Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

... oraz do innych posiadaczy przydomowych oczyszczalni:). Dużo osób pisze o smrodku:x jaki czuć w domu. Czy mieliście takie problemy?

Jeśli nie to by znaczyło, że mieliście dobrych fachowców do których proszę o namiary:D. na ra

my mamy POS ale biologiczny i bez drenażu. prosto z oczyszczalni woda idzie do studni chłonnej i w ziemię, hmm ... tylko od jakiegoś roku się trochę podniósł poziom wód gruntowych. Ale jeżeli chodzi o smrodek to w zasadzie go nie ma , no może jak się dekiel od oczyszczalni podniesie do góry.

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hejka. Wielkie dzięki za wszelkie info o oczyszczalni, ale nastąpiła mała zmiana planów i z powodu wysokiego poziomu wód będzie szambo.

A powiedzcie mi drodzy budujący na co patrzeć przy wyborze okien. Jak narazie ustaliliśmy że potrzebujemy 5 komorowe, 3 szybowe w kolorze białym, ale jakie są jeszcze istotne sprawy. Czy kolor uszczelki ma znaczenie , nie tylko wizualne?

A u nas na budowie zalaliśmy fundamenta i wreszcie widać, że działamy w temacie. Udało nam się kupić poroterm za 4,10\szt w bardzo fajnym składzie, z którym mamy załatwione, że niewykorzystane materiały możemy zwrócić.

Cieszę się , że jednak są ludziska w cz-wie z kórymi można sobie popisać. A na jakich etapach swojego budownia jesteście? Piszcie niech sie cosik tu dzieje. na ra.

To jeszcze raz ja. Tomm1927 proszę powiedz mi gdzie dorwałeś i za ile taką fajną poręcz do schodków? z góry dziękuję. i jak zmieściłeś się w 200 tyś.? bo ja też tak chcę.

A moze ktos sie podzieli kontaktami do dobrych , sprawdzonych majstrow od SSO i kierbudow ? Jeden juz mam od Pani Renaty :) ( uklony i pozdrowienia)

Z gory dziekuje

Hejka. Wielkie dzięki za wszelkie info o oczyszczalni, ale nastąpiła mała zmiana planów i z powodu wysokiego poziomu wód będzie szambo.

A powiedzcie mi drodzy budujący na co patrzeć przy wyborze okien. Jak narazie ustaliliśmy że potrzebujemy 5 komorowe, 3 szybowe w kolorze białym, ale jakie są jeszcze istotne sprawy. Czy kolor uszczelki ma znaczenie , nie tylko wizualne?

A u nas na budowie zalaliśmy fundamenta i wreszcie widać, że działamy w temacie. Udało nam się kupić poroterm za 4,10\szt w bardzo fajnym składzie, z którym mamy załatwione, że niewykorzystane materiały możemy zwrócić.

Cieszę się , że jednak są ludziska w cz-wie z kórymi można sobie popisać. A na jakich etapach swojego budownia jesteście? Piszcie niech sie cosik tu dzieje. na ra.

Porotherm 25 cz 30 za 4,10? wydaje mi się, że kolor uszczelki ma znaczenie tylko wizualne. Mam okna trzyszybowe i uszczelkę w kolorze brazowym, bo akurat taka pasuje do koloru okleiny okna.

Dzięki RENATKA, już na Krótkiej byliśmy. Producent TP Okna jak narazie był dla nas cenowo satysfakcjonujacy, ale na Błesznie mamy jeszcze dwóch wartych zainteresowania. W każdym bądz razie wszystko oscyluje w podobnej kwocie, chodzi też o to, żeby montaż nie spaprali i żeby w razie reklamacji byli ok.

Archi 100 podskocz na pogaduchy do jakiegoś dekarza udaj absolutnie chetnego na współpracę z nim, obgadaj wszystkie szczegóły, podziękuj i powiedz, że jak się rozmówisz w domu do dasz znaka i tyle. Nam to dobrze wychodzi, być może mamy niezłą gadanę. najważniejsze żebyś uzyskal to co Cię interesuje.

Archi 100 mnie zrobili "nie - zobowiązująca" wycene trzech poktyć dachowych w Deco na Zaciszańskiej. Mają bardzo dużo róznych dachówek ceramicznych i betonowe Brasa. Doradzili, która jest lepsz technicznie od innej i ma aktualnie atrakcyjną cenę. Wstrzeliłam się na 40% rabat na Creatona tuż przed Bożym Narodzeniem. Cos mi sie o uszy obiło, ze obecnie Creaton też ma duzy upust na Futurę, która też jest bardzo ładna.

Lili świetnie sobie radzisz bez niczyjej pomocy.

Ja potrzebuję wykonawcę tarasu i murowanego z cegły klinkierowej ogrodzenia. Proszę o dobre namiary

Archi 100 mnie zrobili "nie - zobowiązująca" wycene trzech poktyć dachowych w Deco na Zaciszańskiej. Mają bardzo dużo róznych dachówek ceramicznych i betonowe Brasa. Doradzili, która jest lepsz technicznie od innej i ma aktualnie atrakcyjną cenę. Wstrzeliłam się na 40% rabat na Creatona tuż przed Bożym Narodzeniem. Cos mi sie o uszy obiło, ze obecnie Creaton też ma duzy upust na Futurę, która też jest bardzo ładna.

Lili świetnie sobie radzisz bez niczyjej pomocy.

Ja potrzebuję wykonawcę tarasu i murowanego z cegły klinkierowej ogrodzenia. Proszę o dobre namiary

RENATKO - Serdeczne dzięki, jutro podjadę z projektem na zaciszańską, zobaczymy co powiedzą :)

Jak ktośszuka PARKIECIARZY TO MAM NAMIARY NA BARDZO DOBRĄ I TANIĄ EKIPĘ

• 2 weeks później...
Lili i Archi jak tam poszukiwania materiałów?

Udało się zamówić okna na Krótkiej, czy na Błesznie lepsze oferty mają?

Archi, a w Deco udało Ci się coś załatwić?

Ja nadal proszę o godnego polecenia wykonawcę tarasu i ogrodzenia z klinkieru

RENATKO, ja jestem teraz na etapie szukania materiałów na fundamenty i znalazłem taki skład w Rędzinach na ul. Wesołej, ceny ok, porównywałem z innymi składami i wypada ok, np. pustak ceramiczny kozłowice '29' - 2,50pln stal - 1T - 2600. Macie może jeszcze jakieś hurtownie do porównania lub zaproponowania ?

Co do blachodachówki to gość skserował projekt no i czekam na wycenę, miał mi to zrobić na środę, ale nie dzwonił, a ja byłem na urlopie więc też nie miałem czasu podjechać, ale jutro muszę się tam udać :) Choć w moim przypadku najprawdopodobniej będzie to dachówka. Przy moim dachu oszczędność może okazać się pozorna, ale jak będę miał wyceny to wówczas będzie czarne na białym :)

A mam pytanko, gdzie mogą zobowiązująco wycenić mi koszt dachu tz. pokrycia, bo nie wiem jaka jest różnica w moim przypadku, między dachówką ceramiczną, betonową a blachodachówką?

Myśmy kupowali pokrycie (gonty) w Inprobudzie na Wysockiego - profesjonalnie i sympatycznie. Mają różne materiały, wybór jest duży. I tam też z projektem ;)

Pozdrawiam

I

[Ja potrzebuję wykonawcę tarasu i murowanego z cegły klinkierowej ogrodzenia. Proszę o dobre namiary

Renatka :) jeśli znajdziesz podziel się z nami - ja też potrzebuję wykonawcę tarasu z drewna lub kamienia (mąż jeszcze nie dojrzał do drewnianego ;)). Termin - wiosna następnego roku....

Pozdrawiam

I

Renatko

Okna zamówione na Błesznie. Zaoszczędzonego mamy 1 tysiaka w porównaniu do innych. Okna są od Majewskiego. Czy ktoś słyszał coś o tym producencie?

A dachowe będą z PCV, drewnianie skutecznie odradził nam kolega, który takowe ma i same problemy też.

U nas mury pną się do góry, a gdzieś we wrześniu położymy dach. mamy zamiar pójść w blachodachówkę. Czy macie namiary gdzie będzie dobra cena i duży wybór?

Pozdrawiam wszystkich budujących

RENATKO, ja jestem teraz na etapie szukania materiałów na fundamenty i znalazłem taki skład w Rędzinach na ul. Wesołej, ceny ok, porównywałem z innymi składami i wypada ok, np. pustak ceramiczny kozłowice '29' - 2,50pln stal - 1T - 2600. Macie może jeszcze jakieś hurtownie do porównania lub zaproponowania ?

Co do blachodachówki to gość skserował projekt no i czekam na wycenę, miał mi to zrobić na środę, ale nie dzwonił, a ja byłem na urlopie więc też nie miałem czasu podjechać, ale jutro muszę się tam udać :) Choć w moim przypadku najprawdopodobniej będzie to dachówka. Przy moim dachu oszczędność może okazać się pozorna, ale jak będę miał wyceny to wówczas będzie czarne na białym :)

2600 za tonę stali?! Ja w zeszłym roku kupowałem po 1800zł. Czyżby ceny aż tak wzrosły?

Spytaj jeszcze w firmie Bauland w Rudnikach i Marol w Turowie.