devileczek 09.05.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Wojciech1 Napisz mi na priva jakiej welny szukasz i w jakich grubosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cte 12.05.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Takie pytanie o bramę segmentową garażu: Ci co się reklamują jako "najniższe ceny, kupuj u producenta" to są warci zachodu? Czy lepiej szukać przedstawicieli np. Wiśniowskiego? Pytam pod kątem jakości bramy ale i montażu - bo co prawda tanie okna balkonowe mam już do poprawki, ale słyszałem opinie że z "markowych" też ludzie niezadowoleni (bo drogie a jakość "zwykła" i montaż też do bani). I nie wiem czy z garażem iść po bandzie "po taniości" czy ryzykować kupno droższych (ryzykować w znaczeniu "czy montaż się uda"). Pochwalcie się gdzie kupowaliście bramy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 14.05.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 doppler Częstochowa u producenta Najpierw źle gość wymierzył później źle ucięli prowadnice i muszę gorę podkleić styropianem zakładana w grudniu i już musiałem 2 razy regulować (teraz muszę skrócić uchwyt bo przeskakuje) ocenę zostawiam zainteresowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe77 14.05.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 My mamy zamontowaną bramę Wiśniowskiego, ale jeszcze nie mieszkamy, więc użytkujemy ją wtedy gdy trzeba coś wstawić , czy wynieść przez garaż, natomiast kupiona była i montowana przez firmę DWD z Zawodzia , co do montażu nie mam żadnych zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 14.05.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 U mnie jest Krispol z Oknoplastu, montaz bez zastrzezen, po wykonaniu docelowej wylewki, wszystko jest na styk. Otwieram/zamykam jedna reka bez wysilku. Jedyne co to tynkarze troche nakurzyli i naswinili, wiec musze przeczyscic i przesmarowac prowadnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech1 14.05.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Witam wszystkich budowniczych. Podzielę się z wami moimi doświadczeniami w kontaktach z hurtownia budowlana na ul. Morsztyna.Poszukiwałem wełny mineralnej o określonych parametrach - chodziło mi o współczynnik λ=0,033 lub mniejszy.I oto bingo - jest na aukcji w necie w Częstochowie pod adresem który podałem wyżej. Wiec organizuje większe auto i jadę w sobotę aby nie ponosić kosztów wysyłki.I tutaj pierwsza niespodzianka. W sobotę nie czynne. Ok. Moja wina. Wszystkie hurtownie handlują do południa - ta jest wyjątkowa, moja wina, moglem zapytać telefonicznie. Wiec jadę w poniedziałek. Podjeżdżam - otwarte - sukces. Idę do gościa i mowie co chce kupić. A on mi na to, ze takiej wełny nie posiada.Pytam wiec, dlaczego wystawia na aukcje produkt, którego nie posiada.A on mi na to, ze jak zamówię 24 palety to on załatwi ta wełnę. Pomyślałem sobie ,, ty jełopie, jak będę chciał kupić 24 palety wełny, to na pewno nie załatwiał bym takiego zamówienia w takiej firmie jak twoja `` ale ugryzłem się w język i nie powiedziałem tego.Żeby nie wracać z niczym zdecydowałem się na kilka rolek o trochę gorszych parametrach. Zawożę na budowę i po południu biorę się do roboty.I tutaj kolejna niespodzianka. około 25% tego co kupiłem jest tak przemoczona w środku - zauważyłem po rozpakowaniu - ze nie nadaje się do montażu.Reasumując - uważajcie bardzo na ta firmę.P.S.Devileczek - odpisz na priv-a gdzie ty budujesz i gdzie pracujesz. Chyba nie pracujemy w tym samym mieście bo byś mi napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 14.05.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Wojciech1 Kilka slow komentarza - to co przedstawiles to typowy handel internetowy w polskim wykonaniu. Firma sklada sie z 1. komputera 2. Faksu 3. Zony/Corki/Syna do odbierania maili 4. kilka dlugopisow. Oferuja wszystko z katalogow producenta, natomiast na polce stoi tylko kawa i cukier. Ja w ten sposob czekam juz 4 tygodnie na stelaz i brodzik, fakt niestandardowy 70x100. W normalnym sklepie go nie dostaniesz, a jak juz to w salonie z lazienkami, gdzie dowala marze 50 %. Ja w internecie kupowalem kable z prawdziwej hurtowni po 220-230PLN, braklo mi wiec poszedlem do sklepu za rogiem ( na Stradomiu ) cena 310 czy 315PLN za 100mb. Inna historia- 6 grzejnikow , 400mb Pexa, rozdzielacz, szafka, troche rzeczy do podlogowki - dostalem wycene 4500, tylko ze w hurtowni dobo.pl brutto, a w czestochowskiej ( Instalhurt) netto. Osobiscie moge polecic nastepujace hurtownie:http://www.dobo.pl - hydraulikahttp://www.hydro-met.net hydraulikahttp://www.mistama.com.pl - elektronarzedziahttp://www.folnet.pl - VELUX, schody strychowe,folie, wszystko do dachuhttp://www.hydraulikasklep.pl/www.elektrykasklep.pl - duzy wybor jak w temaciehttp://www.eltrox.pl - SAT/TV, CCTV, sieci teletechniczne ( Cz-wa)z lokalnych firm, nie moge narzekac na Semex, w awaryjnych sytuacjach maja wszystko na miejscu w miare przyzwoitych cenach Firma o ktorej piszesz to http://www.domenergooszczedny.eu ? Co do przemoczonej welny to juz niejeden forumowicz przeklinal. Brak magazynow, wszystko magazynowane pod golym niebem. O ile welna zamoknie i wyschnie, o tyle ze styropianem jest gorzej bo UV jest bezwzgledne. Ja zamowilem troche Knaufa 4cm 14 paczek (niewiele, ale jednak) na Wreczyckiej, zafoliowany wygladal ladnie, jak rozpakowalem to wiele plyt bylo bardzo pozolknietych, ale czas gonil, nie bylo czasu reklamowac, dokupilem gdzie indziej ( i tak musialem bo tynkarze wpadli na pomysl zeby sobie robic z paczek styropianu rusztowania- dwie paczki zniszczone doszczetnie, kilka przezylo.) Powszechnie wiadomo ze buduje na Stradomiu, mam nawet w opisie. Natomiast pracuje w Anglii, jak to juz ktos okreslil na forum 'jestes zdrajca Narodu Polskiego', pomimo tego ze patriotycznie zostawilem w Polsce kupe siana i dalem zarobic niejednej ekipie budowlanej. Ale, takie zycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 16.05.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 draco, wspolczuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cte 17.05.2012 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Dzięki wielkie za odpowiedzi dot. bram. I za te linki do sprawdzonych hurtowni - w takiej formie na pewno do wykorzystania. Pytanie o instalację odgromową: Macie? Możecie podać namiary na jakichś fachowców? Miałem to odkładać na później ale w końcu i tak trzeba poszukać... A elektrycy od "wnętrz" nie chcieli się za to brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech1 17.05.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Devileczek. To właśnie jest ta firma - domenergooszczedny. Draco. Ja mam okna z tej firmy. Co prawda nie zostałem oszukany, ale nie moglem się doprosić pana Nocunia o przyjazd i regulacje okien, (regulacja po około roku po montażu - gwarancje jest na siedem lat).Zastosowałem takie rozwiązanie.Znalazłem telefon bezpośrednio do producenta i zadzwoniłem tam. Na początek zapytałem, czy firma Profes jest jeszcze ich przedstawicielem.Gosc odpowiedział twierdząco. Wiec przedstawiłem mój problem.Nie wiem czy to pomogło, ale pan Nocun w końcu pojawił się i wyregulował te okna. Spróbuj. Zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 17.05.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Pytanie o instalację odgromową: Macie? Możecie podać namiary na jakichś fachowców? Miałem to odkładać na później ale w końcu i tak trzeba poszukać... A elektrycy od "wnętrz" nie chcieli się za to brać. Ja mam, ale ochrona odgromowa nie jest zazwyczaj wymagana przez Prawo Budowlane w tego typu budynkach. Dlatego tez 'fachowcy' podchodza do tego tematu z rezerwa. " Skoro nie trzeba to po co ?, no ale jak Pan chce to zrobimy ( czyt. bedzie Cie to sporo kosztowalo, bo to ekstra usluga). Ja poprosilem moich dekarzy aby pod gasiory zamocowali uchwyty i 'wpieli' przewod stalowy. Prawidlowo zrobiona instalacja odgromowa powinna byc poprowadzona na kazdej krawedzi- kalenicy, trzeba to tez gdzies podlaczyc, wiec albo jakas szpilka wbita w ziemie, albo najlepiej uziom fundamentowy ( ciekawe kto ma ? ) Ja poprowadzilem od komina, po glownej kalenicy, jednym zwodem do uziomu fundamentowego. Generalnie, jezeli mieszkasz na gorce, otwartej przestrzeni ( w okolicy bez drzew/slupow energetycznych/wzniesien), masz antene CB albo cos co bardzo odstaje od budynku, to warto sobie zrobic przynajmniej ten jeden zwod. Ja anteny TV bede montowal na poddaszu, bo latwosc regulacji/bo wiatr nie przekrzywi/bo nie rdzewieje/ bo piorun nie trzasnie etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 17.05.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Odnosnie instalacji odgromowej, to w SEMEX'e chyba maja wszystko, wiec mozna podjechac i jak sie ladnie zagada, to mysle, ze obsluga pomoze skompletowac co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1981 22.05.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Mamy do sprzedania po cenie bardzo okazyjnej ogrodzenie około 45m siatki wys 1,5m powlekanej i chyba z jakieś 20 kilka słupków. Ogrodzenie wciąż służy ale już nie długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 24.05.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Witam sąsiadów.Czy mieliście do czynienia z firmą OKNOPLUS z Myszkowa na ulicy Wyszyńskiego 3? Mamy od nich wycenę na okna (jest w miarę konkurencyjna), ale jak z montażem? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 27.05.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Drzwi zewnetrzne w Czestochowie ! Jakies doswiadczenia, gdzie warto, gdzie nie...PILNE:) Na celowniku mam Panelus i Euro-door, ktos slyszal o DRZEW-MAR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maloszyce1 31.05.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 U mnie jest Krispol z Oknoplastu, montaz bez zastrzezen, po wykonaniu docelowej wylewki, wszystko jest na styk. Otwieram/zamykam jedna reka bez wysilku. Jedyne co to tynkarze troche nakurzyli i naswinili, wiec musze przeczyscic i przesmarowac prowadnice. Witam prowadnic nie smaruj gęstym smarem, jak wyczyścisz to spryskaj smarem grafitowym lub silikonowym i będzie wszystko fajnie chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 02.06.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Czołem budujący z okolic Czewy. Jestem nowy w grupie pomimo powolnego zbliżania się ku końcowi budowy. Mam pytanie odnośnie ciut bardziej zaawansowanej hydrauliki, czyli kotłownia z PC, solarami, buforem i całym tym "szmelcem". Znacie jakieś firmy? Ja wyczaiłem na Zumi kilka: Alco S.C J. Warzyszyński, J. Wierus. Beretex S.C. Ascon G. Wieszczyk. Alt-Energy. Fire Cube. Jeżelki wiecie cos na temat tych bądź innych firm to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech1 04.06.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Witam.Ta pierwsza firma, którą wymieniłeś to kiedyś działała w branży stolarki aluminiowej i nie miała nic wspólnego z ogrzewaniem. Chyba, ze zmienili branżę. Pozostałych firm nie znam. Mnie cala instalacje wykonuje Eko-Instalbud z ul. Warszawskiej. Wiem, ze na tym forum były niezbyt pochlebne opinie o nich, ale ja jestem w miarę zadowolony z ich obsługi. Milo, kompetentnie, potrafią coś doradzić. Zero problemów opisywanych wcześniej tutaj. Inwestycja jeszcze nie jest skończona wiec na 100% będę mógł o nich więcej napisać po uruchomieniu kotłowni.Ale do tej pory jest O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia Dot 04.06.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Hej wam,Mam pytanko czy ktoś z was ma może założone w domu okna ze szprosami? Jestem za etapie zamawiania okien i sama nie wiem co wybrać ze szprosami, bez szprosów. miałam zakładać rolety hihi murarz zrobił nam w belce "nadprożu" 3cm wnękę na montaż rolety a gość z firmy okiennej mówi że takich rolet już nie ma żeby wystawała tylko 8cm na mur i żeby można ją było zakryć styropianem. Murarz natomiast gada mi że są takie rolety i normalnie je zakładają. człowiek jest już z tego głupi totalnie.więc co sadzicie o szprosach? A i uzytkuje może ktoś okna z formy TRumf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 04.06.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Witam. Ta pierwsza firma, którą wymieniłeś to kiedyś działała w branży stolarki aluminiowej i nie miała nic wspólnego z ogrzewaniem. Chyba, ze zmienili branżę. Pozostałych firm nie znam. Mnie cala instalacje wykonuje Eko-Instalbud z ul. Warszawskiej. Wiem, ze na tym forum były niezbyt pochlebne opinie o nich, ale ja jestem w miarę zadowolony z ich obsługi. Milo, kompetentnie, potrafią coś doradzić. Zero problemów opisywanych wcześniej tutaj. Inwestycja jeszcze nie jest skończona wiec na 100% będę mógł o nich więcej napisać po uruchomieniu kotłowni. Ale do tej pory jest O.K. Dzięki wojciech1. Napisz proszę jaki konkretnie zakres robót wykonuje ta firma u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts