Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=279&IdKolekcji=

Witam serdecznie grupę częstochowską,

budowę zaczynamy wiosną 2007 w Pierzchnie (5 km od Częstochowy w stronę Kłobucka). Będzie to M02 Konkursowy z kolekcji Muratora. W tej chwili jesteśmy na etapie adaptacji projektu i załatwiania wszystkich dokumentów potrzebnych do otrzymania pozwolenia ba budowę. Podobno w UG w Kłobucku ciężko się wszystko załatwia. Na razie jesteśmy optymistami i wierzymy że się uda bez większych problemów.

Będę z przyjemnością śledzić Wasze posty.

Jeśli macie namiary na dobre i niedrogie firmy budowlane proszę o informacje. Będę bardzo wdzięczna. Z tego co wiem ekipę na wiosnę trzeba rezerwować już teraz.

pozdrawiam

Agnieszka

:D [/img]

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zgadza sie, wylewki bedzie najprawdopodobnie robil p. T.R. :)

faktycznie, dokladnie to samo mam przygotowac.

z ta roznica ze bede chcial zamienic siatke na wlokno polipropylenowe co daje lepsze wlasciwosci jastrychu cementowego przy kladzeniu go miksokretem. nawet sporo o tym pisza/pisali na forum.

pozdrawiam :wink:

Witam po dlugiej nieobecnosci , sztormowalem :-)) hahah ale tak bardziej powznie dzieki za odp w sprawie cene , 200zl z materjalem intersujace tym brdziej ze chyba umnie nie trzeba by bylo zbyt gleboko wiercic :-)

Teraz staram sie zorbic jakis kosztory wstepny na stn surowy i jak sobie porownuje cenniki z roku 205 i 2006 to widze wyraznie duzy kilku porcentowy wzost ceny. Wzgledem tego chyba bede bral kredyta na wykoncznie od A-Z z tej przczyny ze poorstu sie to oplaci :-))

no nix pozdr. bede po 17 00

hej

zender

dzięki za miłe powitania,

dzisiaj odebraliśmy projekt od architekta, który zrobił adaptację. No i mamy oczywiście pierwsze problemy, bo człowiek nie zrobił pewnego detalu tak jak powinien. Więc w poniedziałek musimy zareklamować. Tak to już bywa, znacie to pewnie z doświadczenia. Aż strach pomyśleć co będzie dalej......... , w przyszłym tygodniu jedziemy do UG Kłobuck załatwiać pozwolenie na budowę.

pozdrawiam

Skoro będziesz brał kredyt to wcześniej będziemy sąsiadami :D .

Konrad, podobno u nas nie wydają zezwoleń w gminie na POŚ. Wiem to jednak tylko z lokalnej gazety, więc nie wiem czy wierzyć :roll: .

witam

to bardzo dziwne zero pro-ekologi w takim miejscu ? No coz Ja jak sie pytalem w Kozieglowach to mowili ze OK i ze jak bede robil to tylko zglosci itd...

Ale zobaczymy czas pokaze