magdac. 05.12.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Kochani, dajcie jakieś namiary na ekipe montującą szambo!!!! Mam szambo ale nie mam wykonawcy . Pomóżcie!!!! Bardzo ważne !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2katarzyna 06.12.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 A skąd masz szambo i za ile? Pochwal się. Mnie też potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 07.12.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 A skąd masz szambo i za ile? Pochwal się. Mnie też potrzebne. Mam od przyjaciela rodziny, któy wysprzedawał szamba, po korzystnej cenie, ponieważ zmienił branże. 12.000 litrów za 4000 z laminatu. Niestety już nie ma szamb, poszly jak "świeże bułeczki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 09.12.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 witam mam zapotrzebowanie na wszystko co sie nadaje do utwardznie podjazdu czyli wszaliego rodzaju kamnienie i inny dorbny gruz jak kots ma na zbyciu prosze o kontakt pozdr. zender Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Finwe 14.12.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witam wszystkich serdecznie. Dołączam do grupy. Mam nadzieję zacząć budowę wczesną wiosną, jak najwcześniejszą. Czy możecie mi zasugerować dobrych wykonawców stanu surowego zamkniętego? Wyczytałem tu sporo superlatyw na temat p. Wrony. Ktoś jeszcze byłby na liście "polecanych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 15.12.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Witam wszystkich serdecznie. Dołączam do grupy. Mam nadzieję zacząć budowę wczesną wiosną, jak najwcześniejszą. Czy możecie mi zasugerować dobrych wykonawców stanu surowego zamkniętego? Wyczytałem tu sporo superlatyw na temat p. Wrony. Ktoś jeszcze byłby na liście "polecanych"? Ja dodam ze Wrona ma tez wysoka cene i jak z nim rozmawialem w wakacjie to temat dachu byl dalniego ciezki do okresilenia w kosztach. Powiedzial mi cytuje: " wybierzemy sie panie do takiej firmy on robia dachy se pan wybierze co pan bedziesz chcial i to sie zalozy" Czyli dlamnie Wrona pozostal poz tematem zewzgledu na fakt iz nie przygotowal oferty jak nalezy. Chcial mi wyliczac ile mnie z wykonczeniowka bedzie kosztowaci td... a oddal wycene tylko na murarke! Pozatym nie mialem okazji zobaczyc zadnej z jego budowy ani ludzi. To na tyle. Mysile ze jak budujecie w Czstochowie to moze byc wmiare konkurencyjny! pozdr. zender Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 23.12.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Witam Spokojny i rodzinnych Swiat spokoju ducha zyczy Konrad Zenderowski dla wszystkich formuowiczow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecik 30.12.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 DEKARSTWO , BLACHARSTWO , CIESIELSTWO. wolne terminy od nowego roku do polowy marca. referencje teren slaska lub caly kraj (warunek nocleg) tel. 886309541 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 02.01.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam, dawnmo mnie tutaj nie było... Najlepsze życzenia w Nowym 2007 ROKU Chcę Was wszystkich przestrzec przed jedną taką firmą co się zwie PARTNER-DACH, ul. Kiedrzyńska 38, trzymajcie się z dala!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerem 06.01.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Znalazłam bardzo interesującą działkę pod budowę domu - ładna okolica, wszystkie media w drodze, ale...no właśnie: w głębi działki jest rzeczka (szeroka na metr,lub 1.5), za rzeczką kawałek lasu i jakiś rów (nie wiem czy to melioracyjny czy nie). Czy kupno takiej działki i budowa na niej domu to ryzyko i dać sobie spokój z tą działką? Dodam, że byłam na tej działce i większa część nie wydawała się podmokła (tak na oko) ale blisko rzeczki już była roślinność wyglądająca na jakieś szuwary. NA tej działce jest spadek (nie jest duży, ale widoczny gołym okiem) i teoretycznie dom można byłoby wybudować na górce a w kierunku rzeczki jest spadek więc gdyby ta rzeczka wylała to nie będzie zagrożenia zalania domu. No, ale pytanie pozostaje - jeżeli w pobliżu jest ta rzeczka to będzie to oznaczało, że np. będzie wilgoć w domu? ratujcie bo już nie wiem co robić((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berny 10.01.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Cześć Czerem! Powiem szczerze że odradzam Ci wszelkie działki z szemrzącym potoczkiem w tle. Szukaliśmy z żoną działek przez pół roku i wszystkie działki gdzie był w okolicy jakiś stawik rzeczka wieczorem okazywały się wilgotne i chłodne, panowało uczucie zimna (zwłaszcza wieczorem, wyobraż sobieże chcesz wieczorkiem wyjść z ukochana na podwóreczko posiedziec w świetle księżyca a temperatura wokół twojego domu razcej przypomina kostnicę niż ciepłą czerwcową noc. A poza tym zawsze istnmieje ryzyko podtopienia. To tyle moim skromnum zdaniem pozdrawiam Berny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berny 10.01.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Cześć ! Witamy wszystkich forumowiczów z Częstochowy i okolic. Wraz z moja Żonką własnie wkopaliśmy się w budowę domu. Jestesmy na etapie uzgadaniania indywidualnego projektu. Chcemy ruszyć późną wisoną, wczesnym latem, czy ktoś mógłby nam polecić sprawdzoną ekipę budowlaną z Częstochowy lub okolic? pozdrawiamy Berny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czerem 10.01.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Oj sama nie wiem co robić((((( Najgorsze jest to, że nie ma żadnych ciekawych ofert:-((( Szukamy działki do 1500m2, z mediami - ewentualnie może być bez kanalizacji, w rejonie pod Częstochową w kierunku max. Koziegłów, czyli np. Rudnik Wielki, KAmienica Polska, Zawada, Starcza. No i porażka totalna bo jak już coś jest to okazuje się, że bez np. gazu, albo na rogu ulic:-(((( a musimy jak najszybciej kupić. Może macie jakieś namiary na kogoś kto sprzedaje działki/działkę (rzecz jasna nie agencję tylko osoby prywatne)??? Ta działka z rzeczką ma wszystike miedia i lokazlizacja jest fajna. ALe ta rzeczka:-(( no i jest duża, a chcemy więcej przeznaczyć na budowę niż na działkę. A jeszcze jedno pytanie mam: jak to jest z meldunkiem??? Sprzedałąm mieszkanie, więc muszę się wymeldować. Na czas budowy będę mieszkać u teściów - czy muszę meldować się i zmieniać dokumenty??? Mogę tymczasowo, ale czy to onzacza teżwymianę dokumentów??i na czas określony to max na ile? raaany ile tego jest- tych spraw, załatwiania...a to doipero początek początku:-(((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.01.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Jako że dostaję mnóstwo próśb o telefon do p. Wrony - mojego tynkarza, numer tel. do niego podaję tutaj po raz kolejny o602367078 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.01.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Napiszcie czy już zaczęliście nowy sezon budowlany? W sumie pogoda OK, więc można budowę ciągnąć bez przestojów. My w przyszłym tygodniu zaczynamy kłaść parkiety, jeśli będę zadowolona z parkieciarza, dam namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Finwe 20.01.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Ja w poniedziałek składam w Urzędzie Miejskim komplet dokumentow z wnioskiem o pozwolenie na budowę. Zaczynam się więc rozgladać za wykonawcą. Czy możecie kogoś polecić, jakąś dobrą i solidną firmę z Częstochowy lub Okolic? Będę wdzięczny za namiary tu na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 22.01.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Czesc, orientujecie sie może gdzie można w naszym regionie kupic marmur, chce na schody i parapety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 24.01.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Magda, my naoglądaliśmy się marmurów w sklepach z parapetami, z oknami (np. w M&S) i kominkami. Szukaj w takich sklepach, w zwykłych budowlanych też widzieliśmy.My wybraliśmy na parapety konglomerat marmurowy, bo jest bardziej jednolity. Marmury o jednakowej nazwie bardzo się od siebie różnią. Fajnie to może wyglądać na kominku, który obudowany jest z jednej płyty bądź na schodach. Na parapetach (robionych z różnych kawałków płyt marmurowych) nie bardzo mi się to podobało (jakby parapety z różnych parafii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 24.01.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 My braliśmy od Kamieniarza (nazwisko Kałuża) w Białej k/Częstochowy, duży wybór o wiele taniej niż w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 25.01.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Dzięki za odpowiedzi, sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts