Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nowi budowniczy

Gość marnia

Recommended Posts

Co myslicie o Banku Sląskim? Prowizja 0%.Jak ma sie wkład własny przekraczajacy okresloną kwotę , której nie pamiętam to ubezpieczenia nie trzeba płacić.Marża 1% i chyba oprocentowanie kredytu 5 %. Zaczynam sie juz gubić w tym wszystkim. :evil:

Moim zdaniem, wysokie oprocentowanie (no, chyba, że chodzi o PLN), bo

Ja na dzień dobry dostałem w mill... 0,9%

Czyli % kredytu Razem 3,7%.

a my mamy w mBanku 3,85%. Pamiętam, gdy staraliśmy się w zeszłym roku o kredyt na zakup działki, Bank Śląski miał ofertę 0% prowizji i 0% odsetek. Dotyczyło to niestety wyłącznie kredytów w PLN.

Grzesiek

Ta oferta jest także teraz dostepna.Oczywiście w pln.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Teraz jest promocja w banku sląskim: 0% za udzielenie kredytu, 0% dla doradcy kredytowego za pomoc,0% za szybszą spłatę kredytu, marża 0,5%

Jeszcze nad tym oprocentowaniem muszę powalczyć... My bierzemy kredyt w złotówkach.

W tym tygodniu będziemy mieli przepis działki.Notariusz zawołał 2500zł.. W tym jest podatek od zięcia.. :-?

Karby wyciągnięte, działka uprzątnięta, śmieci wywiezione, przywiezione i rozgarnięte dwie wywrotki ziemi. Jutro obejrzę osobiście efekty i rozliczę sie z wykonawcą. Jutro podbijam też pieczątkę prawomocności PnB i podpisuję umowę na przyłącze energetyczne. :lol:

Pojutrze wizyta na budowie i rozmowy z potencjalnym wykonawcą.

Z inicjatywy Forumowiczów została zorganizowana aukcja na rzecz pomocy dla Stefka syna Zeljki i Gabora syna Izy.

Licytowane przedmioty są naprawdę atrakcyjne, http://forum.muratordom.pl/tu-mozesz-zobaczyc-co-licytujemy,t126304.htm

Jeżeli coś Ci się spodobało i chcesz pomóc tu możesz zalicytować

http://forum.muratordom.pl/a-tu-licytujemy,t126307.htm

Serdecznie zapraszamy do udziału w licytacji :D

Dziś odwiedziliśmy budowę w Wawrze, rozmawialiśmy z wykonawcą i przekazaliśmy mu projekt domu. Po świętach podpisujemy umowę, a na przełomie sierpnia i września rozpoczynamy budowę!

We wtorek mamy natomiast spotkanie z doradcą kredytowym, bo nasz "ulubiony" mBank znów zaczyna gierki z wymaganymi dokumentami...

Grzesiek

Spotkanie z doradcą kredytowym przełożone na przyszły tydzień. Asia obłożnie chora. Ja - sam w gorączce - pojechałem dziś do starostwa i ZE. PnB uprawomocnione, Dziennik Budowy podstemplowany, umowa o przyłącze podpisana i opłacona.

W temacie umowy - sądziliśmy, iż podpisując umowę i płacąc prawie 3.000 PLN nie interesujemy się niczym innym. Tymczasem okazuje się, iż musimy "własnym kosztem i staraniem" zatrudnić uprawnionego elektryka, który wykona niezbędne prace. :roll: Czy ktoś z Was może wie, jak to wygląda w praktyce?

Grzesiek

Oj Grzesiu, Ty mi nawet nie wspominaj o ZE :evil:

Takiego burdelu w życiu nie widziałam :evil: gazownia 100%sprawniejsza :o

Ale do rzeczy, w ZE powinieneś dostać namiary na instalatora który będzie zajmował sie waszą sprawą, z tym że instalator to jedno a prąd to zupełnie co innego :o

My mamy skrzynke a w niej prąd, ale będziemy mogli skorzystać kole września :o na pytanie jak to? przecież my mamy już skrzynke, twierdzą że wszystko czyli założenie licznika :o w swoim czasie czyli zgodnie z warunkami :o :o :o

Może gdyby nasz "instalator" był obrotniejszy albo normalniejszy, moglibyśmy już korzystać a tak...myślałam że jak będziemy sie trzymać "człowieka z ZE" jakoś to pójdzie...sie przemyślałam...

A może on na koperte czeka a ja taka niedomyślna :lol:

Aga

Witam wszystkich bardzo serdecznie,

kurcze jak dawno mnie tu nie było.

Czas leci szybko i nieubłaganie do przodu.

Teraz jest promocja w banku sląskim: 0% za udzielenie kredytu, 0% dla doradcy kredytowego za pomoc,0% za szybszą spłatę kredytu, marża 0,5%

Warunki bardzo ciekawe. Zwłaszcza marża.

0% za udzielenie kredytu. W zastępstwie zapewne jest ubezpieczenie na życie, ale i tak korzystniej niż marża bo jesteśmy przynajmniej zabezpieczeni :wink:

Oj Grzesiu, Ty mi nawet nie wspominaj o ZE :evil:

Takiego burdelu w życiu nie widziałam :evil: gazownia 100%sprawniejsza :o

Ale do rzeczy, w ZE powinieneś dostać namiary na instalatora który będzie zajmował sie waszą sprawą, z tym że instalator to jedno a prąd to zupełnie co innego :o

Oni chyba znajdują przyjemność we wprowadzaniu abonentów w błąd. Dzięki zaprzyjaźnionemu elektrykowi, który docelowo wykona nam instalację w domu, dowiedzieliśmy się, co i jak i dotarliśmy do kompetentnej osoby. Okazało się mianowicie, że w Żyrardowie jest jeden jedyny elektryk, posiadający uprawnienia honorowane przez ZE i wykonujący różnorakie Ów jedyny uprawniony ma wypisać stos wniosków, załączyć kopię naszego aktu własności i kopię potwierdzenie wpłaty oraz złożyć to wszystko w ZE. I dopiero wówczas de facto ruszy cały proces. Facet powiedział mi , gdyby nie Tomek (nasz elektryk), ZE nadal byłby odsyłał mnie od Kajfasza do Judasza i nic nie byłbym w stanie załatwić. Niestety nie był mi w stanie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego ZE odsyła mnie do "jakiegoś uprawnionego elektryka", skoro wie, że jest tylko jeden taki elektryk... Porażka...

Grzesiek

Życzenia Świąteczne dla całej naszej grupki :D :D :D

http://img370.imageshack.us/img370/8153/52rj0bo5mo9.gif

Z okazji Świąt Wielkanocnych:

miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,

zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.

Pracy, która pomaga żyć.

Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie.

Witam wszystkich bardzo serdecznie,

kurcze jak dawno mnie tu nie było.

Czas leci szybko i nieubłaganie do przodu.

Warunki bardzo ciekawe. Zwłaszcza marża.

0% za udzielenie kredytu. W zastępstwie zapewne jest ubezpieczenie na życie, ale i tak korzystniej niż marża bo jesteśmy przynajmniej zabezpieczeni :wink:

Jeśli kredyt brany byłby na rozpoczęcie budowy to w tedy płaci sie ubezpiecznie ale jak jest chyba 20 % swojego wkładu to ubezpieczenia nie trzeba płacić.

Edytko ! u mnie powolutku ale do przodu :D

Niedawno mieliśmy spotkanie z Panią architekt , była na naszej działce.

projekt się nadaje , więc teraz kolejny krok to zakup projektu.

Wprowadzamy trochę zmian w projekcie , :) więc tak w przyszłym tygodniu

idziemy kupić projekt, a potem do naszej pani architekt, żeby dokonać tych zmian.

A potem to już do powiatu o zgodę , i będzie można powoli zacząć działać.

:D