Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nowi budowniczy

Gość marnia

Recommended Posts

Cholera no i wykrakałam. :evil: Myślałam, że bliżej wiosny ten bum nastąpi. :roll: A ile podrożały?

Dla przykładu: BK biały 600 z 8,50 na 11,50 zł. Takie zmiany znalazłam w cenniku f-my Solbet. Na inne ceny aż się boję spojrzeć.

W składzie budowlanym pan nas uświadomił, ze od lutego będzie 20% drożej.

qrczę a ja nie mam jeszcze kredytu :cry: :cry: :x :cry: :x

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cholera no i wykrakałam. :evil: Myślałam, że bliżej wiosny ten bum nastąpi. :roll: A ile podrożały?

Dla przykładu: BK biały 600 z 8,50 na 11,50 zł. Takie zmiany znalazłam w cenniku f-my Solbet. Na inne ceny aż się boję spojrzeć.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

A kiedy będziesz miała ten kredyt, bo może zamówiłabyś towar już teraz, przechowała na składzie jakiś czas i przy odbiorze zapłaciła?

Nie wiem, czy to ma sens, ale tylko to mi przychodzi na razie do głowy. :roll:

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

A kiedy będziesz miała ten kredyt, bo może zamówiłabyś towar już teraz, przechowała na składzie jakiś czas i przy odbiorze zapłaciła?

Nie wiem, czy to ma sens, ale tylko to mi przychodzi na razie do głowy. :roll:

Kredyt to pewnie dostanę za jakieś 2 tyg. do miesiąca. :-? A na materiały trzeba dać zaliczkę. Sama nie wiem co mam dalej robić. :( Muszę wszystko od nowa przemyśleć. Och a myślałam, że najgorszy etap to papierologia.

Cześć Dziewczyny :D

Asia głowa do góry, będzie dobrze :)

My ciągle czekamy geolog ma nam

mapki zrobić :-? to potrwa jakieś 2 tygodnie potem architekt coś musi jeszcze pomajstrować, szukamy takiego konkurencyjnego bo większość krzyczy sobie 1000 zł :-?

Oglądałam kilka fotek Feniksa , :D i coraz bardziej mi się podoba , ale czekam może mi ktoś jeszcze podeśle jakąś fotkę :roll:

Zarejestrowałam się na forum Atrium, tam się trochę ludzi pojawiło, ale wszyscy budują siostrę bliźniaczkę Feniksa , Finezje :x .Feniks jakoś nie ma wzięcia :-?

Przerażacie mnie z tymi cenami :roll:

Cześć Dziewczyny :D

Asia głowa do góry, będzie dobrze :)

My ciągle czekamy geolog ma nam

mapki zrobić :-? to potrwa jakieś 2 tygodnie potem architekt coś musi jeszcze pomajstrować, szukamy takiego konkurencyjnego bo większość krzyczy sobie 1000 zł :-?

Oglądałam kilka fotek Feniksa , :D i coraz bardziej mi się podoba , ale czekam może mi ktoś jeszcze podeśle jakąś fotkę :roll:

Zarejestrowałam się na forum Atrium, tam się trochę ludzi pojawiło, ale wszyscy budują siostrę bliźniaczkę Feniksa , Finezje :x .Feniks jakoś nie ma wzięcia :-?

Przerażacie mnie z tymi cenami :roll:

Anetko papierologia trochę trwa, ale na pewno sobie poradzisz. Tu coś napisali o Feniksie, ale może juz to czytałaś

http://forum.muratordom.pl/post2027673.htm?highlight=feniks#2027673

Ceny rzeczywiście szaleją. Trochę taniej na allegro, ale ka jakoś nigdy nie miałam do końca pewności czy takie kupowanie w ciemno nie skończy się jakąś przykrą niespodzianką. Ale chyba najwyższy czas się samemu przekonać, bo ceny są konkurencyjne.

Aga czy kupowałaś coś na http://www.icmarket.pl , tam też są dość niezłe ceny.

Burifanek witamy serdecznie :D

Maruś i Asia, przerwa techniczna to raczej nie u nas ;) przerwa mała owszem była i trwa do poniedziałku wtedy to montujemy okna :lol:

Z tej stronki nic nie kupowaliśmy, upatrzyliśmy sobie dobry składzik w Sokołowie koło Janek i wszysko od nich braliśmy.

Weźcie też pod uwage że my budowaliśmy jesienią czyli po bumie :roll: nie było problemów z towarami i cenami

Jesli sytuacja się powtórzy i będzie szał jak w tamtym roku to musicie za wszystkim zdecydowanie wcześniej się rozgladać i zamawiać, my robiliśmy to na ostatnią chwile tzn jak uznaliśmy że lada chwila powinien być np strop to zamawialiśmy, ale nasi sasiedzi czekali po miesiące, to samo z drewnem, wszędzie były braki...

Doskonale znamy sytuacje ponieważ dopiero zaczynalismy a u nich już się mury pięły w góre,z tym że tyle im sie zeszło że na dzień dzisiejszy mamy takie same stany, a okna będziemy mieć nieomalze pierwsi :D

Ale sie rozpisałam :oops:

Pozdrawiam

Aga

Witam w ten słoneczny dzień 8)

Burifanek Witaj, a wczoraj sie przywitałam z Tobą :D już na Forumowiczu przedstaw się :wink:

Miło nam że do nas dołączyłaś :D

Asia , Aga macie racje ta papirologia to jest straszna, ale to i tak początek

wszystkich innych problemów. :-?

Choćby właśnie z kredytem , a potem cała reszta.Ale prawdę mówiąc już sie doczekać nie mogę żeby już zacząć, to jakoś inaczej, już wiadomo ze się kręci.

Witam wszystkich! :D

W sprawie szalejących cen, to słyszałam info, że za miesiąc wszystkie materiały pójdą w górę 20-30 %. Inne źródła mówią całkiem inaczej.Konkurencyjne cenowo są importowane materiały i to może spowodować tylko niewielki wzrost cen.

Aktualnie w hurtowni mówią(to co mnie interesuje)...to ceramika budowlana zdrożeje do 10%. :cry: Szkoda, ale to nie jest jeszcze szaleństwo cenowe.

Myślę,że warto teraz rozejżeć się w hurtowniach i zamówić już teraz to co jest potrzebne.

ale tak na prawdę to na dwoje babka wróżyła :)

Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.

Ania