lili07 18.05.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Wielkie dzięki dla adam_cz-wa i Ibe_1.Na pewno skorzystam z namiarów, a info o cięciu kosztów to bardzo, bardzo ważna dla mnie sprawa.W założeniu mamy nadzieję się zmieścić z całością w ok. 230 tyś., więc cięcie kosztów będzie baaaardzo potrzebne.Powierzchnia naszej chałpinki to niewiele ok. 84m2, a wykończenia z półki dla oszczędnych, czyli np.kafelki nie po 45 za m2 lecz góra do 30za m2.Na to co trzeba wyłożyć pożądną kaskę to się wyłoży, lecz cała reszta bez luksusów.A u nas dyskusja rodzinna na temat ogrodzenia. Grodzić czy nie. A jeśli tak to z jakich materiałów będzie najtaniej i oczywiście do samodzielnego wykonu ma być?do miłego.... pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 20.05.2010 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Witam Szukam specjalistów od drenazu jak i ułożenia kostki brukowej czy możecie kogos polecić i czy miał ktos moze styczność z Firma Trak-Bud z Wielkoborskiej lub firma Mariusza Derdy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 20.05.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Witam. Mam pytanie do Adam_cz_wa:) oraz do innych posiadaczy przydomowych oczyszczalni:). Dużo osób pisze o smrodku:x jaki czuć w domu. Czy mieliście takie problemy?Jeśli nie to by znaczyło, że mieliście dobrych fachowców do których proszę o namiary:D. na ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 20.05.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 lili07, eksploatuje POS z drenazem rozsaczajacym od 7 lat i nie mialem nigdy problemow z nieprzyjemnymi zapachami. Jesli POS jest prawidlowo wykonana i wentylowana oraz odpowiednio eksploatowana (regularne zasilanie bakteriami, oproznianie osadnika gnilnego w rozsadnych odstepach czasowych), to nie powinno byc efektow ubocznych, o ktorych piszesz. U mnie POS wykonywala w 2001 roku firma "Konar s.c." (wlasciciel: p. Konrad Morawski, Tel.: 34 3653178, Tel. kom.: 602516902). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 21.05.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Witajcie! Tak wiele osób życzliwie dało mi namiary na różne firmy, że podzielę się z Wami co u mnie słychać. Zakończyli pierwszą fazę wykonania wentylacji mechanicznej z rekuperacją. Firma wykonująca to Aero-system, a rekuperator TCS Instalacja znajduje sie na nieużytkowym strychu. Płaskie przewody będą otulone warstwą 25 cm styropianu i zalane betonem z mixokreta. Znacznie obniża to koszty. Dzisiaj wyglada to tak: http://images37.fotosik.pl/291/6b3ad4858b50f32bmed.jpg Po zakończeniu, gdy już będzie stał rekuperator i będę znała koszt całkowity instalacji to podzielę sie tą wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 22.05.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Fajny pomysł z tymi płaskimi " przewodami" i przede wszystkim duża oszczędność miejsca. U mnie tak poprowadzili te rury że ciężko się poruszać po strychu. Tak się tylko zastanawiam, skoro masz nieużytkowe poddasze to po co to zalewać ? Podnosi koszty oraz obciąża konstrukcje. Nie znam się na tym być może tak trzeba. pzodrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 22.05.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Adam, ze względu na koszty zdecydowałam sie ocieplić strop styropianem, a nie dach wełną. Więc w tym ocieplonym stropie schowam rury od wentylacji. Dach pozostanie nieocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzesio 02.06.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 witam,poszukuję aktualnie kogoś, kto by mi zaprojektował i wykonał kominek.Polecacie jakąś firmę w Częstochowie lub okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaandriu 02.06.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Mojemu kuzynowi kominek robił P. Tadek z Wręczycy tel.605439496 jest bardzo zadowolony i kominek jest piękny u nas też będzie robić ale jeszcze daleko do tego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1981 03.06.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Nam kominek Robił pan Marek Wejner z firmy Firecube i jesteśmy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodusia55 12.06.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Witam serdecznie, mam do sprzedania paletę pustaka max 288/188/188 Z KOZŁOWIC cena 2 zł i pół palety połówek 120/188/188 też KOZŁOWICE po 1,5 , przy okazji kupującemu dam ze 100 kg druta fi 6 gładkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1981 18.06.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Witam mam do sprzedania pozostałość po ociepleniu budynku:tynk silikonowy weber td341 baranek 1,5mm3x30kg kolor 140c1x30kg kolor 155eoryginalnie zapakowaneCena za całość 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 23.06.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 hejka. co za cisza w naszym mieście i okolicach, czyżby nikt się nie budował, czy wręcz przeciwnie wszyscy są na budowie? Jestem teraz na etapie szukania okien do domu i drzwi. Czy ktoś wie cosik na temat firmy TP- OKNA?A czy załatwialiście coś w VOX-ie na ul. Bór? Jak z ich solidnością no i tp. Fajnie byłoby z kimś systematycznie dzielić się swoimi doświadczeniami i problemami no a tu taaaaaka cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 23.06.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Do tp- okna jakoś nie dotarłem, choć miałem to w planach. Okna kupiłem w oknoplusie na wreczyckiej. Przekonała mnie do nich niewielka dopłata do pakietu trzyszybowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewq 24.06.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 witam jestem z okolicy zawiercia może coś więcej o tej ekipie {ile biorą za sso z dachem} pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 24.06.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Ja mam namiary na świetną ekipę budowlaną, jak tylko dostanę kredyt od razu ich biorę. Budują już u znajomego, równiutko, czyściutko i uczciwie, jest bardzo zadowolony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 27.06.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Szukam ekipy do tynków cementowo-wapiennych, ale takich fachowców po których nie bedę musiał robić gipsówki. Bardzo proszę o namiary i ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK I MADZIA 29.06.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 mam do sprzedaży w preferencyjnej cenie nadwyżki krokwie i jętki na dach. drewno impregnowane cisnieniowo - składowane od x.2009 pod dachem w garażu na budowie. Dokładny ilości i rozmiary prześlę dla zainteresowanych. Ktos troszke sie pomylił w obliczeniach ilości więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK I MADZIA 29.06.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 a propos ciszy na forum to sie zgadzam - jaka Częstochowa - takie forum..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm1927 30.06.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 witam, poszukuję aktualnie kogoś, kto by mi zaprojektował i wykonał kominek. Polecacie jakąś firmę w Częstochowie lub okolicy? co do kominków to polecam firmę "AKA" z wielkoborskiej tel. 600327640 zrobili nam kominek z płaszczem wodnym wg naszego projektu i jak dotąd jesteśmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts