marnia 22.02.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Zrozumiałam z tego ,ze co miesiąc powinnam wpłacać na jakąś lokatę określoną kwotę pieniędzy, tak? dokładnie tak, z % zbliżonym lub wyższym niż kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 22.02.2008 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Mój domek to Feniks ze studia atrium http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-430,461,66,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 23.02.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Ładniutki. Studio Atrium ma bardzo ładne wizualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 23.02.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Cześć Kochani Haniu jaka Ty miła jesteś Twój domek też zapowiada sie na niezłe gniazdko Marku! wysłałam ściągawki Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 23.02.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Witaj Hanika. My w projekcie mamy dwa balkony z przodu i z tyłu domu zostawiamy tylko jeden ten z przodu bo dodaje uroku domowi a z tyłu domu jest taras na ogród to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 23.02.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 ruslana&gregorbu ale ze mnie gapa....dopiero teraz zobaczyłam że i Wam sie przyda kosztorys już sie poprawiam i wysyłam Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 23.02.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Witaj Hanika. My w projekcie mamy dwa balkony z przodu i z tyłu domu zostawiamy tylko jeden ten z przodu bo dodaje uroku domowi a z tyłu domu jest taras na ogród to wystarczy. U mnie pozostaje kwestia jednego balkonu, który będzie albo nie będzie z boku domu nad tarasem (przenosimy taras z tyłu na bok). Wciąż walczę z myślami. Ciekawe, co o swoich balkonach myślą ludzie, którzy je wybudowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 25.02.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Na drugą stronę spadliśmy..... Dzis jak zwykle dzwoniłam do banku i jak zwykle nic nie wiadomo...mam zadzwonić w środę. normalnie nie wytrzymam....mam ochotę cos rozwalić.starą szafkę, talerze dajcie mi cos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 25.02.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Na drugą stronę spadliśmy..... Dzis jak zwykle dzwoniłam do banku i jak zwykle nic nie wiadomo...mam zadzwonić w środę. normalnie nie wytrzymam....mam ochotę cos rozwalić.starą szafkę, talerze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 25.02.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Andzia aleś zdeterminowana Masz parę sztuk http://www.zwiadowca.pl/produkt/files/EhkSj2DvUcrtvV9vp0oy4wyi5TO.s0,N/porc_MariaTeresa.jpg i się rozładuj proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 25.02.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam i prosze po pozwolenie na przyłączenie się . Z budową planuję ruszyć od kwietnia, mam nadzieję, że się uda. U mnie pozostaje kwestia jednego balkonu, który będzie albo nie będzie z boku domu nad tarasem (przenosimy taras z tyłu na bok). Wciąż walczę z myślami. Ciekawe, co o swoich balkonach myślą ludzie, którzy je wybudowali. W moim projekcie były 2 balkony i oba zlikwidowałam: 1. ze względów finansowych - wybudowanie takiego ozdobnika to podobo spory koszt 2. ponownie ze względów ekonomicznych - balkon utrudnia właściwe zaizolowanie ściany, tym samym torując drogę mostkom termicznym 3. ze względów praktycznych - mieszkając w bloku na balkonie siedziałam może kilka razy. Ostatnio w którymś pismie przeczytałam podobną opinie właścicieli domu z balkonem - przyjemność posiadania niewspółmierna do poniesionych kosztów. Niektórzy tłumacza, ze lubia po wstaniu z łóżka poprzeciągać się na balkonie, wywiesic tam pranie, wywietrzyc pościel, ale... od czego będą miała taras i trawnik przed domem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 25.02.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A witaj witaj josephine!!! Co do balkonów mam zdanie podobne do Ciebie. Skoro jest taras to balkon jest zbędny. Chyba że likwidacja takowego zmieni i oszpeci cały wizerunek budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 25.02.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Andzia aleś zdeterminowana Masz parę sztuk http://www.zwiadowca.pl/produkt/files/EhkSj2DvUcrtvV9vp0oy4wyi5TO.s0,N/porc_MariaTeresa.jpg i się rozładuj proszę mam nadzieję,że to nie rozenthal?? szkoda by było.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 25.02.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam, Obecnie mam duży balkon a właściwie taras bez zadaszenia na I piętrze przy sypialni. Pod spodem jest salon. Z tarasu korzystam tylko w lato - gdy suszę pranie a to i tak tylko w weekendy ( ech ta praca w Warszawie i nieustające korki). Jak robimy grilla to na parterze wnaszym mini ogródku ! Nie polecam Wam tego rozwiązania - ostatnio pojawiły se nam zacieki na suficie = taras gdzieś przepuszcza wodę !!! pozdrawiam, K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAFW 26.02.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Mam pytanko jak długo czekacie na kredyt a raczej na jego pierwszą ratę , licząc od dnia złożenia wniosku w banku. Próbuję to ogarnąć czasowo. Jeszcze jedno kiedy rozpoczyna się spłatę kredytu bezpośrednio po przelaniu przez bank ostatniej raty kredytu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 26.02.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 pilne właśnie architekt nam powiedział ze jest jakiś przepis który mówi o tym że dom musi być odsunięty od drogi powiatowej o 40 metrów. czy ja czegoś nie rozumiem bo jak jadę to widzę nowobudowane domy które nie spełniją tych warunków. co to za przepis spotkaliście się z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.02.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 a nie 10m??? nie masz jeszce warunkow zabudowy?? a ogladalas miejscowy plan zagospodarowaniatam powinna byc pokazana linia zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 26.02.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Mam pytanko jak długo czekacie na kredyt a raczej na jego pierwszą ratę , licząc od dnia złożenia wniosku w banku. Próbuję to ogarnąć czasowo. Jeszcze jedno kiedy rozpoczyna się spłatę kredytu bezpośrednio po przelaniu przez bank ostatniej raty kredytu?? No własnie , ciekawe pytanie zadałaś i też się nad nim zastanawiałam.Również czekam na odpowiedź.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.02.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Obawiam sie ze nie ma jednoznacznej odpowiedzi, roznie to bywa w roznych bankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 26.02.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 mam plan zagospodarowania i dopiero teraz to wypłyneło w gminie nic na ten temat nie mówili tym bardziej że nasza działka ma 56 m długości a oni wymagają niby 40 m od drogi ale wiecie co jest najlepsze w tej samej gminie przy tej samej drodze kilkaset metrów w prawo i lewo budowane są nowe domy i one są max odsunięte od drogi 20 m. architekt coś mówi że da sie to ominąć. kolejny martwy przepis. moze wam się wydać że piszę nieskładnie ale to wypłyneło godzinę temu. wierzę że sie wyjaśni bo jak nie to komuś zrobię krzywdę :) napiszę jak to się skończyło dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts