monikach 29.07.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam moje pytanie dotyczy drenażu...czy ktoś z Was robił go u siebie lub zna jakąś ekipę od tych spraw? Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 29.07.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 ja robiłem odwodnienie......sam jeśli mogę w czymsik... to spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 29.07.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam po dłuższej nieobecności.Mam do sprzedania stęple budowlane ok 500 szt cena 3,5 zl i deski użyte do szalowania stropu (akerman) Czyste po 400zł m3 a pochlapane 350zł m3. Odbiór Lubliniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 29.07.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 ja robiłem odwodnienie......sam jeśli mogę w czymsik... to spróbuję Z nieba mi normalnie spadasz ...zajrzałm do albumu i jestem pod wrażeniem, u Ciebie tak ładnie i czysto ...tylko pozazdrościć i pogratulować Co do drenażu to trochę poczytałam tu i tam, ale jak teoria ma się do praktyki? W ogóle nie wiem czy go robić ... Grunt mamy przepuszczalny (przeważają tereny piaszczyste), kopiąc piwnice na głębokość 2,2 m nie natrafilismy na wodę, wykop przez 2 m-ce czekał na murarzy i nic się z nim nie działo a woda po ulewie znikała natychmiast. Ławy wyłożyliśmy folią, ściany piwnic izolowaliśmy "czarną mazią", ale nie wiem czy dokładnie, bo spieszyliśmy się przed mrozami Problem pojawił się, kiedy wstawiliśmy okna - dom stał się "szczelny", a mimo to po każdej ulewie w 2 pomieszczeniach piwnicy pojawia się woda Jedni radzą zrobić drenaż, drudzy okopać budynek - jeszcze raz porządnie zaizolować i obłożyć folia kubełkową. Ponieważ piwnice mamy dość głęboko nie wiem jak poradzić sobie z tym wszystkim ... i co robić z nadmiarem wody? Pa-ma poradź coś ,może być na priva Zdradź też jaką masz dachówkę i co to za struktonit? Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JP68 30.07.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Potrzebuje szybciutko kierownika budowy za rozsądną cenę ! Proszę o namiary. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 30.07.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 monikach - jeśli macie grunt piaszczysty (chciałbym taki) sprawa nie powinna byś skomplikowana. Zastanawiające jest skąd woda w piwnicy? czy jest możliwe że przy dużej ulewie nadmiar wody znajduje sobie drogę do piwnicy i tam zostaje, ( przy pośpiechu przed zimą błędy bywają możliwe). faktycznie poradziłbym dobrą izolacje ścian - folia kubełkowa to dobry pomysł i zalecałbym wykonanie drenażu. szybciej odprowadzi nadmiar wody wokół budynku i nie powinna "wchodzić do domu. przy okazji warto tę wodę + deszczówkę odprowadzać do jakiejś np studni chłonnej lub szczelnej, pierwsza w piachu szybko pozbędzie się wody, bardziej szczelna pozwoli ją zatrzymać do własnych celów (podlewanie, mycie auta itp...)sam drenaż - u mnie rury perforowane fi100, na narożach budynku studzienki rewizyjne (ja zrobiłem ze starych beczek plasikowych - kupiłem u jakiegoś gościa w Kamienicy Pol. po 20 zł), rura drenarska znajduje się w otoczce z goewłókniny (tak jakby rękaw) wypełnionej drobnym kamieniem (płokany żwir) jest to ważne by nie kłaść rury bezpośrednio do piachu bo z czasem może ją zamulić. tanio geowłókninę kupisz w sklepie firmowym zakładów Stradom - nie wiem czy coś jeszcze?? dachówka - Brass grafit z powłoką cisar struktonit (chyba Franke - czy jakoś tak...)u mnie czysto, ha ha - nie mam czasu trawy kosić - może znów teść się zlituje i wykosi, bałagan w środku - kończę instalacjie = duuuzo kuciapozdrawiam P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 31.07.2008 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Potrzebuje szybciutko kierownika budowy za rozsądną cenę ! Proszę o namiary. Z góry dzięki grzebnij dobrze po poprzednich stronach bo podawałem namiar na kierbuda albo masz Wróblewski Wiesław - 604483532 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 31.07.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Pa-ma serdeczne dzięki za odpowiedź Budynek w trakcie okopywania...stanęło na tym, że na razie izolujemy jeszcze raz, dajemy folię kubełkową i na wszelki wypadek wrzucamy rury drenarskie wg techniki jaką opisujesz, z tym, że nie dajemy studzienek - może nie będą potrzebne po izolacji ...wstawimy je jeśli powtórzy się problem z wodą... tfu, tfu U nas potrzebna byłaby przepompownia a to znowu dodatkowy koszt ...oki zobaczymy co czas pokaże A możesz zdradzić gdzie kupowałeś struktonit? Wzięłam jeden z Domexu, ale jakiś taki nijaki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 01.08.2008 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 struktonit kupowałem razem z całym dachem za Olesnem (droga na Opole) u Bartyli (duży miejscowy skład z tematyką dachową - mają naprawdę świetną ekipe dekarzy)P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 02.08.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam,czy znacie jakąs dobrą firme do tynków zewnętrznych (chodzi o Ytonga) oraz co sadzicie o oknach PCV Jezierski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 02.08.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 witam serdecznie My w zasadzie jestesmy na początku naszej drogi "ku domowi" i dlatego tez zaczęłam wertować Wasze forum w poszukiwaniu wszelakich namiarów. Jesli chodzi o stal znalazłam Centrostal, pozostałe elementy tez jakoś wstępnie zebrałam. Gdzie jednak zakupywaliście materiał? -co do stali to sprawdz firme semex, jak ja kupowałem to było ok pzdr.jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 06.08.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Poratujcie dobrym tynkarzem (tynki cement.-wapienne)...mój ma poważne problemy rodzinne i nie wie kiedy i czy w ogóle wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 07.08.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Poratujcie dobrym tynkarzem (tynki cement.-wapienne)...mój ma poważne problemy rodzinne i nie wie kiedy i czy w ogóle wejdzie a na kiedy go potrzebujesz?? i ile metrów to zapytam się swoich czy mogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giz 07.08.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 witam, nie spotkal sie ktos z forumowiczow z producentem profili aluminiowych ktore sa wykorzystywane do ramek/moskitier okiennych?majac profil mozna samemu to latwo zrobic. wykonawcy maja ceny od 20-50pln za metr bierzacy profilu... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 08.08.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Poratujcie dobrym tynkarzem (tynki cement.-wapienne)...mój ma poważne problemy rodzinne i nie wie kiedy i czy w ogóle wejdzie a na kiedy go potrzebujesz?? i ile metrów to zapytam się swoich czy mogą... Mieliśmy tynkować w lipcu ...teraz musimy zmienić kolejność prac - podłogówka i wylewki, a potem tynki, ale najpóźniej we wrześniu, bo w kolejce stoją następni wykonawcy Petronelli czy Ty jesteś już po tynkowaniu?? Nie wiem jak długo trwa taka "impreza" i stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 08.08.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Poratujcie dobrym tynkarzem (tynki cement.-wapienne)...mój ma poważne problemy rodzinne i nie wie kiedy i czy w ogóle wejdzie a na kiedy go potrzebujesz?? i ile metrów to zapytam się swoich czy mogą... Mieliśmy tynkować w lipcu ...teraz musimy zmienić kolejność prac - podłogówka i wylewki, a potem tynki, ale najpóźniej we wrześniu, bo w kolejce stoją następni wykonawcy Petronelli czy Ty jesteś już po tynkowaniu?? Nie wiem jak długo trwa taka "impreza" i stąd moje pytanie u mnie 600m2 tynku robionego ręcznie w trzech mają robić 3 tygodnie , zrobili 3 pokoje i wyszły super!! nie pala (pomocnik pali ) nie piją, nawet jeść nie chca , smiał sie jeden z nich o swoim koledze , tylko pracuję rzetelenie i uczciwie , nie tanio bo 16 zł ale nie da sie pogodzić wszystkich atutów z niską ceną , jestem z nich bardzo zadowolony super chłopaki i robią wiele robót ocieplać tez mi beda i jeszcze moze cała wykończeniókę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 08.08.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Petronelli ci Twoi fachmani to gatunek na wymarciu Z tego co piszesz, to szybko ich nie wypuścisz? ...daj cynk kiedy znajdą wolną chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 11.08.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Petronelli ci Twoi fachmani to gatunek na wymarciu nie spotkałem takich już dawno Petronelli Z tego co piszesz, to szybko ich nie wypuścisz? ...daj cynk kiedy znajdą wolną chwilę u mnie będa do końca pierwszego tygodnia września później idą na inne roboty i przychodzą do mnie w styczniu na całą wykończeniówkę , a od marca znowu mają już jakąś robotę także z czasem u nich kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 12.08.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 u mnie będa do końca pierwszego tygodnia września później idą na inne roboty i przychodzą do mnie w styczniu na całą wykończeniówkę , a od marca znowu mają już jakąś robotę także z czasem u nich kiepsko No szkoda, że nic z tego nie wyjdzie ... w takim razie szukam dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JP68 12.08.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 CO SĄDZICIE O TAKICH CENACH ROBOCIZNY ? ŁAWY 30ZŁ MB FUNDAMENTY 30ZŁ M2 STROP ACKERMAN 32ZŁ M2 SCHODY 60ZŁ STOPIEŃ KOMINY KLINKIER 140ZŁ M2 OCZYWIŚCIE NA DZIEŃ DZISIEJSZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts