Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nowi budowniczy

Gość marnia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej :)

Wizyta na budowie była wyśmienita :D Pierwsze prace tynkarskie wyglądają bosko! Ściany bialutkie i gładziutkie :D :D :D

Niestety z wrażenia zapomniałam aparatu, ale kilka zdjęć zrobiliśmy telefonem, są w galerii ;)

Co do ekipy chyba nie mam większych zastrzeżeń :roll: ładnie zabezpieczyli okna, sprzątają po sobie i zasuwają aż tylko więc jest ok, ale...mają tendencje do "gubienia" gniazdek :o w pore sie kapneliśmy że brakuje jednego w łazience i jednego w małym pokoju,no zatynkowali :o

poprosiliśmy żeby zwracali większą uwagę na te gniazka ;) tak czy siak trzeba tego dopilnować 8)

Pozdrawiam

Aga

Witajcie ,

Agnieszko Gratuluje,.... :D zdjęcia fajne, cieszy mnie to ze tak wam

szybko idzie ta budowa , :D

Ja dziś siedzę i myślę nad zmianami , jutro nas czeka spotkanie z Panią architekt i muszę sobie wszystko dokładnie przemyśleć, zrobiłam sobie mała wizualizację

co by się temu lepiej przyjrzeć. :roll: bo potem już nie będzie odwrotu.

:lol:

Heja Wszystkim!!!!!!

W tym roku mamy zamiar kupić projekt i rozpocząć całą procedure związaną z adaptacją i pozwoleniami.

Mamy już wstepnie upatrzony projekt (ok. 250m2) ze zmianami w nim.

Z początku chcieliśmy z piwnicą ale po zasięgnięciu porad i przeanalizowaniu projektów stwierdziliśmy, ze dom jest wystarczająco duży by zmieścić w nim wszystko co potrzebne.

Jeszcze raz Wszystkich pozdrawiam i życzę powodzenia na budowie.

Witajcie Kochani :D

Witaj mcbarte ,

Jesteśmy już po wizycie u pani architekt, i mam kołowrotek w głowie :roll:

zmiany w projekcie są kolosalne , architekt na mnóstwo pracy .

Myślę żeby założyć sobie może nie dziennik ale tak jak Ty Edytko jakiś Feniksowy kącik w Galerii domów forumowiczów , żeby to wszystko spisywać w jednym miejscu :roll:

Oczywiście dostało się mojemu mężowi , bo chciał zmieniać schody od frontu ,

na jakieś wąskie, i zabudować wejście robiąc jakiś durny ganek . Powiedziałam że jak chce spać w piwnicy to niech tylko spróbuje coś tam zmienić.

na szczęście pani architekt trzymała moją stronę HE HE

Znalazłam bratnią duszę na forum która buduje ,:evil:

mniejszą wersję Feniksa, Maxim :D

Anetko nie martw się zmainami, w końcu to nie Ty będziesz je nanosić. :lol: :wink:

Pani architekt na pewno sobie poradzi. :D

Koniecznie załóż galerię swojego domku. :D Ja od początku wiedziałam, że na dzienniczek nie będzie mnie stać :lol: ale galeria jak najbardziej mi podpasowała. Poza tym warto to wszystko gdzieś spisywać. No i ja i nie tylko koniecznie chcemy zobaczyć Twoje zmagania z budową. Będziesz naprawdę miała śliczny domeczek i warto go pokazać. Uwierz mi. :D

Pomyśl nad tym, bo to świetny pomysł. :D

Aha i jeszcze jedno najważniejsze to nasz dom będzie budował jej syn więc mam pewność ,że wszystko będzie dobrze zrobione i po naszej myśli i myśli architekta , a nie jak to jest w przypadku ekip budowlanych :-? że będą wprowadzać swoje

zmiany i przemyślenia czy będą w ogóle robić po swojemu . A zmian jest dużo zwłaszcza ze schodami , bo dom będzie podpiwniczony , a piwnice niestety będą prawie na wierzchu bo do gruntu można wkopać sie tylko na metr :evil:

Więc dom będzie miał bardzo dużo schodów , aż 8 stopni będzie miało wejście do domu :roll: