andzik.78 10.03.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Co myslicie o Banku Sląskim? Prowizja 0%.Jak ma sie wkład własny przekraczajacy okresloną kwotę , której nie pamiętam to ubezpieczenia nie trzeba płacić.Marża 1% i chyba oprocentowanie kredytu 5 %. Zaczynam sie juz gubić w tym wszystkim. Moim zdaniem, wysokie oprocentowanie (no, chyba, że chodzi o PLN), bo Ja na dzień dobry dostałem w mill... 0,9% Czyli % kredytu Razem 3,7%. a my mamy w mBanku 3,85%. Pamiętam, gdy staraliśmy się w zeszłym roku o kredyt na zakup działki, Bank Śląski miał ofertę 0% prowizji i 0% odsetek. Dotyczyło to niestety wyłącznie kredytów w PLN. Grzesiek Ta oferta jest także teraz dostepna.Oczywiście w pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 10.03.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Teraz jest promocja w banku sląskim: 0% za udzielenie kredytu, 0% dla doradcy kredytowego za pomoc,0% za szybszą spłatę kredytu, marża 0,5% Jeszcze nad tym oprocentowaniem muszę powalczyć... My bierzemy kredyt w złotówkach. W tym tygodniu będziemy mieli przepis działki.Notariusz zawołał 2500zł.. W tym jest podatek od zięcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 11.03.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Anetko kochana, a Ty gdzie się podziewasz??? Jak u Ciebie z papierkami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 11.03.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Anetko kochana, a Ty gdzie się podziewasz??? Jak u Ciebie z papierkami??? No własnie??? Gdzie Anetka.Pusto bez Ciebie tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 11.03.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 no i gdzie sobie wszyscy poszliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.03.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 na Wojewodzkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 12.03.2008 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 hehehehehehe, no ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruslanagregorbu 13.03.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Karby wyciągnięte, działka uprzątnięta, śmieci wywiezione, przywiezione i rozgarnięte dwie wywrotki ziemi. Jutro obejrzę osobiście efekty i rozliczę sie z wykonawcą. Jutro podbijam też pieczątkę prawomocności PnB i podpisuję umowę na przyłącze energetyczne. Pojutrze wizyta na budowie i rozmowy z potencjalnym wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 13.03.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Z inicjatywy Forumowiczów została zorganizowana aukcja na rzecz pomocy dla Stefka syna Zeljki i Gabora syna Izy. Licytowane przedmioty są naprawdę atrakcyjne, http://forum.muratordom.pl/tu-mozesz-zobaczyc-co-licytujemy,t126304.htm Jeżeli coś Ci się spodobało i chcesz pomóc tu możesz zalicytować http://forum.muratordom.pl/a-tu-licytujemy,t126307.htm Serdecznie zapraszamy do udziału w licytacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruslanagregorbu 15.03.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Dziś odwiedziliśmy budowę w Wawrze, rozmawialiśmy z wykonawcą i przekazaliśmy mu projekt domu. Po świętach podpisujemy umowę, a na przełomie sierpnia i września rozpoczynamy budowę!We wtorek mamy natomiast spotkanie z doradcą kredytowym, bo nasz "ulubiony" mBank znów zaczyna gierki z wymaganymi dokumentami... Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 15.03.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 sama jestem ciekawa jak z bankiem u Was wyjdzie? My też jestesmy w trakcie załatwiania kredytu. trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruslanagregorbu 18.03.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Spotkanie z doradcą kredytowym przełożone na przyszły tydzień. Asia obłożnie chora. Ja - sam w gorączce - pojechałem dziś do starostwa i ZE. PnB uprawomocnione, Dziennik Budowy podstemplowany, umowa o przyłącze podpisana i opłacona. W temacie umowy - sądziliśmy, iż podpisując umowę i płacąc prawie 3.000 PLN nie interesujemy się niczym innym. Tymczasem okazuje się, iż musimy "własnym kosztem i staraniem" zatrudnić uprawnionego elektryka, który wykona niezbędne prace. Czy ktoś z Was może wie, jak to wygląda w praktyce? Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 19.03.