Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dołączam się do pytania ralfA4.

Jakie są ceny robocizny za tynki zewnętrzne np silikatowo-silikonowe baranek?

A ile kosztuje robocizna za wykonanie podsufitki plastikowej?

Proszę o rychłą odpowiedź

Sama robocizna to 35zł za metr kwadratowy wykonania na gotowo całego docieplenia tj. klejenie styropianu,klejenie siatki,gruntowanie,nakładanie tynku.Sam styropian+siatka+grunt to koszt 25zł. Co do podbitki plasktikowej jest to uzależnione do jej rodzaju.

Dołączam się do pytania ralfA4.

Jakie są ceny robocizny za tynki zewnętrzne np silikatowo-silikonowe baranek?

A ile kosztuje robocizna za wykonanie podsufitki plastikowej?

Proszę o rychłą odpowiedź

Sama robocizna to 35zł za metr kwadratowy wykonania na gotowo całego docieplenia tj. klejenie styropianu,klejenie siatki,gruntowanie,nakładanie tynku.Sam styropian+siatka+grunt to koszt 25zł. Co do podbitki plasktikowej jest to uzależnione do jej rodzaju.Jeśli państwa zainteresuje ta oferta to proszę o kontakt 601192171

witam czy ktos z was robił drzwi , albo cos z drzewa np stopnice na schody u PANA LESZKA KRÓTLI ZE STAROKRZEPIC ???

U mnie p. Leszek robił drzwi zewnętrzne i wewnętrzne. Z wykonania drzwi jestem zadowolony, jednak podczas pierwszego kontaktu ustaliliśmy również, że będzie wykonawcą schodów wewnętrznych (drewniane trepy na betonie) i cenę za całość.

Niestety mimo, iż zwodził nas przez kilka miesięcy ostatecznie nie rozpoczął pracy przy schodach - polecił jednak inną osobę z którą współpracował tj. p. Waldemara Myrcika i tutaj zaczęła się moja kilkumiesięczna gehenna ...

Polecony "fachowiec" był jedynym na mojej budowie, którego wcześniej nie sprawdziłem i to był błąd.

Ostatecznie schody powstały z ... 8 miesięcznym opóźnieniem !! i kosztowało mnie to wiele nerwów.

Tak więc co do p. Leszka Krotli mam mieszane uczucia ...

Przestrzegam jednak przed stolarzem z Częstochowy - p. Waldemarem Myrcikiem

Poszukuję namiarów na gości od ocieplenia i zabudowy poddaszy (karton-gipsem). Ale takich co to robili rok temu i jeszcze nic (albo niewiele) popękało. Bo np. tynkarzy wziąłem i było ok przez trzy miesiące - potem zaczął tynk się sypać i pękać i generalnie jest do .... Więc szukam takich co to nie zeszli z budowy tydzień temu, tylko takich, wiecie, wszechstronnie sprawdzonych :) Z góry serdeczne dzięki.

PS Po budowie zostały mi trzy palety maksów 188x188x288 (czy jakoś tak). Może ktoś buduje garaż, altankę itp. - sprzedam za pół ceny tego co wołają w hurtowniach.

Co do ocieplenia i zabudowy poddasza płytami karton-gips to polecam p.Leszka Grzelińskiego - namiary zamieszczone przez niego są na 115 stronie tego tematu. Jestem zadowolony z ich pracy, którą wykonywali u mnie już 2 lata temu, poza tym była to ekipa, która zawsze sprzątała i utrzymywała wzorowy porządek. Polecam !

Co do ocieplenia i zabudowy poddasza płytami karton-gips to polecam p.Leszka Grzelińskiego - namiary zamieszczone przez niego są na 115 stronie tego tematu. Jestem zadowolony z ich pracy, którą wykonywali u mnie już 2 lata temu, poza tym była to ekipa, która zawsze sprzątała i utrzymywała wzorowy porządek. Polecam !

Dziękuję Panie Adrianie za pamięć o mnie :)

Namiar, Leszek Grzeliński "EKIPA" tel 660-050-776

Polecam się na różne prace wykończeniowe. Oprócz glazury.

Witam. W połowie czerwca powinienem mieć pozwolenie na budowę.

W związku z czym poszukuję wykonawcy do fundamentów, murów, stropu i ewentualnie dachu.

Interesuje mnie Budowlaniec - murarz który który by się tego podjął ( nie bardzo przepadam za dużymi firmami gdzie jest dużo pracowników i wszyscy robią na prezesów) Wolałbym mieć konkretnego gościa z jakąś małą ekipką (sam też pracy się nie boję).

Czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi kogoś takiego polecić u kogo się sprawdził i nie było z nim większych problemów..

Bardzo proszę o informacje na email: [email protected]

Budowa zlokalizowana w Rędzinach koło Częstochowy

Pozdrawiam Marcin

• 2 weeks później...

Witam.

Tez jestem zainteresowany kupnem wełny mineralnej. Na razie nic nie znalazłem w Częstochowie. A wszystkie ciekawe oferty znalazłem na necie, ale trzeba by doliczyć transport.

Kolejna prośba.

Moze macie namiary na firmę od alarmów, ale taka, która zrobi to na 8% vat, a nie na 23%.

Nie rozumiem dla czego firmy z Częstochowy kwestionują to, skoro budynek jaki buduje kwalifikuje się do 8% vat.

Wojciech.