RYDZU 16.02.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Mam pytanie:czy ktoś współpracował z hurt.Domex,jakie ceny porotermu udało się wyrwać.czy ew.macie na uwadze lepszą hurt. Z Domexem było fatalnie. Rozmowa sprowadzała się nie do tego, ile chcę u nich wydać, ale do tego jakie to oni koszty ponaszą dowoząc do mnie materiały Paranoja jakaś! Koniec końców z wielkim bólem zaproponowali ceny detaliczne i transport w tej cenie :D:D Więc ich olałem na całej linii. W Częstochowie fajną hurtownią (elastyczną) jest Builder - u nich dostałem najlepsze ceny i warunki finansowe. Myslę że warto z nimi pogadać bo do Kłobucka niedaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 17.02.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Hej, hej Viperka, z budowy nie rezygnuję, budowa jest w Poraju a w Choroniu mam tylko działkę do sprzedania. Fachowiec własnie jest teraz u nas i pije herbatę, gdybyś chciała zobaczyć jak buduje jego firma to zapraszam na moja budowę. Jak zginie śnieg to wybieramy się na wieś więć w najbliższych dniach podrzucę Ci mój nr tel na priv. A na budowę zapraszam z mężem, który pewnie fachowym okiem oceni efekty firmy, a mój mąz dopowie co wie na temat tego fachowca.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 18.02.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Rydzu dzięki za info,właśnie dziś dostalismy decyzję,a więc teraz tylko czekamy na odwilż i ruszamy/byle do przodu/.A do tej hurt.zajrzymy.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 02.03.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Witam wszystkich Romka jeśli budujesz w okolicach Kłobucka to polecam cegielnię w Grodzisku(max , to nie porotherm ), ale cena o tej porze roku powinna być jeszcze promocyjna , a mój murarz chwalił, że "porządna dobrze wypalona".Ja płaciłam 1.70 za sztpozdrawiam olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 02.03.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Witam wszystkich Romka jeśli budujesz w okolicach Kłobucka to polecam cegielnię w Grodzisku(max , to nie porotherm ), ale cena o tej porze roku powinna być jeszcze promocyjna , a mój murarz chwalił, że "porządna dobrze wypalona".Ja płaciłam 1.70 za sztpozdrawiam olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 03.03.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 dzięki za odpowiedz,ale jesteśmy" na mur ,beton"zdecydowani na poro /kolega z tego budował ,koło nas/.w sobotę jedziemy poszukać tej hurtowni o której mówił rydzu.zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 03.03.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 tak sobie jeszcze pomyślałam,że jeśli jesteś na etapie budowy to zdradzisz mi gdzie i w jakich cenach kupowałaś styropian ,stal itp.my budujemy tam domek wekendowy,dlatego trudno nam ocenić i wyszukać dobre hurtownie z materiałami pomocniczymi.pan ,który to nam będzie stawiał/brygada/da nam cennik,ale dobrze by było to porównać z innymi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkol 03.03.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 witaj RomkaStal kupowaliśmy w firmie "Plimet" w Kłobucku ul. Kasztanowa 48 w kierunku Wręczycy Wielkiej. Ceny mieli naprawdę konkurencyjne.Styropian kupujemy teraz naprawdę niedrogo ale to po znajomości cena dla obcych ok. 140 zł dla nas 110 zł . hurtownia na stradomiuSporo materiałów kupowaliśmy też w hurtowni Bislex na wręczyckiej koło nowej drogi na cmentarz komunalnypozdrawiam olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 08.03.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 jesteśmy po uzgodnieniach z firmą budującą,i prawdopodobnie oni będą załatwiać inne materiały.ceny nie są złe.byle tylko wiosna przyszła.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jotbe01 14.03.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 WitamOdzywam sie rzadko ale mam duzo roboty. Moja cudowna gmina dała mi warunki zabudowy po 5 miesiącach. Teraz kończę dokumentacje do budowy wodociagu ( wodociagi moze mi zafunduja 115 m ) właśnie złozyłem znowu podanie o warunki na budowę tym razem wodociagu. Pan w gminie na dzieńdobry zapowiedział mi 220 pln za wydanie decyzji, na razie go zignorowałem. Dodatkowo jestem w trakcie dokumentacji do linii elektrycznej z przyłączami.Przy tym wszystkim okazało sie że musiałem przeprojektować dom bo Mitek przysłał mi propozycje wieźby za 34 000 brutto na dom 14 x 10 i to tak zaprojektowanej ze praktycznie na poddaszu nie da sie zrobić zadnego pomieszczenia. Zdecydowałem sie na klasyczna więźbe i strop teriva.Ustalam jeszcze ekipę do murowania. Dostałem namiar od Rydza i chyba sie zdecyduje. Robia dobre wrazenie i maja dobre ceny. Maja jeden feler nie robia wieźby.Natomiast gazownia doprowadziła mnie do szłu bo odmówiła zrobienia 110 m gazociagu bede musiał zdecydować sie na butlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 20.03.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 okolice kłobucka ,bardziej może działoszynainteresuje cena betonu z pompą i trans .beton b15,b20,jakie ceny i przede wszystkim gdzie ,może macie jeszcze telefonywiem że to trochę nie tak ,ale musi dowiadywać się na odległość,a póżniej w soboty jeżdzimy coś konkretniej załatwiaćz góry dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniq1 24.04.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Witam wszystkich!!! Pomimo, że dom będzie stał w woj. łódzkim:))) to ja mam w dowodzie czarno na białym : zameldunek stały...Częstochowa. Dlatego miło mi poznać wszystkich:)))) Pzd Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 25.04.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Witaj Agnieszka, pochwal się projektem swego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 25.04.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Viperka opowiadaj co z Twoją budową? Na jakim jesteś etapie?? Fachowiec sie sprawdził z kosztorysem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniq1 25.04.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Domek malutki D44 z muratora. Ale tam, gdzie na projekcie jest WC dam spiżarnię. Jestem jeszcze na etapie papierków. Warunki zabudowy wydane, mapki są. Ale i tak chce zacząć dopiero w czerwcu, w wakacje będę mogła przypilnować wszystkiego, teraz nie dam rady. Czasu mało A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kleco 26.04.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Witam wszystkich. Klaniaja sie Konopiska. Nadeszla wiosna i pora do roboty (Manuela w stanie surowym otwartym) wlasnie zamowilem okna i czekam na tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 27.04.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Witam wszystkich na tej grupie Ja tutaj tylko na chwilę wyjazdowo z "Grupy Wrocławskiej" (mam nadzieję, że nie przeszkadzam ) Mam do Was pytanie, czy macie może doświadczenia z firmą Drewbet z miejscowości Lipie koło Częstochowy. Dokładnie jestem zainteresowany ich drewnem na więźbę, słyszałem że mają impregnowaną ciśnieniowo. Ponoć z transportem do Wrocławia i tak mają dość korzystną cenę w porównaniu z lokalnymi tartakami, więc szukam o nich każdej informacji od forumowiczów, krórzy być może korzystali z ich produktów. Wszelkie opinie mile widziane , dzięki Pozdrawiam na gościnnym występie - Wojty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 27.04.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Mam do Was pytanie, czy macie może doświadczenia z firmą Drewbet z miejscowości Lipie koło Częstochowy. Dokładnie jestem zainteresowany ich drewnem na więźbę, słyszałem że mają impregnowaną ciśnieniowo. Ponoć z transportem do Wrocławia i tak mają dość korzystną cenę w porównaniu z lokalnymi tartakami, więc szukam o nich każdej informacji od forumowiczów, krórzy być może korzystali z ich produktów. Wszelkie opinie mile widziane , dzięki Zewryfikuj ich ceny - choćby telefonicznie. Ja sugerując się tym, że wszystkie chodniki w mieście są robione z ich materiału pojechałem do nich bi się zorientować w cenach kostki brukowej. Na wejściu byli 30% drożej niż najdroższa konkurencja z terenu miasta . Może drewno maja w lepszych cenach.... Złego nic o nich nie słyszałem czyli chyba z jakością nieźle bo złe wiadomości się najszybciej rozchodzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 27.04.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Mam do Was pytanie, czy macie może doświadczenia z firmą Drewbet z miejscowości Lipie koło Częstochowy. Dokładnie jestem zainteresowany ich drewnem na więźbę, słyszałem że mają impregnowaną ciśnieniowo. Zewryfikuj ich ceny - choćby telefonicznie. ....Może drewno maja w lepszych cenach.... Złego nic o nich nie słyszałem czyli chyba z jakością nieźle bo złe wiadomości się najszybciej rozchodzą. Dzieki za info - informacja o tym że nie słyszało sie jakiś szczególnie niepochlebnych opinii też jest dla mnie ważną informacją Co do ceny, to własnie patrze... i tak jeszcze przed negocjacjami, to mają podobne z cenami w mojej okolicy, a drewno impregnowane ciśnieniowo, więc dlatego sie tym zainteresowałem... Pozdrawiam, Wojty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawinia 28.04.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 I ja się dołączam do grupy Częstochowa. Budujemy domek na Wierzchowisku (gmina Mykanów). Jesteśmy na etapie wykańczania wewnątrz i mamy nadzieję się wprowadzić w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts