agapiotr 05.02.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Agata, my bramy jeszcze nie mamy, a drzwi zrobiliśmy tymczasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 06.02.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 No tak ale ja się chce by instalator wchodził to trzeba jakoś zabezpieczyć, zabite deskami jest więc jakby brama prawie była ale chyba trzeba się decydować bo sie czeka ponad miesiąc wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 08.02.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Agata a na jakim etapie budowy jesteś? Ja przed tynkami i wylewkami daje same prowizorki Ps. Mamy już instalacje alarmową, i to nawet działającą Możemy spać spokojnie Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 10.02.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 U mnie właśnie więźba się kładzie, nie sama oczywiście, jutro będą od ścianek i kominów. Za miesiąc będzie stan zamknięty jak sie zdecyduje na drzwi i bramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 10.02.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Uuu to super!!Ja jeszcze nie wiem jaka brama i drzwi. Podobno te bramy Wiśniowskiego są ok, z drzwiami mam dylemat, takie jak mi sie podobają są za drogie, teraz rozważam gerde TT. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 12.02.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witam wszystkich baaardzoo, baaaardzo cieplutko.No nieżle 24strona??Ciekaw jestem co się u was podczas mojej nieobecności wydarzyło.Oj będzie czytania. Tylko kiedy ja to zrobię?Noo, jestem już z powrotem i do dzieła. Co słychać u starych wyjadaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 12.02.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 I od razu mam temat. Interesuje mnie wszystko o kredytach. Co wiecie, gdzie bierzecie, u kogo, za ile, opłaty, %, szas oczekiwania i te rzeczy.I to szybciutko, szybciutko, bo wiosna bliziutkoz budową wkrótce czas ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 12.02.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witaj Marek No wreszcie się doczekaliśmy ale tu smutno bez Ciebie było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 12.02.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Cześć Anetko smutno tu było?? no wiesz jakoś nie zauważyłam A to że nie było Marka to już inna sprawa A właśnie czy żona już sie nie gniewa? pewnie miałeś mały szlaban na forum co? dziewczyny w głowe zachodziły co sie dzieje,hihihi Marku tak w skrócie u nas już stan SUROWY ZAMKNIĘTY!! Od soboty działamy z elektryką Jeśli chodzi o kredyt to Piotrek mógłby sie wypowiedzieć w tym temacie, ja sie tylko załamuje...to jakaś masakra.... mamy na chyba na 45 lat w Millenium,staraliśmy sie o franki ale nie dało rady, są niestety złotówki Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 12.02.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 My wzięliśmy w bank santlander z Wrocławia, może nie najniższe stawki procentowe ale to był pierwszy ban który mnie potraktował poważnie, jedna pani wszystkim się zajęła, żadnych wyciągów z kąta, żadnych rachunków do rozliczania transzy, zdjęcia tylko robią, na transzę tydzień czeka się. Jestem zadowolona i z obsługi i w ogóle. jak czytam że ktoś dostał tylko tyle ile juz sam wsadził w budowę to myślę że mnie to nie dotyczy, my od razu dostaliśmy 42 tyś na spłatę działki w innym banku, jak pokazaliśmy dokumenty że spłacona i że nareszcie pozwolenie na budowę sie uprawomocniło wpłynęło 60 tyś. W większości banków nawet wniosku nikt nie chciał przyjąć bo pozwolenia nie ma. tu bez problemu. Polecam jak ktos nie chce się denerwować i stać w dużych kolejkach i co przyjdzie do banku to inna pani i tłumacz od nowa kim jesteś i w jakiej sprawie przyszłaś. ale nie wiem czy w waszym rejonie zamieszkania są ich punkty obsługi klienta, ja mieszkam koło Wrocławia, miło wspominam jeszcze bank nordea, większość spraw można było załatwić przez telefon i fax. Mąż miał kredyt na mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 13.02.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witajcie Aga , no nie żebym się w waszym Towarzystwie nudziła ale smutno było bez Marka ale ostatnio mało nas jest w naszej grupie , i dlatego jest smutno. Ania nie zagląda, Edytka też się gdzieś zapodziała Ja tez się mało pojawiam Ale pewnie od wiosny coś się ruszy , nie u mnie ale u was na pewno , wiec mam nadzieję ze nasza grupa będzie znów aktywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 13.02.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Siemka wszystkim U mnie w końcu działkę widać...wycieli mi wszystkie wielkie topole pojawił sie problem...działka jest bardzo mokra...nie wiem czy to ta pora roku...czy jest tak podmokła...czekam na WZ ... wiecie okazało sie ze na działce mam studnie..ponoć nawet 8 kręgów...tylko jest zawalona...chyba skorzystam z niej i będę miała darmową wodę obdzwoniłam kilka firm i nikt nie chce mi tego zrobić..zostało mi chyba łopatować albo puścić armie kretów Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 14.02.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 A właśnie czy żona już sie nie gniewa? pewnie miałeś mały szlaban na forum co? Cóż to za teorie spiskowe?? Chyba naprawdę czeka mnie sporo czytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 15.02.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 A właśnie czy żona już sie nie gniewa? pewnie miałeś mały szlaban na forum co? Cóż to za teorie spiskowe?? Chyba naprawdę czeka mnie sporo czytania. NO troszkę się tego uzbierało U mnie tez sie pozmieniało , zmienił nam sie projekt domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 15.02.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Kurcze, jak dużo czasu człowiek traci , zeby dostać ten kredyt.Szlak mnie trafiał, bo ni wuja nie rozumiałem i nie byłem w stanie policzyć ile właściwie mnie to będzie kosztowało.Ale po kilku poważnych spotkaniach, od wczoraj pojawiło się światełko w tunelu. Zaczynam to łapać. Te różne ubezpieczenia są po to, aby klient się pogubił a bank zarobił najwiecej. Dzisiaj zbieram wszystko do kupy i mam nadzieje wybiorę już ten bank.Jeszcze musze załatwić kwity z US i ZUS, że wszystko popłacone.Oczywiście najpierw muszę popłacić te zaległości. "Kilka" dni nieobecności i księgowa ZAPOMNIAŁA, o ZUSie, no i starciłem ciągłość ubezpieczenia. Nie opłaca mi się przez najbliższe 6 m-cy chorować.Teraz zamiast powoli zajmować się budową, materiały i te rzeczy, musze prostować sprawy w urzędach. Ale się wyżaliłem.No lecę znowu do ZUS-u.PozdrawiamMar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 15.02.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 zmienił nam sie projekt domu Daj jakiś namiar co wybrałaś, to w wolnej chwili obejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruslanagregorbu 15.02.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 dawno tu nic nie pisałam.... witajcie po przerwie... Z nowości u nas: papiery o PnB złożone, w środę wybieramy się do starostwa zapytać jak sie sprawy mają bo juz 2-gi miesiąc leci. Cos przez skórę czuję, że czegos im tam brak, ale to dowiemy się w środę. Mamy już projekt przyłącza wod-kan, teraz jak pojedziemy to złozymy papiery do uzgodnienia. Wybieramy sie też w końcu do zakładu energetycznego zlecic wykonanie projektu przyłącza. Od miesiąca jesteśmy co weekend na działce i "czyścimy" teren - wycinka drzew i krzaczorów (pozwolenie załatwialiśmy w urzędzie miasta w listopadzie. Dostaliśmy termin od Pani z Urzedu, pojechaliśmy na spisanie protokołu i pozowolenie na wycinkę dostaliśmy). Teraz na raty palimy gałęzie, zostały nam jeszcze do wyciągniecia pnie - takie duuuże, średnica 50-70 cm! Narazie dostaliśmy namiary na koparkowego, musimy się umówić na wyrywanie Ciekawe ile nas to będzie kosztowało.... Ta papierologia zajmuje szmat czasu! Chcielismy ruszyc na wiosnę, a teraz myślę, że jak fundamnty wylejemy sierpień/wrzesień to będzie super. Mamy 1 ekipę, narazie jeszcze nie powiedzieli nie, ale i nie powiedzieli tak...zobaczymy. Jeśli chodzi o bank, to kredyt na działkę mamy w takim internetowym na m****, będziemy u nich podwyższać ten kredyt - na budowę. W styczniu zdążyliśmy sie jeszcze pobrać Tak więc wciąż w biegu! Czasem podniesieni na duchu, czasem zdołowani...Ale to chyba u wszystkich tak jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 15.02.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witajcie JAK po Walentynkach ???????? http://www.gify.nou.cz/laska2_soubory/51.gif My mieliśmy wczoraj dwa w jednym he he .. minęła nam wczoraj 4 rocznica ślubu Marek to jest mój nowy domek http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-430,461,61,opis.html i JUż PRZY TYM PROJEKCIE ZOSTAJEMY WITAJ ruslana&gregorbu I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA http://www.gify.nou.cz/svatba_soubory/14.gifhttp://www.gify.nou.cz/svatba_soubory/60.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.02.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Anetko nie wiem czy wiesz, ale 4 rocznica ślubu to rocznica kwiatowa. Z tego też powodu dla Ciebie i Szanownego małżonka kwiaty. http://www.kwiaty.anv.pl/sklep/images/roze/866_roses_061104.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.02.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Marek miło Cię znów powitać. Co do kredytu nie jestem Ci w stanie pomóc, ponieważ jeszcze go nie brałam. Więc nie posiadam żadnej wiedzy w tym temacie. Ale chętnie poczytam o Twoich zmaganiach z tą instytucją jaką jest bank. Może Twoje doświadczenia będą nie tylko dla mnie pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts