Edmar70 19.11.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 ... a może moje posty są tak głebokie, że trudno się nad nimi nie zastanowić i nie przemyśleć ... a to zabiera czas. Co za skromność...hihihi A może to Twój urok osobisty tak co na niektórych (czyt. niektóre) działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 19.11.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.11.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Nie wiedziałem że angielski może być tak skomplikowany Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watches which Swatch watch switch? czytać głośno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.11.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 ... a może moje posty są tak głebokie, że trudno się nad nimi nie zastanowić i nie przemyśleć ... a to zabiera czas. Co za skromność...hihihi A może to Twój urok osobisty tak co na niektórych (czyt. niektóre) działa... To jest tak oczywiste, że nawet o tym nie pomyślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 19.11.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Będziecie zakładać w swoich domach alarm?? No wiesz Andziu, jak se wywalę taki chałup, to ... chyba tak. A tak na poważnie, wydaje mi się, zaraz po ubezpieczeniu domu, to druga w kolejności niezbędna rzecz do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.11.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Będziecie zakładać w swoich domach alarm?? Docelowo TAK Co prawda mam teraz 2 alarmy szczekająco- gryzące, ale wymagające dużego zaangazowania z mojej strony. Taki elektroniczny pozwoli bez problemu wyjechac do Ciebie na weekendową imprezkę i sie nie bać, że szczekający alarm wysiadzie lub przepadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 19.11.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Nie wiedziałem że angielski może być tak skomplikowany Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watches which Swatch watch switch? czytać głośno Hmm... Bez komentarza bo ich ferstehe nicht Jeśli chodzi o alarm to na pewno tak , już okradli wszystkich moich znajomych którzy mają domy i nie tylko więc to pierwszorzędna sprawa . A pies niestety nie wystarczy bo psa można łatwo otruć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 20.11.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Dzień Dobry , co tu tak pusto Zasypało wam internet ?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 20.11.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Edytko znalazłam jeszcze jeden śliczny dom Oto on http://www.e-projektydomow.pl/projekt/1290 Prawda że śliczny Ale jest jedno wielkie Ale Ten dom jest niewiarygodnie drogi i tu pytanie ??????????????? co może być tak drogie w tym domu że kosztuje aż 407 559,33 Poprosiłam w biurze o kosztorys bo ten z katalogu wydał mi sie troche duży bo było 392 319,00 i to jest koszt bez vat i przysłali mi to co wyżej 407 559,33 bez vat'u oczywiście .Normalnie sie załamałam Marek czy da sie go wybudować taniej , jak myślisz???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 20.11.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Hejka!!! No, no widzę Anetko, że co raz bardziej wypasione projekty nam przedsatwiasz. Choć moim skromnym zdaniem, Feniks jest nadal bezkonkurencyjny. Wydaje mi się, żeby dom kosztował nas nieco taniej, to trzeba budować go metodą gospodarczą, wykonując wiele prac we własnym zakresie. Można też przyoszczędzić co na niektórych materiałach budowlanych. Lecz to nie znaczy, że one mają być gorszej jakości (bo to chyba gra nie warta świeczki), ale upatrzone gdzieś, po niższej cenie (ja np. mam Ytong sprowadzany z Suwalszczyzny, bo taniej). Qrcze... tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 20.11.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Hej Edytka, Dla mnie Feniks nadal jest bezkonkurencyjny , ale ten też mi się podoba choć feniks ma takie fajne zakamarki na poddaszu, i można wiele rzeczy sobie pochować a ten nowy projekt tego nie ma.I ma tylko trzy pokoje na poddaszu, a ja chce 4 bo w planach mam jeszcze jednego potomka albo potomkinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 20.11.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 bo w planach mam jeszcze jednego potomka albo potomkinie To sprawa sama się rozwiązała. Daj sobie spokój z tak drogim domem, jakim jest PDJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 20.11.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 No ten dom sam się wykluczył , nie budowałabym domu który by nas zrujnował. A mnie zależy na domku ładnym i w miarę nie kosztownym aż tak. I funkcjonalnym a w feniksie można się gonić na około Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 20.11.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ale tu dzisiaj tłoczno , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 20.11.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Edytko znalazłam jeszcze jeden śliczny dom Oto on http://www.e-projektydomow.pl/projekt/1290 Prawda że śliczny Ale jest jedno wielkie Ale Ten dom jest niewiarygodnie drogi i tu pytanie ??????????????? co może być tak drogie w tym domu że kosztuje aż 407 559,33 Poprosiłam w biurze o kosztorys bo ten z katalogu wydał mi sie troche duży bo było 392 319,00 i to jest koszt bez vat i przysłali mi to co wyżej 407 559,33 bez vat'u oczywiście .Normalnie sie załamałam Marek czy da sie go wybudować taniej , jak myślisz???????? witam Oczywiście, że sie da. Wydaje mi zię, że ta cena jest nieżle zawyżona. Zapytaj z jakiego dnia jest kalkulacja. Cena materiałów budowlanych spadła o połowę przez ostatnie 4 m-ce. Poroton 12 zł w VII, obecnie 6,5,- Cena może zawierać wysoki standart wykończenia. Musisz kosztorys mieś w ręce, aby to stwierdzić. Domek b.ładny a cena bardzo brzydka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 20.11.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Jeszcze raz witam U mnie cos rudszyło . Majster mówił, że zacznie kopać wwe wtorek (dzisiaj) ławę, a wczoraj o 16 dzwonił, że mu drut na wtorek na zbrojenie potzrebny. I gzdie ja mu drut o 16 załatwię. Załatwiłem dzisiaj i robia zbrojenie. Jutro mam nadieję będzie beton. Tak mi facet obiecał. http://images32.fotosik.pl/51/efe4925fd1b77180m.jpg Jutro ciąg dalszy. Kurcze jakie to wciągajace. Dzień zleciał nie wiadomo kiedy. Hm.. jak jutro będzie beton, to w sobotę będą bloczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 20.11.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 słuchajcie. Czy myślałyście o POŚ.Czytałem przed chwilą o takich 2 sposobach: 1. oczyszczalnia ogrodowa, super zwłaszcza dla osób lubiących eksperymentować i bawić sie roślinamihttp://www.oczyszczalnieogrodowe.pl/?modulename=faq 2. oczyszczalnia przydomowa - ala tlenowa super na mniejsze działki.http://www.bioires.pl/ Co o tym myślicie?Jaki macie patent na ścieki u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 20.11.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Jeszcze raz witam U mnie cos rudszyło . Majster mówił, że zacznie kopać wwe wtorek (dzisiaj) ławę, a wczoraj o 16 dzwonił, że mu drut na wtorek na zbrojenie potzrebny. I gzdie ja mu drut o 16 załatwię. Załatwiłem dzisiaj i robia zbrojenie. Jutro mam nadieję będzie beton. Tak mi facet obiecał. http://images32.fotosik.pl/51/efe4925fd1b77180m.jpg Jutro ciąg dalszy. Kurcze jakie to wciągajace. Dzień zleciał nie wiadomo kiedy. Hm.. jak jutro będzie beton, to w sobotę będą bloczki. No Marek to już niedługo i ty po salonach biegać będziesz, nie wiem czy mi się tak tylko wydaje czy to wszystko takie wielkie ,wielkie te fundamenty będą. A o kosztorys domu jeszcze dziś pytała, i ceny kosmiczne ceny podana są na dzień dzisiejszy. Ale ja i tak zostanę przy feniksie, to jest najlepszy domek wygodny i duży i już nie szukam bo hyzia dostane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 20.11.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 i tego sie trzymaj. Wielkie?? Nie tak tylko wyglada z tej strony, bo wzdłuż buynku zdjęcie robione. Nawet , że tak powiem jakieś małe te pomieszczenia sie wydają, ale to złudzenie takie. Kosztorys kosmiczny. Ja kosztorysu jeszcze niemam. Nie mam tez kredytu. Czas sie chyba za nim zakręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 21.11.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Dzień Dobry Marku widze że ruszyło, teraz wpadniesz w wir budowania, mam nadzieje że obejdzie się bez uspokajaczy U nas więźba prawie gotowa, według majstrów skończą ją jutro Za jakiś tydzień wejdzie dekarz, bo więźba więźbą a tu jeszcze troche murowania zostało Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts