Archi100 06.08.2010 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Witajcie, proszę o podawanie namiarów na składy z bloczkami betonowymi tzw betonitami i ewentualnie ceny po jakich braliście, czy jesteście zadowoleni, czy nie? Pozdrawiam Adam Ja będę brał ze składu z Rędzin ul. Wesoła cena 2,90 - i podobno są ok. Jeszcze wiem że robią też w Niwkach, są droższe i chyba nawet lepsze, gośc robi tam kostkę brukową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 06.08.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Witajcie, proszę o podawanie namiarów na składy z bloczkami betonowymi tzw betonitami i ewentualnie ceny po jakich braliście, czy jesteście zadowoleni, czy nie? Pozdrawiam Adam Ja kupowałem u gościa na ulicy Korkowej. Bloczki robi sam, są dobrej jakości, płaciłem 2,7-2.8, nie pamiętam dokładnie. Mam porównanie ponieważ brakło mi ich trochę i dokupiłem 30szt w składzie. Bardzo nasiąkały wodą i w niektórych miejscach były aż żółte od piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 06.08.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Nas bloczki kosztowały 2,5 pln netto- bardzo dobrej jakości. Skład w dzielnicy Gnaszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 07.08.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam wszystkich jeśli ktoś byłby zainteresowany zienia z wykopu na podsypkę to za około 2-3 tygodnie będziemy wywozić około 800m3 można przyjechać zobaczyć jak wygląda jak ktoś by się zdecydował to 9zł m3 w odległości 10km od Kłobucka (w cenie załadunek, przywóz i wysypanie) można brać po 1 aucie (12-18m3) chodzi nam o częściowe pokrycie kosztów tel 792020455 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi29 10.08.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Ja kupowałem u gościa na ulicy Korkowej. Bloczki robi sam, są dobrej jakości, płaciłem 2,7-2.8, nie pamiętam dokładnie. Mam porównanie ponieważ brakło mi ich trochę i dokupiłem 30szt w składzie. Bardzo nasiąkały wodą i w niektórych miejscach były aż żółte od piachu. potwierdzam bloczki bardzo dobrej jakosci na ulicy Korkowej (murarz bardzo chwalil),rowne.wlasciciel mily,transport do mnie -ok.30km ok.50zl z dwukrotnym przywozem.ja placilem w lutym br.2.40 szt.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 10.08.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Czy ktos orientuje sie w cenach za wykonanie przyłącza wod-kan ( razem z projektem lub bez) ? Media są w drodze, dlugosc przylacza jakies 12m. Moze ktos zna godna polecenia firme od przylaczy wod-kan ( projekt, formalnosci, wykonanie, czyli od A do Z). Z gory dziekuje za informacje. Ah , zapomnialem o dachowkach, gdzie mozna pojechac i zobaczyc ekspozycje pokryc dachowch ? Moja druga polowa nie moze sie zdecydowac na kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 11.08.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Ah , zapomnialem o dachowkach, gdzie mozna pojechac i zobaczyc ekspozycje pokryc dachowch ? Moja druga polowa nie moze sie zdecydowac na kolor Domex, Deco, Orlikowscy w Kusiętach.... Jeśli nie możecie sie zdecydować n a kolor, a macie jakies swoje typy, to spytajcie w sklepie, może dadzą wam namiary na kogoś, kto juz kupił podobna dachówkę. Zawsze to lepiej zobaczyć pokrycie dachowe w realu na 200-300m2 niż na ekspozycji w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 11.08.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Devileczek, ja płaciłam za projekt przyłącza 800 zł + 22% vatu, a samo przyłącze wod-kan kosztowało mnie 4 tys. Woda po drugiej stronie ulicy, a kanalizacja po środku drogi. Nie było zbyt duzo kopania, ale zaangażowany był sprzęt specjalistyczny tzw. kret do przejscia pod asfaltową jezdnią. To i tak jest tańsze rozwiązanie niż zrywanie asfaltu, kopanie i zalewanie ponownie asfaltem. Za to drugie rozwiązanie firma z ulicy Rocha krzyknęła 8300 zł Projekt wykonywała mi pani Teresa Syc tel. 603279529 . Bardzo miła osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 13.08.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 ja znalazłem projektanta który wykona mi projekt za 350 pln, i też mam wodę po drugiej stronie drogi i do tego powiatowej. Mam też ekipę która wstępnie mi to zrobi i przekopie pod drogą "tunel" i całość ma kosztować około 3500 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 17.08.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 witam Czy korzytsaliscie z projektanta ogrodów i jezlei tak , to czy warto taki projekt wykonać i jezeli to kogo polecacie, dzieki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 17.08.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Ja też jestem zainteresowana tym tematem.Będę z pewnością zlecać projekt i wykonawstwo ogrodu jakiejś firmie ogrodniczej. Jeszcze nie wybrałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 19.08.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Petronelli, znalazłam coś takiego http://www.zielonyogrodek.pl/ogrody/zielen/artykuly/618-zamawiamy-projekt-ogrodu.html W poniedziałek spotykam się z właścicielką pewnej firmy ogrodniczej, to napiszę o swoich spostrzeżeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 20.08.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Ile kosztuje gipsowanie ścian na naszym terenie?Jeden wykonawca zastrzelił mnie kwotą 16 zł netto, a drugi 20 zł brutto. Ceny bez materiału oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 24.08.2010 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 I jak spotkanie z Pania od firmy ogrodniczej?My zas w środę umówilismy sie na spotkanie z projektantka ogrodu , http://www.projektogrod.eu/dane_osobowe.html , zobaczymy jakie koszty i co powie, ale dziwi mnie ż enikt nie korzystał z usług ogrodniczych ,żeby podzielić sie spostrzezeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 25.08.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Czy moglby ktos polecic jakies hurtownie w okolicy Cz-wy. Gdzie kupowaliscie bloczki betonowe i pustaki np. Porotherm/Poroton etc ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 25.08.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Petronelli, spotkanie z panią architekt ogrodów było bardzo sympatyczne i zaowocuje zimą wykonanym projektem, a wiosna pracami w ogrodzie. Okazało się, że nie jest ona właścicielką firmy ogrodniczej w sensie sprzedaż roślin, tylko projektuje i wykonuje z ekipa ogrody. Oto jej adres: http://www.euronas.pl A jak Twoje spotkanie? Devileczek, materiałów o których piszesz tam nie kupowałam ale inne owszem i stwierdzam, że ceny mają atrakcyjniejsze . Sprawdź ten kontakt: Hurtownia w Bieżeniu tel. do właściciela pana Damiana 605 036 544 Proszę ponownie o informacje o koszt gipsówki na zwykły tyn cementowo-wapienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 25.08.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Petronelli, spotkanie z panią architekt ogrodów było bardzo sympatyczne i zaowocuje zimą wykonanym projektem, a wiosna pracami w ogrodzie. Okazało się, że nie jest ona właścicielką firmy ogrodniczej w sensie sprzedaż roślin, tylko projektuje i wykonuje z ekipa ogrody. Oto jej adres: http://www.euronas.pl A jak Twoje spotkanie? Devileczek, materiałów o których piszesz tam nie kupowałam ale inne owszem i stwierdzam, że ceny mają atrakcyjniejsze . Sprawdź ten kontakt: Hurtownia w Bieżeniu tel. do właściciela pana Damiana 605 036 544 Proszę ponownie o informacje o koszt gipsówki na zwykły tyn cementowo-wapienny. Renatka Na Tobie zawsze mozna polegac. Informacje z pierwszej reki Odnosnie gipsowki - to temat rzeka. Niedawno jedna brygada robila gipsowke u moich rodzicow. Robili dokladnie, troche 'prostowali' sciany, jeden sredniej wielkosci pokoj we dwoch robili dwa dni. I to naprawde robili, az zrobili. Jest idealnie. Ceny nie pamietam ale mogew zapytac. Do czego zmierzam. Cena gipsowki zalezy od tego jakie masz podloze czyli tynk cementowo-wapienny oraz jakie masz wymagania wzgledem jakosci i dokladnosci. Gipsowka, gipsowce nie rowna. Najlepszym rozwiazaniem bylo umowic sie z jedna firma na tynk i gipsowke. Wtedy bardziej przylozyliby sie do tynkow, znajac co ich czeka w przeciwnym razie podczas gipsowki. Zycze powodzenia P.s. Pan Grzegorz bedzie u mnie kierownikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 25.08.2010 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 P.s. Pan Grzegorz będzie u mnie kierownikiem Naprawdę? Mam nadzieję, że i Ty będziesz zadowolony. Dowiedz się, proszę o cenę usługi tego gipsowania. U mnie tynki już są - równe, ale chropawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qraska 26.08.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 witajcie ponownie trochę tutaj nie zaglądałem (brak czasu) mam do sprzedania wychodek dla nowo powstającego budynku do postawienia na placu. mi już nie będzie potrzebny a może komuś się przyda wszystkim zainteresowanym którzy chcieli by sobie obejrzeć stan techniczny prosze o kontakt na priv!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 26.08.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Paweł Wolfram zakładał u mnie wodę ,kanalizacje oraz całą podłogówkę- mogę go polecić. Co do ogrzewania gazem, to ja ogrzewam 250m od lutego i kosztuje mnie ok 750pln (razem z ciepłą wodą Jeśli chcesz : - mieć wykonawcę który nie dotrzymuje uzgodnionych terminów - rzeźbi na każdym kroku - zmienia produkt który wybrałeś do instalacji bez konsultacji z inwestorem ( np.grzejniki) - nie otrzymać żadnych dowodów zakupu ( piec, grzejniki, pompa itd) - dopłacać za rzeczy które są w standardowym wyposażeniu gratis (np.do kotła) - "mija się z prawdą" stosunkowo często - poznać koszt realizacji zamówienie dopiero po jego zakończeniu zatrudnij Pana P. WOLFRAMA który okazał się najgorszym wyborem jeśli chodzi o wykonawcę na mojej inwestycji... p.s. Polecenia z forum tego czy innego także należy traktować wg zasady ograniczonego zaufania. JurasC2 bez urazy wiem że to Twój znajomy i być może u Ciebie się spisał bez zarzutu ale u mnie dał ciała bez dwóch zdań. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts