Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nowi budowniczy

Gość marnia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Hanika.

My w projekcie mamy dwa balkony z przodu i z tyłu domu zostawiamy tylko jeden ten z przodu bo dodaje uroku domowi a z tyłu domu jest taras na ogród to wystarczy.

U mnie pozostaje kwestia jednego balkonu, który będzie albo nie będzie z boku domu nad tarasem (przenosimy taras z tyłu na bok). Wciąż walczę z myślami. Ciekawe, co o swoich balkonach myślą ludzie, którzy je wybudowali.

Witam i prosze po pozwolenie na przyłączenie się :D . Z budową planuję ruszyć od kwietnia, mam nadzieję, że się uda.

U mnie pozostaje kwestia jednego balkonu, który będzie albo nie będzie z boku domu nad tarasem (przenosimy taras z tyłu na bok). Wciąż walczę z myślami. Ciekawe, co o swoich balkonach myślą ludzie, którzy je wybudowali.

W moim projekcie były 2 balkony i oba zlikwidowałam:

1. ze względów finansowych - wybudowanie takiego ozdobnika to podobo spory koszt

2. ponownie ze względów ekonomicznych - balkon utrudnia właściwe zaizolowanie ściany, tym samym torując drogę mostkom termicznym

3. ze względów praktycznych - mieszkając w bloku na balkonie siedziałam może kilka razy. Ostatnio w którymś pismie przeczytałam podobną opinie właścicieli domu z balkonem - przyjemność posiadania niewspółmierna do poniesionych kosztów. Niektórzy tłumacza, ze lubia po wstaniu z łóżka poprzeciągać się na balkonie, wywiesic tam pranie, wywietrzyc pościel, ale... od czego będą miała taras i trawnik przed domem??

Witam,

Obecnie mam duży balkon a właściwie taras bez zadaszenia na I piętrze przy sypialni. Pod spodem jest salon. Z tarasu korzystam tylko w lato - gdy suszę pranie a to i tak tylko w weekendy ( ech ta praca w Warszawie i nieustające korki). Jak robimy grilla to na parterze wnaszym mini ogródku !

Nie polecam Wam tego rozwiązania - ostatnio pojawiły se nam zacieki na suficie = taras gdzieś przepuszcza wodę !!!

pozdrawiam, K

Mam pytanko jak długo czekacie na kredyt a raczej na jego pierwszą ratę :D , licząc od dnia złożenia wniosku w banku. Próbuję to ogarnąć czasowo.

Jeszcze jedno kiedy rozpoczyna się spłatę kredytu bezpośrednio po przelaniu przez bank ostatniej raty kredytu??

No własnie , ciekawe pytanie zadałaś i też się nad nim zastanawiałam.Również czekam na odpowiedź..

mam plan zagospodarowania i dopiero teraz to wypłyneło w gminie nic na ten temat nie mówili tym bardziej że nasza działka ma 56 m długości a oni wymagają niby 40 m od drogi ale wiecie co jest najlepsze w tej samej gminie przy tej samej drodze kilkaset metrów w prawo i lewo budowane są nowe domy i one są max odsunięte od drogi 20 m. architekt coś mówi że da sie to ominąć. kolejny martwy przepis. moze wam się wydać że piszę nieskładnie ale to wypłyneło godzinę temu. wierzę że sie wyjaśni bo jak nie to komuś zrobię krzywdę :):):) napiszę jak to się skończyło dzięki za odpowiedz