Hanika 21.02.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 MonikaFW, też jestem tu świeża, ale witam Cię serdecznie. Z finansów nie jestem najlepsza (ani w teorii, ani w praktyce ), ale wiem, że można dom wybudować za 250 tys., a można i za 500, zależy, ile sami zrobicie, bo robocizna słono kosztuje, i z jakich materiałow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 21.02.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Hanika nie likwiduj spiżarki plizzzz... Żadna większa kuchnia Ci jej nie zastąpi. Czy takie przejście to nie najszczęśliwsze rozwiązanie, to pojęcie względne. Każdy robi sobie według potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 21.02.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Edmar70, można by jeszcze urządzić spiżarkę pod schodami, ale prawdę mówiąc, też wolałabym ją mieć przy kuchni. Ta spiżarka w tym projekcie jest dość duża, powiedziałabym, że stosunkowo duża, a przejrzałam setki projektów, więc jakoś się przez nia przeczołgam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 21.02.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 W końcu chyba znalazłam towarzystwo na "moim poziomie". Czyli na jakim? Co do kosztów budowy domu, to potwierdzam to co mówi Hanika. Moja chałupka ma się zamknąć w 350 tys. lub niewiele więcej. Ale u mnie wszystko robiły ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAFW 21.02.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Halinko!!! Sami to my możemy wypić kawkę na tarasie Niestety do wszystkiego potrzebni będą fachowcy. Wymagań to nie mam zbytnio wygórowanych, średni standard. Technologia jeszcze nie wybrana jestem na etapie studiowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 21.02.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Edmar70, można by jeszcze urządzić spiżarkę pod schodami, ale prawdę mówiąc, też wolałabym ją mieć przy kuchni. Ta spiżarka w tym projekcie jest dość duża, powiedziałabym, że stosunkowo duża, a przejrzałam setki projektów, więc jakoś się przez nia przeczołgam . Spiżarkę masz ogromniastą, cudną. i zdecydowanie spełni Twoje oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAFW 21.02.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 W końcu chyba znalazłam towarzystwo na "moim poziomie". Czyli na jakim? Co do kosztów budowy domu, to potwierdzam to co mówi Hanika. Moja chałupka ma się zamknąć w 350 tys. lub niewiele więcej. Ale u mnie wszystko robiły ekipy. To huuuuuuura bo złośliwi straszą mnie, że porywam się z motyką na słońce a ja tak bardzo chcę mieć swój dom... Nie przeraża Was ta papierologia ciągle po dodze "coś" wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 21.02.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Nie przeraża Was ta papierologia ciągle po dodze "coś" wychodzi... Mnie już nie, bo mam ją już za sobą Obecny stan mojego domku, to stan surowy otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAFW 21.02.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 No to jest czego zazdrościć. Chciałabym rozpocząć w tym roku ale chyba za późno się obudziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 21.02.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 MonikoFW, mam na imię Hanka, nick - Hanika. Zachowaj, Boże, żeby kawkę pić z czyjąś pomocą Ja na przykład wolę, żeby mój mąż ocieplił dom czy wymalował mieszkanie, zwłaszcza że potrafi to zrobić i chce, niż płacić za wszystko ludziom. I żeby było jasne. Gdybym miała nadwyżki finansowe, z pewnością dałabym w 100% pracę innym. Wielu moich znajomych buduje domy i sami zasuwają. Chciaż wiadomo, że wszystkiego się samemu nie zrobi. A kawkę na tarasie i tak można wypić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 21.02.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 No to jest czego zazdrościć. Chciałabym rozpocząć w tym roku ale chyba za późno się obudziłam. To zależy co masz jeszcze do załatwienia? Możliwe, że do jesieni się wyrobisz. Ja np. wbiłam przysłowiową łopatę bodajże 24 pażdzierenika 2007r. i teraz już chałupa piękna stoi. Zima była łagodna i prace szły jak burza. Więc głowa do góry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAFW 21.02.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 No to jest czego zazdrościć. Chciałabym rozpocząć w tym roku ale chyba za późno się obudziłam. To zależy co masz jeszcze do załatwienia? Możliwe, że do jesieni się wyrobisz. Ja np. wbiłam przysłowiową łopatę bodajże 24 pażdzierenika 2007r. i teraz już chałupa piękna stoi. Zima była łagodna i prace szły jak burza. Więc głowa do góry!!! Oj do załatwienia jest prawie wszystko łatwiej napisac co już mam Mam działkę, wytyczoną, wybrany projekt, mapkę zrobioną przez geodetę, złożone wnioski w gazowni, energetyce, jak widzisz daleko w polu... Widziałam zdjęcia ładny ten Twój domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAFW 21.02.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Mam jeszcze wypis i wyrys z mpzp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 21.02.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 No to jest czego zazdrościć. Chciałabym rozpocząć w tym roku ale chyba za późno się obudziłam. To zależy co masz jeszcze do załatwienia? Możliwe, że do jesieni się wyrobisz. Ja np. wbiłam przysłowiową łopatę bodajże 24 pażdzierenika 2007r. i teraz już chałupa piękna stoi. Zima była łagodna i prace szły jak burza. Więc głowa do góry!!! Oj do załatwienia jest prawie wszystko łatwiej napisac co już mam Mam działkę, wytyczoną, wybrany projekt, mapkę zrobioną przez geodetę, złożone wnioski w gazowni, energetyce, jak widzisz daleko w polu... Widziałam zdjęcia ładny ten Twój domek. Qrcze, trochę jeszcze przed Tobą. A warunki zabudowy już masz? Podejrzałaś mojego Wdzięczniaka> Fajnie, że Ci się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAFW 21.02.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 MonikoFW, mam na imię Hanka, nick - Hanika. Zachowaj, Boże, żeby kawkę pić z czyjąś pomocą Ja na przykład wolę, żeby mój mąż ocieplił dom czy wymalował mieszkanie, zwłaszcza że potrafi to zrobić i chce, niż płacić za wszystko ludziom. I żeby było jasne. Gdybym miała nadwyżki finansowe, z pewnością dałabym w 100% pracę innym. Wielu moich znajomych buduje domy i sami zasuwają. Chciaż wiadomo, że wszystkiego się samemu nie zrobi. A kawkę na tarasie i tak można wypić... Oj przepraszam Haniu, padło mi na wzrok Mój mąż w życiu nie ociepli domu, jak pomaluje pokój 2*2 to tyle przy tym nawrzeszczy, że wolę żeby tego nie ruszał. I jeszcze muszę udawać, że dobrze i ładnie jak..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 21.02.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Monika w Twojej sytuacji, to WZ nie są potrzebne. Tylko się z tego cieszyć. Odpada kilka m-cy oczekiwania. W takim razie już chyba niewiele Ci pozostało, chyba że nie masz jeszcze adaptacji projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 21.02.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Monika, Halinka też ładnie Nie ma za co przepraszać. Może kiedyś razem wypijemy kawkę na tarasie razem z naszymi mężami pełnymi wad . Mnie też się wydaje, że jeszcze możesz zdążyć w tym roku. Jesteśmy prawie w tym samym punkcie. Tyle, że ja już mam warunki przyłączy mediów. Ale na to akurat nie czekałam zbyt długo. Do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 21.02.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Co taka cisza od półtorej godziny? Wszyscy pracują na te domy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.02.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam!! Ja odnosnie kosztow budowy domu Uwazam ze ciezko bedzie zamkanc sie w 350tys, chyba ze duzo zrobione jest wlasnymi rekami, no i sprzety raczej te tansze no i bez zabudowy kuchni, bez podworka. Jasne ze tez bym tak chciala, ale to , patrzac na ceny chocby sanitarki, wydaje mi sie mission imposible Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 21.02.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 No nareszcie jakiś głos, co prawda pesymistyczny, ale zawsze... Jeśli podwórko nieduże, sprzęty nie najdroższe, przecież tak samo wykąpiesz się w drogiej kabinie, jak w taniej itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts