Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

Witam,

powiedzcie, proszę ile płacicie murzarzowi za metr ściany, u nas konkretnie a ytongu. Nasz chyba zwariował - w stosunku do tego co ustalaliśmy w ubiegłym roku życzy sobie podwyżki 9 PLN na każdym metrze :evil:

u mnie za porotherm 25cm 30 zł netto , i porotherm na ściany działowe 21 zł netto

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Zaczynam przygodę z budowaniem ( mam pozwolenie ) w Gminie Wręczyca, problem jest jednak z tym ,ze zanim wykopę fundamenty muszę odwodnić teren. Poszukuję firmy która takimi sprawami się zajmuje w Częstochowie lub okolicach. Proszę o dane jeśli ktoś z Państwa posiada lub sam miał problem z wysokimi wodami gruntowymi na swojej działce. Z góry dziękuję.

Mój projekt:

http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_opalek2g.html

pozdrawiam

w.m.

bardzo proszę o pomoc:

zrobiono mi wycenę instalacji c.o.(na gaz) - robocizna z materiałem ale bez pieca i wygląda to tak:

- dom ma 110 m2 powierzchni użytkowej

- wyceniona instalacja zawiera 2 rozdzielacze i 13 grzejników

- wyceniono na 15 000zł netto (za każdy punkt 1000zł)

Gość powiedział też, że gdyby miało to być podłogowe to liczy sobie 100zł za metr2 powierzchni (robocizna i materiał).

czy to dużo?? jakie mieliście stawki??? zależy mi na czasie czyli jeśli coś wiecie w tym temacie to piszcie - nie wiem czy brać ekipę - na oko to sporo chyba......

dzieki

bardzo proszę o pomoc:

zrobiono mi wycenę instalacji c.o.(na gaz) - robocizna z materiałem ale bez pieca i wygląda to tak:

- dom ma 110 m2 powierzchni użytkowej

- wyceniona instalacja zawiera 2 rozdzielacze i 13 grzejników

- wyceniono na 15 000zł netto (za każdy punkt 1000zł)

Gość powiedział też, że gdyby miało to być podłogowe to liczy sobie 100zł za metr2 powierzchni (robocizna i materiał).

czy to dużo?? jakie mieliście stawki??? zależy mi na czasie czyli jeśli coś wiecie w tym temacie to piszcie - nie wiem czy brać ekipę - na oko to sporo chyba......

dzieki

U nas wyszło tak:

165m2 pow. w tym: 10 grzejników + ok. 28m2 podłogówki - koszt materiałów bez pieca to niecałe 15tys. + 2,3tys.zł za robociznę (w tym podłączenie do kominka z płaszczem wodnym)

masz tu namiar na hydraulika:

Roman Jura - 604504845

My za wszystkie media w domu, czyli Wod.-kan., co, centralny odkurzacz, wyjście pod zraszacze ogrodowe zapłaciliśmy 13200 ich materiał i robocizna. (bez pieca i grzejników) ekipa godna polecenia w 100%. szybko i solidnie. Najpierw robią kosztorys i wiesz za co będziesz płacił.

Jeszcze czeka nas montowanie podłogówki, całej kotłowni, a na samym końcu grzejników.

jeśli ktoś chce namiar mogę podać na priv.

My za wszystkie media w domu, czyli Wod.-kan., co, centralny odkurzacz, wyjście pod zraszacze ogrodowe zapłaciliśmy 13200 ich materiał i robocizna. (bez pieca i grzejników) ekipa godna polecenia w 100%. szybko i solidnie. Najpierw robią kosztorys i wiesz za co będziesz płacił.

Jeszcze czeka nas montowanie podłogówki, całej kotłowni, a na samym końcu grzejników.

jeśli ktoś chce namiar mogę podać na priv.

agal-b poproszę o namiary :D

Dla wszystkich zainteresowanych podaję namiary na naszego hydraulika:

Łukasz Kuberski

ul.Głowackiego 10 Kłobuck

tel.501-286-558

Zmieniam zdanie o tym wykonawcy. W tym roku tzn. 2009 miał robić dalszą częśc instalacji dokładnie montaż kotłowni. Zwodził nas 2 miesiące, nieodbierał telefonów, umawiał się i nie przyjeżdżał na spotkanie. W ten sposób traktuje wszystkich klientów. Jak kiedyś był godny polecenia, tak teraz stanowczo odradzam i przestrzegam przed niesłownym hydraulikiem.

Witam, mam wielka prośbę, czy ktoś ma namiary na DOBRĄ ekipę docieplającą w miarę nie drogą, gdzie styropian się ładnie tnie nie urywa i nie łamie i która da sobie radę z frezowanym grafitowym styropianem... Bardzo mi zależy, pomocy!!!

Dołączam sie do prośby Edith - również poszukuje sprawdzonej i godnej polecenia ekipy od dociepleń.

Edycja 22.04.2008:

Nikt z Was nie miał ekipy od tynków, którą może polecić ???? :roll:

Witam, mam wielka prośbę, czy ktoś ma namiary na DOBRĄ ekipę docieplającą w miarę nie drogą, gdzie styropian się ładnie tnie nie urywa i nie łamie i która da sobie radę z frezowanym grafitowym styropianem... Bardzo mi zależy, pomocy!!!

Dołączam sie do prośby Edith - również poszukuje sprawdzonej i godnej polecenia ekipy od dociepleń.

Edycja 22.04.2008:

Nikt z Was nie miał ekipy od tynków, którą może polecić ???? :roll:

Nie wiem jak u nich z wolnymi terminami (raczej kiepsko :-? ) ale zawsze warto zadzwonić: Marek Stolarski 691-242-216

polecam cement w dobrej(390pln za tonę) cenie -nowy skład materiałów budowlanych

"unicem" ul. Warszawska 190

tel. 514 275 115

--------------------------------------------------------------------------

stemple sprzedam ok 300 szt. proszę pisać na priv

Czy to jest ten cement mieszany z popiolami w Gidlach? O tym slyszalem, ze ponoc nie bardzo wiaze.

Planuję zalewać ławy fundamentowe w przyszłym tygodniu. Czy ktoś z Was mógłby polecić mi betoniarnie z przystępnymi cenami z których sami korzystaliście. Ja po krótkiej weryfikacji i kilku telefonom upewniłem się, że najtańszy jest Dyckerhof (B-20 - 315 zł msześć) ale problem jest w tym ,że oni dowożą beton tylko z rana ponieważ po południu obsługują budowę Galerii na Warcie.

A ja potrzebuję na popołudnie, gdyż z uwagi na wody gruntowe w tym samym dniu chcę kopać i zalewać.

Podajcie jakieś namiary na niedrogi beton

w.m.

Taniej nie kupisz. Ja placilem 1,5 tygodnia temu w Dyckerhoffie 300 zl. Teraz widze, ze idzie w gore. 325 bylo u Winieckiego, a jak jest teraz nie wiem. Wlodar kosmos 340 zl.

Jesli nie bierzesz z pompa (na lawy zwykle nie potrzeba) to spokojnie powinni Ci zejsc jeszcze z ceny. Z betoniarni, do ktorych dzwonilem to w miare byla cena w Czesto-Bet (Bór) - 315, do Gorazdze nie udalo mi sie dodzwonic.

Zaczyna sie cenowy zawrot glowy, z tego co zauwazylem stal tez poszla w gore w ciagu 2 tygodni o 300 zl :/ Na cale szczescie juz nie bedzie mi wiecej potrzebne uffff ....

PS. Sprzedam ~400 szt. cegly pelnej i ~60 szt. ackermana 20 cm. Transport we wlasnym zakresie. Odbior Biala k. Cz-wy. Jak cos piszcie na priva. Byc moze bede mial stemple 290 szt. ale to juz ktos sie dopytywal wiec nie wiem czy potwierdzi.

Dziękuję bardzo za informacje, chyba zdecyduję się na Wineckiego tam koszt z pompą to 340 za B25 i mogą przywieźc do 17.00. Niestety beza pompy u mnie nieda rady.

Większość osób mówi, że wystarczy B20 na fundamenty a ja jednak ( chyba ) wezmę B25 z uwagi na nieciekawe warunki gruntowe ( będę spał spokojniej )

pozdrawiam

w.m.