Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Muszę zrobić projekt doprowadzenia wody do granicy działki jakieś 130 metrów, proszę o namiary na jakiegoś projektanta ewentualnie podajcie koszty takiego projektu,

Może ktoś zna procedurę przyspieszenia dociągnięcia wody, wodociągi są zobowiązane w przeciągu 3 lat więc trochę długo miał ktos podobne problemy??

Witam

Muszę zrobić projekt doprowadzenia wody do granicy działki jakieś 130 metrów, proszę o namiary na jakiegoś projektanta ewentualnie podajcie koszty takiego projektu,

Może ktoś zna procedurę przyspieszenia dociągnięcia wody, wodociągi są zobowiązane w przeciągu 3 lat więc trochę długo miał ktos podobne problemy??

Polecam Ekozet przy ulicy Warszawskej.

• 2 weeks później...
Witam szukam opinii o tej firmie, budowali komuś bardzo proszę zastanawiam sie nad nimi firma seszel

http://www.domyzpianobetonu.pl/index.html

Ja rowniez bylem zaintereasowany ta firma. Zaloze sie, ze znalazles ja w interenecie. Marketing i reklama dzwignia handlu i biznesu :) Dostalem od nich nawet kosztorys, potem spotkalem sie z moim kierownikiem. Pan kierownik mial z nimi pewne doswiadczenia i niestety nie byl zadowolony. Oczywiscie to byla jedna subiektywna opinia. W zyciu jednak sprawdza sie opinia - na dobrych fachowcow trzeba czekac. Ci dostepni od reki np na allegro to spore ryzyko.

Poszukuję geodety dobrego i nie drogiego macie jakieś namiary muszę zrobić mapki do celów projektowych

Nie wiem czy dobry i czy niedrogi, ale mi mierzył i przy różnych okazjach (koparka, wodociągi) jego nazwisko rozpoznawano. Ryszard Książczyk, mieszka na Północy i na pieczątce ma nr telefonu 509-322-329

Mam do sprzedania >150 stempli. Długość generalnie 2,5m (+/-10cm), trochę krótkich (okna, drzwi, schody) i 20szt. takich 4-5m (kupione 5m, ale niektóre były skracane). Do tego trochę zbijanych (z dwóch krótkich murarze mi zbijali 4-5m pod balkony). Krótkie stemple po dwóch stropach, z zamkami, okorowane i bez gwoździ, różne grubości, trafiają się skręcone; długie stemple nieokorowane, kupione w maju, przeżyły jeden balkon.

Jakby ktoś chciał to musi skombinować transport z cierpliwym kierowcą, bo stemple trzeba wynosić z domu - załadunek trochę potrwa. Chyba że ktoś się umówi konkretnie - to uszykuję przy bramie.

Witam

Poszukuje desek na ogrodzenie. Czy ktoś może polecić tartak i wykonawce takiego ogrodzenia ( deski poziome, układane na wys. 1,70 ok. 100mb )

http://jurasc2.strefa.pl/deski%20na%20ogrodzenie.jpg

http://jurasc2.strefa.pl/deski%20na%20ogrodzenie1.jpg

JurasC2 czy udało Ci się znaleźć wykonawcę takiego ogrodzenia? Baaaaardzo mi się podoba:)

Witam,

Mam do sprzedania tynk maszynowy, firmy KREISEL 511L, zewnętrzny/wewnętrzny. Biały po wyschnięciu, bardzo gładki. Można zobaczyć jak wygląda na ścianie :) Zostało mi po budowie, 5 ton (4 pełne palety i kilka worków). Oryginalnie zafoliowane palety. Cena za tonę 500zł. Odbiór koło Czestochowy (7 km). Tutaj link: http://kreisel.pl/katalog_produktow/zaprawy_tynkarskie/tynk_511_l

Można pisać na [email protected]