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Oj Grzesiu, Ty mi nawet nie wspominaj o ZE Takiego burdelu w życiu nie widziałam gazownia 100%sprawniejsza Ale do rzeczy, w ZE powinieneś dostać namiary na instalatora który będzie zajmował sie waszą sprawą, z tym że instalator to jedno a prąd to zupełnie co innego My mamy skrzynke a w niej prąd, ale będziemy mogli skorzystać kole września na pytanie jak to? przecież my mamy już skrzynke, twierdzą że wszystko czyli założenie licznika w swoim czasie czyli zgodnie z warunkami Może gdyby nasz "instalator" był obrotniejszy albo normalniejszy, moglibyśmy już korzystać a tak...myślałam że jak będziemy sie trzymać "człowieka z ZE" jakoś to pójdzie...sie przemyślałam... A może on na koperte czeka a ja taka niedomyślna Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 19.03.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie, kurcze jak dawno mnie tu nie było. Czas leci szybko i nieubłaganie do przodu. Teraz jest promocja w banku sląskim: 0% za udzielenie kredytu, 0% dla doradcy kredytowego za pomoc,0% za szybszą spłatę kredytu, marża 0,5% Warunki bardzo ciekawe. Zwłaszcza marża. 0% za udzielenie kredytu. W zastępstwie zapewne jest ubezpieczenie na życie, ale i tak korzystniej niż marża bo jesteśmy przynajmniej zabezpieczeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruslanagregorbu 19.03.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Oj Grzesiu, Ty mi nawet nie wspominaj o ZE Takiego burdelu w życiu nie widziałam gazownia 100%sprawniejsza Ale do rzeczy, w ZE powinieneś dostać namiary na instalatora który będzie zajmował sie waszą sprawą, z tym że instalator to jedno a prąd to zupełnie co innego Oni chyba znajdują przyjemność we wprowadzaniu abonentów w błąd. Dzięki zaprzyjaźnionemu elektrykowi, który docelowo wykona nam instalację w domu, dowiedzieliśmy się, co i jak i dotarliśmy do kompetentnej osoby. Okazało się mianowicie, że w Żyrardowie jest jeden jedyny elektryk, posiadający uprawnienia honorowane przez ZE i wykonujący różnorakie Ów jedyny uprawniony ma wypisać stos wniosków, załączyć kopię naszego aktu własności i kopię potwierdzenie wpłaty oraz złożyć to wszystko w ZE. I dopiero wówczas de facto ruszy cały proces. Facet powiedział mi , gdyby nie Tomek (nasz elektryk), ZE nadal byłby odsyłał mnie od Kajfasza do Judasza i nic nie byłbym w stanie załatwić. Niestety nie był mi w stanie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego ZE odsyła mnie do "jakiegoś uprawnionego elektryka", skoro wie, że jest tylko jeden taki elektryk... Porażka... Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 20.03.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Życzenia Świąteczne dla całej naszej grupki http://img370.imageshack.us/img370/8153/52rj0bo5mo9.gif Z okazji Świąt Wielkanocnych: miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr, zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze. Pracy, która pomaga żyć. Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 20.03.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie, kurcze jak dawno mnie tu nie było. Czas leci szybko i nieubłaganie do przodu. Teraz jest promocja w banku sląskim: 0% za udzielenie kredytu, 0% dla doradcy kredytowego za pomoc,0% za szybszą spłatę kredytu, marża 0,5% Warunki bardzo ciekawe. Zwłaszcza marża. 0% za udzielenie kredytu. W zastępstwie zapewne jest ubezpieczenie na życie, ale i tak korzystniej niż marża bo jesteśmy przynajmniej zabezpieczeni Jeśli kredyt brany byłby na rozpoczęcie budowy to w tedy płaci sie ubezpiecznie ale jak jest chyba 20 % swojego wkładu to ubezpieczenia nie trzeba płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 21.03.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Anetko kochana, a Ty gdzie się podziewasz??? Jak u Ciebie z papierkami??? Witajcie KOCHANI PO DłUGIEJ PRZERWIE WRESZCIE JESTEM nie miałam internetu przez trzy tygodnie http://www.gifownik.pl/gify_02xxz/zwierzeta/misie/23.gif Edytko dziękuje za życzenia na NK A to życzenia dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 21.03.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Anetko już jesteś Bardzo się cieszę.http://gify.roziu.pl/images/rsgallery/original/szczescie_12.gif Jak tam Twoje sprawy budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 21.03.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Edytko ! u mnie powolutku ale do przodu Niedawno mieliśmy spotkanie z Panią architekt , była na naszej działce. projekt się nadaje , więc teraz kolejny krok to zakup projektu. Wprowadzamy trochę zmian w projekcie , więc tak w przyszłym tygodniu idziemy kupić projekt, a potem do naszej pani architekt, żeby dokonać tych zmian. A potem to już do powiatu o zgodę , i będzie można powoli zacząć działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts