reni_s 17.01.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 witam wszystkich, ja jestem w tej chwili na etapie stanu surowego otwartego niedawno dostałam kredyt na wykończenie od lutego ruszam z kopytka z wykończeniem mam nadzieje że dam rady skończyc dom do późnego lata. chetnie podzielę się z wami moimi miłymi i nie miłymi doświadczeniami reni_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 17.01.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Byłam wczoraj w jednym z banków na "M". Ich oferta kredytu konsolidacyjnego (taki niestety muszę wziąć) brzmi dość atrakcyjnie, choć i tak, jak dla mnie jest trochę za kosztowna. Szukam zatem dalej. reni_s opowiadaj, opowiadaj. Ponieważ generalnie jestem na samym początku drogi (mam PnB i zamówioną ekipę) to wszystko co związane z budową, z ew. problemami, które mogą wystąpić bardzo mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni_s 17.01.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 ja kredyt brałamw pewnym banku na K i jestem bardzo zadowolona z warunków jakie otrzymałam , ale musisz wiedziec że kredyt to bardzo indywidualna sprawa ja na twoim miejscu umówiłabym się z kilkoma doradcami finansowymi i oni ci naświetla co jest dla ciebie dobre(najlepsze) ja tak zrobiłam i póxniej poszłam bezpośrednio do banku i tam sie konkretnie zdecydowałam.życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni_s 17.01.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 jeśli zaś chodzi o sama udowę to pamietaj żeby z każbym wykonawcą podpisywać bardzo szczegółowe umowy, ja się raz na samym poczatku przejechałam na swojej wąskiej wiedzy i później gożko tego żałowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.01.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Witaj reni!!! Idziemy z budową prawie łeb w łeb Tzn. nie mam jeszcze położonej blachodachówki, a od przyszłego tygodnia wchodzi elektryk, a zaraz po nim hydraulik. No ale można powiedzieć, że chałupa już stoi i zaczyna się wykańczać. Mieszkasz rzut beretem ode mnie, więc może będziemy mogły dzielić się wspólnymi doświadczeniami. Zapodaj jakieś zdjęcia i link do projektu, to sobie wszyscy chętnie obejrzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni_s 17.01.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 witaj Edmar super że w końcu mam kogoś z kim moge wymienic doświadczenia i tak blisko ja buduje Niezapominajke z horyzontu, zdjecia przeslę jak najbardzie j ale dopeiro w weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni_s 17.01.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 jeszcze link, http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=61&sid=5 pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.01.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 reni fajowa ta Niezapominajka bardzo mi się podoba. Anetko wróć do nas, plizzzzzz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 17.01.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 http://download.klimacik.pl/e-gify.com/1512.gif Hej, Hej Wszystkim No wreszcie się coś ruszyło , Witaj reni_s U Nas wiosna pełną parą , ale nie zanosi się na start w tym roku może na jesień ale raczej też nie . Ostatnio mąż był u architekta, i okazało się ze jeszcze nawet połowy dokumentów nie mamy , co prawda w gminie zgodę wydali ,ale żeby udać się do powiatu , to nas jeszcze od nowa zbieranie papierów czeka, więc kilka miesięcy mamy z głowy koszt tego to ok 7500 tyś bez projektu ma sie rozumieć i nie wiadomo ile czeka się na decyzje z powiatu, ale słyszałam że ok 3 miesięcy No i jeszcze trzeba te 9 tyś uzbierać ja sie załamie , już mi się nie chce tego domu budować..... wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 17.01.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Edytko skarbie jestem, nawet nie wiesz jak ja się za Tobą stęskniłam, i ciesze sie ze u Ciebie już wszystko w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.01.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 No jesteś wreszcie!!! Anetko jak to "od nowa" musicie zbierać papiery? Czyżbym coś przegapiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.01.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Anetko niech no Cię uściskam na powitaniehttp://gify.roziu.pl/images/rsgallery/original/szczescie_12.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 17.01.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Edytko, mąż był w zeszły czwartek u Architekta, i okazało się że nam mnóstwa rzeczy brakuje, A mianowicie : Mapa sytuacyjno-wysokościowa - Plan zagospodarowania - Wyłączenie gruntu z prod. rolnej -Adaptacja projektu typowego I jeszcze woda , kanalizacja , gaz, elektryka , konstr. <---- nie wiem co to za skrót przepisuje z kartki od architekta.Ale chyba konstruktor 1 adaptacja 2 trasa przyłącza 3 ZUDP (nie wiem co to za skrót ) I tak Branże 2000 , konstruktor 300 do 500 Architekt , od 1500 I geolog 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.01.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Brrrr... aż mi ciarki przechodzą po plecach na samo wspomnienie o tej całej papierologii. Mi też sie wydawało, że tutaj złożę jeden papierek, tytaj drugi, raz, dwa, trzy i po sprawie. Boszszsz, ależ się myliłam. Wiecznie czegoś brakowało, wiecznie ktoś popełniał błędy...ech...Ale w końcu udało się wszystko wyprowadzić na prostą. I Tobie też się powiedzie, tylko musisz uzbroić się w cierpliwość i przeczekać. Będzie dobrze, zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 17.01.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Witam wszystkich, my tez budujemy. Właśnie dziś zalany został ostatni strop z tych lanych. Bardzo nas to cieszy bo nareszcie coś ruszyło, były bardzo ciężkie początki, z fachowcami tez. My kredyt braliśmy w banku Sant...z Wrocławia, może nie mieli najniższych tych procentów ale traktowali nas jak człowieka a nie jak złodzieja. Mniej dokumentacji (w innym banku chciano ode mnie wyciągi z 6 miesięcy jak zapytałam w jakim celu to żeby wiedzieć skąd dochody, tu chyba chodziło o wydatki. nie mam pojęcia a ja że dochody to maja zaświadczenie z zakładu pracy i mogą jeszcze sobie zadzwonić - taka procedura) , tylko pani Ania zajmuje sie naszymi sprawami, tak jest łatwiej, kiedyś poszłam coś podpisać i nie miałam dowodu przy sobie i załatwiłam to od reki. Z wypłatą kolejnej transzy też nie mieliśmy większych problemów, podpisaliśmy że chcemy. Na drugi dzień zadzwonił pan kiedy będziemy na budowie, a ja że maż w pracy a ja sama z małym dzieckiem, przez telefon mu wytłumaczyłam gdzie i sam pojechał za 5 dni kolejna transza była na koncie i telefon pani Ani, że już poszła transakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 18.01.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi. Szczególnie wiatm nowe forumowiczki. Edytko,Anetko miło znów Was "usłyszeć". Edytko, mąż był w zeszły czwartek u Architekta, i okazało się że nam mnóstwa rzeczy brakuje, Anetko, głowa do góry, wszystko uda Ci sie załatwić, tylko tak jak mówi Edytka musisz uzbroić się w cierpliwość. Niestety ale przechodzenie przez potrzebną papierologię potrzebną do PnB, a potem przez ew. kredyt wymaga duuuużo, bardzo dużo cierpliwości. Czasami pomaga robienie z siiebie kompletnej idiotki, co prawda patrzą się na ciebie z politowaniem, ale chyba robi im się żal takiej naiwnej i niedoinformowanej osóbki i pomagają, lepiej wytłumaczą itd. Edytko co z Markiem, odzywał się do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 18.01.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Edytko co z Markiem, odzywał się do Ciebie. Nie, nie odzywał się, ale chyba wiem co się mogło stać. Odpowiedź znajdziecie w Marka "kometarzach do dziennika" - wpis Marni z 23 listopada. Bardzo mi przykro, że nasze nic nie znaczące żarty, doprowadziły do takiej niezręcznej sytuacji. Szkoda, wielka szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 18.01.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 O kurczaki, no prosze wszystkie kobitki się odnalazły, a nawet ciut przybyło a już myślałam że opuściłyście forum na dobre....uff jak to dobrze że znowu jesteście Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 18.01.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Edytko co z Markiem, odzywał się do Ciebie. Nie, nie odzywał się, ale chyba wiem co się mogło stać. Odpowiedź znajdziecie w Marka "kometarzach do dziennika" - wpis Marni z 23 listopada. Bardzo mi przykro, że nasze nic nie znaczące żarty, doprowadziły do takiej niezręcznej sytuacji. Szkoda, wielka szkoda... Witajcie Edytko patrzyłam na wpisy Marka ale z 23 nie ma Dziennik został ale komentarze też usunął. więc albo usunął albo ja nie widzę co tam było napisane możesz przybliżyć Kurcze chyba się żonka wkurzyła, ostro Szkoda że sie Marek nie pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 18.01.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Anetko sprawdzałam i komentarze Marka są w dalszym ciągu. Wejdź może w Dziennik budowy - komentarze i znajdziesz na str. 6 Marka komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts