kasia1981 26.02.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 te 40 matrów wydaje mi się wzięte z sufitu tym bardziej że to droga powiatowa, a najlepsze jest to ze architekt ma te plany od 3 miesięcy i dopiero teraz z tym wyskakuje jak już mamy podpisane umowy z mediami kupiony projekt itp. widzę zę powoli "piekiełko" budowlane mnie wciąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 26.02.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Mam pytanko jak długo czekacie na kredyt a raczej na jego pierwszą ratę , licząc od dnia złożenia wniosku w banku. Próbuję to ogarnąć czasowo. Jeszcze jedno kiedy rozpoczyna się spłatę kredytu bezpośrednio po przelaniu przez bank ostatniej raty kredytu?? Na inny kredyt hipoteczny od złożenia wniosku czekałam, donosząc dodatkowe papiery, ok. miesiąca. Od wypłacenia piewszej transzy spłaca się zwykle same odsetki, po ostatniej jest to juz pełna rata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAFW 26.02.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 27.02.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Hej Josephine witamy grupa coraz większa Z tym balkonem hmm,ile ludzi tyle opinii, wypowiem sie jak już zamieszkamy, ale musze powiedzieć że teraz bardzo intensywnie z tak owego korzystamy Co do kredytu to tak jak napisała josephine na pierwszą rate trzeba liczyć ok miesiąca i pełna rata (u nas) po ostatniej transzy, ale szczerze mówiąć w tym momencie tyle płacimy że.... no ale co zrobić kasia1981 tymi 40m to mnie dopiero zszokowałaś, w naszych warunkach: od sąsiada 4 metry a od ulicy min 6....no ale 40? to chyba jakieś nieporozumienie Może jakąś kawke wypijemy? Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAFW 27.02.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Zacznę nowy temat...Jakie macie koncepcje na ogrzewanie domu?Gaz, kominek, eco groszek....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 27.02.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Pomysłów kilka było, ale staneło na gazie + kominek Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.02.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Nasz pomysl na ogrzewanie do kondensat na gaz ziemny i wentylacja mechaniczna z rekuperacja, kominek tylko rekraacyjnie, choc moze pomyslimy o akumulacji ciepla w kominku Mysmy z balkonow zrezygnowali, na papieroska nie wychodzimy, poscieli nie wykladamy na balkonie, obecnie sluzy nam za miejsce przechowywania sanek i rowerow, a tylko sa z nim klopoty: mostek cieplny, dodatkowe koszty, najczesciej przecieka. Choc elelwacyjnie na pewno daje duzo uroku , ale zawsze sa wazniejsze rzeczy do zrobienia w domu niz wykonczenie balkonu i zrobienie ladnej barierki Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 27.02.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Zacznę nowy temat... Jakie macie koncepcje na ogrzewanie domu? Gaz, kominek, eco groszek....? U nas na pewno kominek i prawdopodobnie tradycyjnie paliwo stałe,czyli węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAFW 27.02.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Pomysłów kilka było, ale staneło na gazie + kominek Aga U mnie chwilowo tez chociaż mam wątpliwości, przerażają mnie ceny gazu, nieustannie rosnące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 27.02.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Pomysłów kilka było, ale staneło na gazie + kominek U mnie to samo rozwiązanie. Tu gdzie w tej chwili mieszkam mam piec na węgiel i powiedziałam sobie, że nigdy więcej. To nie dla mnie. Roboty przy tym od pyty i smrodu i brudu. Fakt, ciepło daje niesamowite, wręcz nawet upał, ale ja mam już dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.02.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Wszystko to kwestia priorytetow. Jesli chcesz cos bezobslugowego to gaz ziemny, gaz plynny, olej i elektryczne ogrzewanie. Jak na razie chyba gaz wychodzi z tego najtaniej, na razie oczywiscie, kto wiec co bedzie pozniej. Mozna zrobic kominek z plaszczem wodnym jesli sie chce troche zaoszczedzic, pod warunkiem ze bedzie on czesto wykorzystywany a nie rekraacyjnie. Jesli nie przeszkadza ci koniecznosc babrania sie z kotlem na eko-groszek, masz miejsce na kotlownie to jest to cos dla Ciebie. Jesli nie masz gazu a chcesz cos taniego w utrzymaniu a masz troche pieniedzy na zbyciu to pompa ciepla, solary itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAFW 27.02.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Dzięki, jak widać to temat rzeka...Niestety nie mam nadmiaru gotówki, w domu miejsca na kotłownię trzebaby wybudować dodatkowe pomieszczenie, za to jest gaz ziemny.Chyba nie będzie wyboru gaz ziemny plus kominek.Ale możnaby pomysleć o solarach moze ktoś dysponuje wiedzą na ten temat, cena, opłacalność takiej inwestycji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 27.02.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Swojego czasu myśleliśmy o tym ekogroszku, bo niby ciągle nie trzeba biegać i dokładać, ale jak napisała Marta trzeba mieć sporą kotłownie..a my no cóż... Będziemy się wspierać kominkiem, najpierw miał być płaszcz, a będzie mechanicznie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.02.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Nie wiem czy musi ta kotlownia byc wielka, bo ci co maja eko-groszek to kupuja na worki chyba nie jakies super wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 27.02.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 hmm być może ale nasza kotłownia liczy coś ponad 4metry, więc ciut mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAFW 27.02.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Swoją drogą to ciekawi mnie jak duża ta kotłownia musiałaby być.Może warto zrezygnować z pomieszczenia gosp....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAFW 27.02.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 A o solarach poczytałam sobie tu na forum bez dotacji nie opłacalna inwestycja, zwraca się po 10 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.02.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 mysle ze pomieszczen gospodarczych nigdy dosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 27.02.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 A ja zdecydowałam się na gaz ziemny + piec kondensacyjny+ogrzewanie podłogowe+wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła. Kominek świadomie wyrzuciłam z projektu, bo, po przemysleniach doszłam do wniosku, że i tak nie będzie komu w nim palić, a nastepnie sprzątać. Biję sie jeszcze z myślami, czy nie zrobić jednak przewodu kominowego na ewentualny piec na drewno, gdyby okazało się, że po tych wszystkich podwyzkach nie będzie mnie stać na ogrzewanie gazowe... Tyle, że kazałam w projekcie zrobić jeden komin a nie wiem czy na taki piec nie trzeba jakiegoś odrębnego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.02.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 na pewno musi byc komin do piecow na paliwa stale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts