magdac. 11.05.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 A ile sie dolicza vatu jak wykonawca poda ci cenę robocizny netto? Dalej szukam ekipy, która wybuduje nam domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.05.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Magda, chyba dolicza się 7, bo jest to przecież usługa. My budujemy w okolicach Koziegłów (gdybyś jechała trasą z Czwy na Katowice Koziegłowy mijasz po drodze).Jeśli znajdziecie ekipę dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 14.05.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Cześć Aniu, wiem gdzie są Koziegłowy, nawet niedaleko mnie. Powiedzmy, że ekipe już mamy (nareszcie ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.05.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Fajnie mam, buduję na tym placu, na którym mieszkam. To ogromny plus budowy.Magda, kiedy zaczynacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.05.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Magda, a Ty budujesz w samej Cz-wie czy gdzieś na obrzeżach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.05.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 JBL, jesteś tu jeszcze czasami? Napisz ile płaciłeś za wykonanie wylewek z miksokreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBL 14.05.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Nie pamietam ile płaciliśmy. Mieszkamy już w nowym (budowa trwała 10 miesięcy) i internet mam incydentalnie. Radiówka działa chwilami a TPsa nie kwapi sie pociągnąć kilkudziesięciu metrów kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylala 15.05.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Aniu i jak się budowało z tych silikatów? Nie narzekali budowlańcy ? Ja w dalszym ciągu zastanawiam sie nad materiałem za silikatem przemawia solidność tych bloczków no i zdrowe ściany nie wiem jednak jak to wygląda cenowo bo gdzie zajrzę tam inaczej i może skonczy się na budowie z maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.05.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 JBL, pojawiłeś się wreszcie. My też mamy radiówkę, ale w sumie chodzi całkiem, całkiem. No chyba, że pada albo sypie mocniej śnieg. Fajnie, że już mieszkacie. Szkoda, że nie pamiętasz ceny wylewek. Stoimy przed dylematem czy robić je samodzielnie czy barć firmę z miksokretem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.05.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Sylala, domek murował moj własny mąż. W sumie murował to za dużo powiedziane, stawiał ściany na klej. To był jego pierwszy raz w życiu i poszło mu super. Nigdy wcześniej nic nie murował. A obecnie to stary budowlaniec z niego. Kładzie płytki, sam coś tam sobie tynkuje, robi wylewki. Hmmm, silka ciężka jest, to fakt - 21 kg waży jeden bloczek. Nie narzekał, bo bloczki super równe i ściany szybko stawiał. Jedyną wadą wada, zalet mnóstwo - idealne wymiary, gładkie, bardzo twarde, ścian nikt nie przykrywał przed deszczem. Tylko, wiadomo, ocieplić trzeba, bo bloczki zimne. Za to super chłodek w upalne dni a po upalnych dniach, gdy na dworze już zimno, w domu nagrzane, ciepło. Jednym słowem, gdybyśmy budowali jeszcze raz, na pewno byłaby to silka.Gdybyś miała ochotę poczytać, w Dziennikach budowy" jest i nasz dziennik: "Bolero Ani i Grzegorza. Jest tam kilka fotek. Jeśli mieszkacie w pobliżu Cz-wy a zdecydujecie się na domek z silikatów, oczywiście możecie zajrzeć na naszą budowę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 16.05.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 cześć a co myślicie o silikatach duzo się o nich naczytałam i same superlatywy ale sama nie wiem czy ktos z was może wybudował sobie domeczek z takich materiałów Ja ostanio rozmawiałam z ekipa budowlana i powiedzieli mi, że oni najczęściej budują z maxa, że podobno najtańszy no i dość szybko się z niego buduje a ja już sama nie wiem Ja również budowałem z silikatów, tyle że z Ludyni. Murarze nie narzekali, może tylko na to że bardzo odciągają wodę, dlatego lepiej stawiać na zaprawie cementowo-wapiennej niż cementowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylala 16.05.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Aniu bardzo dziękuję za informacje i serdeczne podziękowania dla Jurasa Mieszkamy w Częstochowie więc ewentualnie postaramy sie odwiedzić was w waszym pieknym domeczku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.05.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Och, nazwanie mojej budowy domeczkiem to za dużo powiedziane. Mamy zrobione dopiero instalacje i tynki. Przed nami wylewki, ocieplenie i dopiero będzie można myśleć o podłogach i zamieszkaniu. Wprowadzić się planujemy dopiero w przyszłym roku, w tym zagospodarujemy piwnicę. Ale oczywiście zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 17.05.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 czesc , miałam małe problemy z myszką ale już jest nowa. Aniu ja się buduje w Częstochowie, w dzielnicy Kręciwilk (prawie) . Wreszcie MAMY POZWOLENIE NA BUDOWE hHHUUUURRRRAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylala 17.05.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Aniu, nie za dużo domek jest , jest to o co chodzi a to, ze wprowadzacie się w przyszłym roku nic nie zmienia napweno dobrze o was świadczy, że jestescie rozsądni bo jak wszyscy wiemy domek musi troche "poleżakować" Będę sobie poczytywać o wszych postępach bo ja jeszcze w proszku ciągle czekam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.05.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Magda, to kiedy zaczynacie? Sylala, nasz domek leżakuje już trochę , więc jak jeszcze trochę poczekamy, to nam nie zaszkodzi. A o moich postępach na budowie w dzienniku (czytałyście moje wypociny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 18.05.2006 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Czesc , jeszcze nie,czekamy na geodete, gdyż mamy problem ze słupami granicznymi, ktoś je przekopał. Zaczniemy gdzieś w sierpniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.05.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 To macie jeszcze trochę czsu do rozpoczęcia budowy, a tym samym dp przemyślenia różnych rzeczy, o których w trakcie budowy czasem trudno myśleć ze względu na tempo prac i brak czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylala 24.05.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 ale cisza, budujecie ?! dobra to nie przeszkadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 24.05.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Pogoda się zrobiła przyzwoita, więc nikomu bnie chce się siedzieć przed kompem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts