agapiotr 15.10.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 O jakie ładne zdjęcia Skorpionko Wszyscy mamy się czym pochwalić, Ty Edmar70 również, przecież masz działeczke i plan z nią związany Marnia,nasze forum nabiera barw Bernadetko dużo zdrowia dla dzieciaczków No dobrze to czas na HIT DNIA, jak pisałam dziś miała się pojawić ekipa, niestety na działce głucho..życzyłam im by sie dziś zjawili bo inaczej...i co?? i miarka się przebrała , ekipa została pognana w cholere . Oczywiście jesteśmy zabezpieczeni następnymi ludkami ktrórzy na dniach zaczną działać, będą to górale którzy pracowali przy domkach w tle zdjęć, bardzo mili, uczynni i przede wszystkim robotni Troszke spokojniej na duszach się nam zrobiło, mam nadzieje że tak pozostanie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 15.10.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Dawno mnie tu nie było, a tu proszę już 3 strona. Witam wszystkich, a Ciebie andzik.78 w szczególności. Trafiłeś do naprawdę fajnej grupy. Sama żałuję, że nie bardzo mam czas na częstsze wizyty. Marnia cieszę się, że z pieskiem już dużo lepiej. BERNADETKA nie wiem w jakim wieku są Twoje maluszki, ale ja swojej córci zawsze na jesieni daję po 2-3 kropelki olejku pichtowego - i jak na razie /odpukać w niemalowane/ nie choruje, nawet jak wszyscy wokół są poprzeziębiani. skorpionek1975 bardzo ładna ta Twoja działeczka. aga&piotr gratuluję rozpoczętej budowy, choć zarazem współczuję ekipy. Dobrze, że możecie liczyć na następną w dość krótkim czasie. Ja jeszcze nie mam mapek, bo się okazało, że gazociąg, który idzie prawie w linii mojej działki, zaginął w Starostwie i mapki zrobione przez geodetę nie mogą być zatwierdzone, czy uznane za poddane kontroli - nie wiem dokładnie co oni tam robią. A już zupełnie nie rozumiem jak z głównych map Wydziału Geodezji mógł zniknąć cały gazociąg. Wiem, że nie powinnam tak reagować, ale mam powoli tego wszystkiego dość. Jak jeszcze sobie poczytam, że w innych gminach jest normalnie, że na wszystko czeka się po parę - parenaście dni, a u nas wszystko trwa miesiącami to robi mi się straaaasznie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieko 16.10.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Rzadko jakoś zaglądam, ale mam nadzieję że mi to wybaczycie Właśnie w piątek dostałem decyzję o pozwoleniu )). I tu mam problem, bo zanim wszystko się uprawomocni minie trzy tygodnie ( 2tyg decyzja i 7 dni nadzór bud.) I zastanawiam się czy warto jeszcze zaczynać przed zimą. Chciałbym zrobić fundament, ale kierownik bud troche mnie przestraszył bo mówił że jeśli nie zdąże tego zakryć to wszystko mi się rozwali od mrozu. NO i mam pierwszy poważny dylemat czy robić czy się wstrzymać do wiosny. Gdyby nie te durne uprawomocnienia to już bym działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 16.10.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam wszystkich z mroźnego Białegostoku...dziś zaopatrzyłam się z profesjonalną skrobaczkę < opakowania po CD wyrzuciłam > sieko....no cóż pogoda płata nam figle...w mojej strefie "prawie" syberyskiej nie zaczynałabym w tym roku > piękne działeczki macie dziewczyny tylko pogratulować.... wczoraj dostaałam od gościa potwierdzenie z sądu brakującego papierku do aktu...niestety czekam nadal bo wyrok ma się uprawomocnić ...niedlugo mnie coś trafi od tego czekania co do choroby mojej córci...to nie tak łatwo...to nie jest zwykłe przeziębienie...alergia, refluks, astma oskrzelowa....ech...od tego choruje...biedulkę już nie wiem czym karmić...właściwie niewiele może jeść...a wiadomo jak to dziecko...chce sie jej "tego i owego"... pozdrawiam > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 16.10.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Skorpionek.. jakbym takiego dorwała co to wymyślił to bym go samego zminiaturyzowała i to w szczególnym miejscu. Brrr.... aż mnie ciarki przeszły. Postawiłem się na miejscu tego faceta. Robiłaś soczki z winogron??? To się spotkajmy jak sfermentują Skorpio ... Super zdjęcia, tylko trochę trudno będzie postawić domek na tych skałach .. sieko, mam ten sam dylemat, tylko, że ja nie mam jeszcze ekipy, któraby mogła już ruszyć. Wszystkie papiery są i czekam, czekam, czekam ... szukając dalej ekipy. BERNADETKA współczuję, masz poważnie chore dziecko . Moja córcia alergiczka, pierwsze ataki astmy w zeszłym roku, 2-3 razy zimą zapalenie uszu i antybiotyk. Od 2 lat alergia szczątkowa, spirometria OK, antybiotyk ostatni raz w kwietniu 2006. Wkrótce będę w B-stoku to musimy się spotkać i o tym pogadać. marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 16.10.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Tak a propos...na imię mam jak niegdyś Wielka Caryca ... Bernadetka to moje ukochane imię...i gdyby nie wybór mojego syna...<siostrę nazwał Oliwka...byłaby Bernadetka > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 16.10.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Marnia napisał Robiłaś soczki z winogron??? To się spotkajmy jak sfermentują Skorpio ... Super zdjęcia, tylko trochę trudno będzie postawić domek na tych skałach .. Te skałki to skałki Bolechowickie , piękne miejsce jedno z wielu w okolicach Krakowa .Mam kilka ładnych zdjęć z tego miejsca. Z winogrona robiłam soczki dla najmłodszych, ale zapraszam na prawdziwy soczek taki z głogu i z dzikiej róży taki dobrze rozgrzewający i dla nieco starszych Współczuje wam Bernadetko i Marku dzieci z alergią naprawdę mają za swoje, biedactwa Ciągle lekarze i leki , i tyle rzeczy im nie wolno . To nie są moje zdjęcia poszłam na łatwiznę i wklejam zdjęcia z netu http://umarka.kamelot.pl/kobylanka/kbmi/kb011mi.jpghttp://umarka.kamelot.pl/kobylanka/kbmi/kb06mi.jpghttp://umarka.kamelot.pl/kobylanka/kbmi/kb026m.jpg A to moje zdjęcia, słoneczko dla was http://img139.imageshack.us/img139/3863/zdjciawszystkie027rj7.jpg http://img165.imageshack.us/img165/9337/zdjciawszystkie015qs2.jpg http://img81.imageshack.us/img81/6905/skakibolechowickkiegv1.jpg I ostatnie zdjęcie , bo dużo tego http://img521.imageshack.us/img521/2294/zdjciawszystkie094my3.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 17.10.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Doberek wszystkim Skorpionek piekne zdjęcia...widoki az dech zapiera ...rozumiem że nie własnej produkacji zdjęcia...ale dzidzia chyba tak ? Pozdrawiam > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 17.10.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam wszystkich ale coś tu pusto ostatnio Bernadetka trzy pierwsze zdjęcia są pożyczone z internetu reszta jest moja. Warto do nas zajrzeć naprawdę Kraków ma piękny nie tylko rynek okolice też. Jak ma sie córeczka , czy już jej lepiej Marek sie coś nie odzywa, mam nadzieję ze u niego wszystko ok, i z pieskiem też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 17.10.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Skorpionek co do Krakowa...to mam tam nawet rodzinke...stryjenka mojej mamy..kiedys sie wybiore....a widoki podziwiałam,kiedys troszke pracowałam w KraQ...firma HARIBO.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 17.10.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Cześć dziewczęta, ostatnio zajęty trochę byłem. Piesek przebiegł 5m o własnych siłach, będzie żył.. Ja osobiście swego czasu bywałem w Krakowie 2x w miesiącu,, ale jakoś tak nie było okazji pojeździć po okolicy, a widać że jest piękna choćby tylko przejeżdzając obwodnicą. A jak tam soczek? Fermentuje?? Aga&piotr zapewne ostro zap... racowani. Maruś i Asia, sieko, Edmar70, andzik.78, dk37, jerryj - tęsknimyyyyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 17.10.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Maruś i Asia, sieko, Edmar70, andzik.78, dk37, jerryj - tęsknimyyyyyyy no tak...mnie na tej liście nie ma marnie...to widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 17.10.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Maruś i Asia, sieko, Edmar70, andzik.78, dk37, jerryj - tęsknimyyyyyyy no tak...mnie na tej liście nie ma marnie...to widze Słoneczka (BERNADETKA, skorpionek1975) Wy jesteście tym forum. Bez was go nie ma. marnie ... widzę marnie no widzisz czerwienię się przez Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 17.10.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam serdecznie - postaram się poprawić Troszkę jestem zaganiania, troszkę zestresowana, bo od 2 dni mam nową pracę Ale, ale, mogę się pochwalić ZE przysłał mi podpisaną już chyba przez wszystkich umowę na przyłącze energetyczne. Teraz muszę tylko wpłacić ok. 2000 zł i dostać pozwolenie na budowę, a wtedy zrobią mi projekt przyłącza i doprowadzą prąd Marnia cieszę się, że piesek wraca do formy. Skorpionek piękniutnie te Twoje krajobrazy - widoki wspaniałe i jaka piękna dzidzia. Bernardetko jak czują się dzieciaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dk37 17.10.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam wszystkich bardzo serdecznie po długiej przerwie. U mnie pan geodeta dłubie sobie mapki za jakieś dwa tygodnie powinnam je dostać.Zaczęliśmy się zastanawiać nad budową w systemie Kronopol!Budowa takiego domu trwa od 4 do 6 tygodni, koszty znacznie niższe.Można poważniej pomyśleć o rekuperacji i pompie ciepła,bo są to znaczne koszty.Oczywiście jeszcze nie zdecydowaliśmy(bo może to przejściowe)ale czy i Wy braliście taką ewentualność pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.10.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Skoro tak bardzo tęsknicie to strzelam parę fotek działeczki, jeszcze pustej, ale być może od przyszłego tygodnia już nie. http://images31.fotosik.pl/1/56bf1f4a66915572med.jpg http://images31.fotosik.pl/1/6822cd14ce287a76med.jpg http://images32.fotosik.pl/1/bc9667e817aec9dbmed.jpg http://images32.fotosik.pl/1/401b1d4f191cc4fbmed.jpg Jestem o tyle w komfortowej sytuacji, iż mieszkam na tej samej działce, na której buduję dom. Więc ekipę budowlaną będę miała na oku , a i przeprowadzka to będzie mały pikuś Marnia widać, że Twój piesek jest WIELKI Skorpionek ładną masz działeczkę, a ile przestrzeni... dzidzia będzie miała gdzie hasać. Maruś i Asia gratuluję nowej pracy i przyłącza energetycznego. Koszty niestety duże , ale nie ma wyjścia. dk37 nie mam pojęcia co to jast ten system Kronopol Napisz coś więcej, plisssss Bernadetko KATARZYNO WIELKA - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 17.10.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witajcie Edmar70 No i masz piękną działeczkę , a mówiłaś ze nie masz się czym pochwalić. Działka jak marzenie i tez dużo miejsca i drzewka wokoło. Pięknie dk37 ja też nie wiem co to jest system Kronopol. pamiętam że była kiedyś reklama i tam cosik reklamowali z kronopolu Maruś i Asia I ja gratuluje nowej pracy , mam nadzieję że jest satysfakcjonująca cię I jesteś zadowolona, dobrze mieć prace którą sie lubi marnia Cieszę się ze pieskowi już lepiej A soczek chodzi , nawet bardzo, trzeba go tylko przelać do buteleczki już nie długo i lekarstwo na przeziębienie jak marzenie Bernadetka to jak zawitasz do Krakowa to nie omiń mnie A jak się córka czuje, napisz coś o niej. Moje dzieci oba smarkate są , zaraz będzie gorączka i cała reszta za tym. Pozdrawiam [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.10.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witajcie Edmar70 No i masz piękną działeczkę , a mówiłaś ze nie masz się czym pochwalić. Działka jak marzenie i tez dużo miejsca i drzewka wokoło. Pięknie Wielkie dzięki Skorpionku. Szczerze mówiąc to jak sobie pomyślę o tym całym bajzlu i rozkopach przy budowie, to aż mi serce pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 17.10.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Trochę szkoda Edmar70 tych drzewek no i ten bałagan za nim się wszystko ukończy , ale za to stanie piękny domek. Twoja działeczka nie straci na urodzie bo wszystkie drzewka rosną wokoło. U nas niestety wszystkie ładne drzewka rosną w miejscu gdzie ma stanąć dom A potem to będzie trochę łyso za nim coś wyrośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.10.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Twoja działeczka nie straci na urodzie bo wszystkie drzewka rosną wokoło. To fakt. Większość drzew rośnie przy ogrodzeniu, a środek, tam gdzie stanie dom, jest pusty. Jedynie orzech stoi na granicy z przyszłą kuchnią. Mam tylko nadzieję, że uda się go ocalić i nie uszkodzić korzeni, bo byłoby mi go bardzo żal. A tak swoją drogą chciałabym w przyszłości posadzić parę iglaczków, tyle tylko, że nie wiem jakich, bo się kompletnie na tym nie znam. Wiem tylko, iż bardzo mi się podobają i tylko tyle. A... i w ogrodzie to najlepiej aby samo wszystko się pielęgnowało, bo jakoś nie mam cierpliwości do ogrodnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts