachu najadłam.

Maruś i Asiafajne zdjęcie 8) parę stron wcześniej dałam szybki kurs wklejania zdjęć , sama nie umiałam ale to bardzo proste :roll:

aga&piotr Feniks jest droższy od Pistacji ale to jest dom który ma wszystko co zamierzałam wprowadzić dodatkowo w Pistacjiv plus rewelacyjny hall którego nie ma niestety w Pistacji , wiec koszt zmian w Pistacji wyrównuje się kosztem Dachu w pięknym Feniksie :D

Edmarciu gdzie jesteś ,Andzik hop ,hop...

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No nie, jak ja siedzę w necie to Was nie ma, :x a jak mnie nie ma to , proszę, konwersacje uskuteczniają się pełną parą. :D

Aga ja też zdecydowałam się na blachodachówkę i nie wiem skąd wywodzą się o niej złe opinie. :o Wydaje mi się, że co niektórzy iwestorzy popadają w pewną paranoję. :roll: No bo co tak naprawdę jest złego w tej blachodachówce? Nie popadajmy w przesadę. Kilka osób z mojego otoczenia ma właśnie blachę już od kilku lat i złego słowa nie dają na nią powiedzieć. Mam ich szczere zapewnienie, że nie jest wcale gorszym materiałem od dachówki. Nie dość, że wygląda prawie jak dachówka (niejednokrotnie można się pomylić), to jeszcze tańsza i równie dobra. Tej opinii sie trzymam i tak właśnie zrobię. :lol: Poza tym wielokrotnie widziałam dachówkę całą zieloną i porośniętą mchem, i to w domach zaledwie kilkuletnich. No a skoro ona jest taka doskonała, to czy nie powinno takie zdarzenie mieć miejsca... nieprawdaż? :-? Ja trzymam się swojej opinii i nikt nie jest w stanie jej zmienić. :D

A jeśli chodzi o konstrukcję dachu, to pod dachówkę musi być zdecydowanie mocniejsza.

Edytko a czy już wybraliście blache?? może coś polecisz? ja już kompletnie zgłupiałam :roll: :roll:

My bierzemy pod uwagę plannje i lindab,a teraz jeszcze po głowie chodzi ruukki, finco też przerabialismy :roll:

Aguś w tej kwestji to akurat nie jestem Ci w stanie jeszcze pomóc. :(

Jak wiesz, jestem dopiero na etapie fundamentów, :lol: :lol: więc blachy będę szukać dopiero od przyszłego roku. :) Wiem tylko tyle, że będzie ciemnego koloru, a może nawet czarna, z lekkim połyskiem, taki półmacik. :lol: :D

Oj Edytko, widze że mamy bardzo podobne gusta :lol:

My zaparci upatrzyliśmy sobie grafit, lindab mat, plannja półmat :D

Maruś i Asia, przegladając sobie różne opinie znaleźliśmy to :o :

http://lindab.eurostrefa.pl/index.html

:o :o :o

Dziś wieczorkiem będziemy z Piotrkiem dyskutować w tym temacie ;) znaczy dachowym ma sie rozumieć 8)

hm, Aga to rzeczywiście nie wygląda za dobrze.

Wiesz znam wiele osób, które zdecydowały się na blachodachówkę i nic takiego im się nie porobiło. Mogę powiedzieć, że są zadowolone. Jedynie zwracali mi uwagę na odpowiednie zrobiebie izolacji akustycznej, aby nie było słychać padającego deszczu.

Dziewczyny czy zdecydowałyście się na kominki z rozprowadzeniem ciepła?

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Komputerek działa.

Widzę, że pozostali tylko najtwardsi zawodnicy na wątku :D .

Właściwie widzę, że niewiele się tutaj zmieniło. Wszyscy chorzy. :-?

Krótko.

Dlacha - dachówka.

Zmiana z blachy na dachówke może okazać sie niemożliwa, ponieważ fundament może być delikatny (zwiększony ciężar itp.)

Obecnie są blachy z posypką, tak podobne do dachówki, że prawie nie do odróżnienia. Pozostaje sprawa trwałości. Brać i sprawdzać gwarancję.

A wogóle to musze to sobie spokojnie poczytać i nadrobić zaległości

Acha chyba z początkiem tygodnia coś u mnie ruszy :D