Edmar70 09.04.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Andziu takiego fachowca to ze świecą szukać. Ja to bym już się z nim umawiała. Bo jak taki dobry to pewnie rozchwytywany. Miej rękę na pulsie. Gratuluję kredyciku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 09.04.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Asiulka strasznie mało Ciebie u nas. Co słychać? Troszku się nie odzywałam, bo wpadłam w wir załatwiania ostatnich formalności przed rozpoczęciem budowy. Kredyt praktycznie już jest /jutro albo w piątek podpisuję umowę/, woda na działkę doprowadzona, prąd miał być do 12 maja, ale niestety w ZE powiedzieli, że będzie, ale może we wrześniu No cóż budowę rozpocząć będę musiała na agregacie - mam nadzieję, że się uda. W przyszłym tygodniu muszę pozamawiać materiały, a podobno na składach już nie udzielają rabatów czy coś Wam wiadomo na ten temat. Cały czas się zastanawiam, jak ja sobie z tym wszystkim poradzę, czy zdołam to jakoś ogarnąć by wszystko było na czas. Ale pewnie takie wątpliwości ma większość osób zaczynających budowę. Mimo wszystko jestem dobrej myśli i wierzę że wszystko będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 09.04.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Asiu już zaraz rozpoczynasz budowę i nic nie mówisz? Patrzeć jak zaraz wbijesz pierwszą łopatę a potem to już z górki. Wszystko się ułoży...zobaczysz. Nie zamartwiaj się na zapas, bo to nic nie da, a jeszcze w jaką nerwice wpadniesz. Życzę powodzenia i liczę na relację z placu boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 09.04.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Andziu takiego fachowca to ze świecą szukać. Ja to bym już się z nim umawiała. Bo jak taki dobry to pewnie rozchwytywany. Miej rękę na pulsie. Gratuluję kredyciku. Dziękuję Edmarku. Fachowiec jest rozchwytywany. Ciocia chciała ,żeby poza planowo pomalował pokój. Nie zgodził się. Chyba ,że jesieną-może-pokazał jej kalendarz , dosłownie co do godziny zapisany. Wyobraź sobie ,że on nie tylko mówi co trzeba kupić, on sam do sklepu jedzie i kupuje potrzebne materiały.A przed robotą umawia się na wizje lokalną ogląda np łazienkę i wspólnie z inwestorem wybierają najlepsze rozwiazania.Normalnie w szoku byłam bo o takim facecie to ja jeszcze nie słyszałam...Jak powstaną mury do go zamówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 09.04.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Asiulka strasznie mało Ciebie u nas. Co słychać? Troszku się nie odzywałam, bo wpadłam w wir załatwiania ostatnich formalności przed rozpoczęciem budowy. Kredyt praktycznie już jest /jutro albo w piątek podpisuję umowę/, woda na działkę doprowadzona, prąd miał być do 12 maja, ale niestety w ZE powiedzieli, że będzie, ale może we wrześniu No cóż budowę rozpocząć będę musiała na agregacie - mam nadzieję, że się uda. W przyszłym tygodniu muszę pozamawiać materiały, a podobno na składach już nie udzielają rabatów czy coś Wam wiadomo na ten temat. Cały czas się zastanawiam, jak ja sobie z tym wszystkim poradzę, czy zdołam to jakoś ogarnąć by wszystko było na czas. Ale pewnie takie wątpliwości ma większość osób zaczynających budowę. Mimo wszystko jestem dobrej myśli i wierzę że wszystko będzie dobrze. No niestety sezon budowlany rozpoczety to i rabaty sie skończyły. Mój przyszły szwagier-dach będzie u nas robił- z doświadczenia wie i tak mi doradził,żeby dachówkę lub inne materiały kupować zimą. W tedy można dostać rabaty , upusty.. Najlepiej to w grudniu albo styczniu. A i więżba na dach najlepiej jak jest kupiona zimą albo wczesna wiosną.Drzewo ścięte zimą jest lepsze od ściętego w innych porach roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 09.04.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 P.S Poradzicie sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 09.04.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Wyobraź sobie ,że on nie tylko mówi co trzeba kupić, on sam do sklepu jedzie i kupuje potrzebne materiały.A przed robotą umawia się na wizje lokalną ogląda np łazienkę i wspólnie z inwestorem wybierają najlepsze rozwiazania.. Wiem coś o tym, bo sama takiego majstra miałam. I choć już dawno skończył u mnie robotę, to dzwoni do mnie co kilka dni, albo sam wpada na budowę, robi inspekcje i podsyła mi kolejnych sprawdzonych fachowców. Moja noga nie postała nigdy w żadnym sklepie, czy hurtowni. Jedyną rzecz jaką sama wybrałam i kupiłam, to była cegła na kominy i nic poza tym. I tak jest do tej pory. Takie budowanie to ja nawet lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 10.04.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Doradźcie mi coś:Mieliśmy brać kredyt złotówkowy z B śląskim, ale wczoraj zapytano się mnie dlaczego we frankach nie bierzemy? Sama nie wiem co teraz robić? Bierzemy na maksymalny okres czasu ale i tak wiem ,że szybciej spłacimy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.04.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Doradźcie mi coś: Mieliśmy brać kredyt złotówkowy z B śląskim, ale wczoraj zapytano się mnie dlaczego we frankach nie bierzemy? Sama nie wiem co teraz robić? Bierzemy na maksymalny okres czasu ale i tak wiem ,że szybciej spłacimy.. Przykro mi, ale nie mam wiedzy w tym temacie. Kiedyś z mężem jak się nad tym zastanawialiśmy, to braliśmy pod uwagę właśnie franki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 10.04.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Andzik, my niestety nie dostaliśmy we frankach a zdecydowanie woleliśmy Co tu dużo mówić rata w złotówkach znacznie sie różni (jest sporo wyższa) od tej we franku, ja na waszym miejscu nie zastanawiałbym sie i brała franki Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 10.04.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Andzik, my niestety nie dostaliśmy we frankach a zdecydowanie woleliśmy Co tu dużo mówić rata w złotówkach znacznie sie różni (jest sporo wyższa) od tej we franku, ja na waszym miejscu nie zastanawiałbym sie i brała franki Aga Obdzwoniłam kilku doradców kredytowych i niestety kilku stwierdziło,że albo nie mamy zdolności kredytowej albo ''stać nas''na ok 130 tyś.Niestety to za mało.. Na placu boju został Sląski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 10.04.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 U nas było to samo, nie mieliśmy zdolności we frankach na tyle ile nam odpowiadało... No cóż, pozostaje sie pocieszać że w ogóle mamy zdolność Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 10.04.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 U nas było to samo, nie mieliśmy zdolności we frankach na tyle ile nam odpowiadało... No cóż, pozostaje sie pocieszać że w ogóle mamy zdolność Aga he he to tak jak u mnie... A co myślicie o banku pko bp? Macie jakieś doświadczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 10.04.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 niestety nic nie wiemy na jego temat, sami mamy w millenium, a dodatkowo braliśmy pod uwage mbank i polbank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 10.04.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 własnie te banki są dla nas za drogie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 10.04.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 wypadłam z obiegu więc zielonego pojęcia nie mam jakie teraz proponują warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 14.04.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 o matysz, a gdzie wszystkich wywiało? Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 14.04.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Aguś, a kiedy założysz galerię??? No nie daj się prosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 16.04.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 co tutaj tak cicho?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 16.04.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Niektórzy czekają na pozwolenie na budowę I poczekają gdzieś do połowy czerwca. Ale jak już dostanę, to się tak rozpiszęęęęę!!! Będą zdjęcia, komentarze i w ogóle. Dzisiaj zobaczyłam nasz domek po zmianach. Balkonik miód-malina, okien dachowych zero (miało być osiem!!!), za to dodatkowa niewielka lukarna. Oj, żeby się wreszcie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts