qraska 27.08.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Jeśli chcesz : - mieć wykonawcę który nie dotrzymuje uzgodnionych terminów - rzeźbi na każdym kroku - zmienia produkt który wybrałeś do instalacji bez konsultacji z inwestorem ( np.grzejniki) - nie otrzymać żadnych dowodów zakupu ( piec, grzejniki, pompa itd) - dopłacać za rzeczy które są w standardowym wyposażeniu gratis (np.do kotła) - "mija się z prawdą" stosunkowo często - poznać koszt realizacji zamówienie dopiero po jego zakończeniu zatrudnij Pana P. WOLFRAMA który okazał się najgorszym wyborem jeśli chodzi o wykonawcę na mojej inwestycji... p.s. Polecenia z forum tego czy innego także należy traktować wg zasady ograniczonego zaufania. JurasC2 bez urazy wiem że to Twój znajomy i być może u Ciebie się spisał bez zarzutu ale u mnie dał ciała bez dwóch zdań. pozdrawiam witam i w 100% zgodze się z przedmówcą u mnie też pan Paweł W. dał się poznać od najgorszej strony. było to tak uzgodniłem miejsce w którym mają przebiegać rury z wodą ( z mojej kalkulacji wychodziło znacznie mniej kolanek złączek itd.) jedynie trzeba by było przekuć się przez jedną ścianę i rurki szłu by przy ścianie nikomu nie wadząc po przyjeżdzei z pracy uwidoczniłem nie dość że owe rury szły przez środek przedpokoju to jeszcze przechodziły nad innymi rurami z którymi się krzyżowały (shock) wólgaryzm nie znał granic pana który tą robotę wykonywał p. Sławek jak by mógł to chyba by mnie pobił na mojej inwestycji. hehe powierzyłem mu również pieniądze na poczet przyszłych prac ... i cóż nie dotrzymał terminu i poprosiłem o zwrot pieniędzy niestety ale oddał tylko część ...bo ponoć zapomniał doliczyć jednej FV na łączna kwotę 550zł ehhh moim zdaniem strzeżcie się nie godzien zachodu pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 28.08.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam, Czy możecie napisać gdzie kupowaliście beton i w jakiej cenie? Z pompą czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 28.08.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Witaj bartosz-w230 pln b20 z 7% Vat-em - z pompąZajrzyj do naszego dziennika , tam mam wyszczególnione koszty materiałów.Na ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 29.08.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 swego czasu dobrą cenę na beton dostałem w firmie hoger.http://www.hoger.pl/9.htmlCeny się zmieniają i warto zadzwonić do kilku dostawców np. włodar, hoger, dyckerhoff Polska. p.s.zwróćcie uwagę na fakt czy cały beton z gruchy został wylany. Słyszałem o kierowcach którzy potrafią sprzedawać beton na raty z takich "końcówek'' np po 2m3.Nie wyleją wszystkiego mówiąc że to już wszystko i że ktoś źle wyliczył zapotrzebowanie na beton a później jadą z tym na inną budowę. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denhoff 04.09.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Ile kosztuje gipsowanie ścian na naszym terenie? Jeden wykonawca zastrzelił mnie kwotą 16 zł netto, a drugi 20 zł brutto. Ceny bez materiału oczywiście. Z tymi gipsówkami to rzeczywiście bywa różnie, ale powiem konkretnie jak było u mnie. Tynki cementowo-wapienne (średniej jakości, ale nie najgorsze), ekipa powiedziała mi krótko: 5pln netto za warstwę gipsu, z tym że dobry efekt daje podwójna warstwa czyli 5pln x 2 = 10pln, a w salonie proponują potrójną warstwę dla "super efektu". Do ceny samych warstw trza doliczyć gruntowanie 2,5 pln/m2. Od razu radzę wyjaśnić temat otworów w murach, typu drzwi, okna, wnęki okienne. Najlepiej spisać umowę na całość. Reasumując cena gipsówek w moim przypadku to 12,5 pln/m2 podwójna warstwa (efekt bardzo dobry), 17,5 pln/m2 potrójna warstwa (efekt super dobry). Ale jeszcze jedna uwaga: jak już moi przedmówcy raczyli zauważyć każda ekipa jest różna i czasami nawet jeżeli nałożą wam 5 warstw może się okazać, że nie o to wam chodziło. Przy modnych dzisiaj oświetleniach przyściennych, warto do gotowej gipsówki przyłożyć halogen, żeby wtedy zobaczyć to, co zobaczylibyście dopiero po włączeniu docelowego światełka. No i do malowania proponuje brać tych samych co do gipsówki, wtedy robią jak dla siebie, szczególnie jak pochodzicie przy nich trochę z halogenem. Ja na malowanie dostałem ofertę 3 pln/m2 za jednokrotne malowanie. Gipsówki robiłem wiosną tego roku. pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 04.09.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 :)Bardzo dziękuję denhoff ! Twoje ceny wydają się sensowne. Te, które miałam podane wcześniej nie zawierały informacji ile warstw gipsu i z jakiego materiału. Podobno najlepsza jest Nida, ale nie lubią jej fachowcy, bo jest twarda. W czwartek jestem umówiona z potencjalnym wykonawcą i dzięki Tobie wiem czego mogę się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK I MADZIA 11.09.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 mam do sprzedania WIATĘ NA BUDOWĘ - METALOWA Z DWOJGIEM DRZWI.Wygodna w użytkowaniu w dobrym stanie. Mogę zorganizować transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 12.09.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Witam,Bardzo proszę o przesłanie mi namiarów na niedrogich, lecz polecanych dekarzy, a i jeszcze za namiar na instalatora wod kan bym się nie obraziłMogę się odwdzięczyć świetną ekipą murarzy. Jest ich 15 osób, są niedrodzy i idą jak burza. Kierownik nie ma żadnych zastrzeżeń.Mieszkają w okolicach Szczekocin- p. Arek 693809912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilu214 15.09.2010 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 witam buduje może ktoś w okolicy czewy dom Manuela lub Morfeusz 1 autorstwa archipelag.Osobiście planuje rozpocząc budowe w przyszłym roku -pierwszy etap prac to jest ławy fundamentowe dom ma ok 140m2 na chwile obecna czekam na pozwolenia bo jak na razie na Mirowie pozwolenie sa wstrzymane bo ustalaja plan zagospodarowania przestrzennego jeżeli jest ktoś wstanie przybliżyć obecne ceny pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1981 17.09.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Witam mam do sprzedania pozostałość po ociepleniu budynku:tynk silikonowy weber td341 baranek 1,5mm3x30kg kolor 140c (jasno żółty)1x30kg kolor 155e (bardzo bardzo jasno żółty)oryginalnie zapakowane nigdy nie otwieraneCena za całość 500zł Tynku powinno wystarczyć w sumie na jakieś 50m2 bo zużycie wychodzi "niestety" trochę poniżej 2,5kg/m2 i stąd pozostała nadwyżka z całego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaiprzemek 25.09.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Witam,czy ktoś z Forumowiczów posiada odkurzacz centralny i może się podzielić namiarem na wykonawcę?Dziękuje i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becia159 27.09.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Witam WszystkichWłaśnie dziś się zalogowałam. Razem z mężem wpadliśmy na odlotowy pomysł aby wybudować sobie dom. Projekt już jest, działka oczywiście też, projekty przyłączy się robią no i pozwolenie będzie lada moment. Nasz projekt to "na miarę 3' pomieszany z "kameralny 3" ze strony "Domy z wizją". Może ktoś buduje cos podobnego proszę o info, bardzo chetnie skorzystam z doświadczenia.Teraz rozglądamy się za wykonawcą dobrym niedrogim oczywiście, który zrealizuje Nasze marzenie. Bardzo proszę o namiary na kogoś godnego polecenia. Ponieważ jest to mój pierwszy dom który mam sama budować proszę o wskazówki:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becia159 27.09.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Witam WszystkichWłaśnie dziś się zalogowałam. Razem z mężem wpadliśmy na odlotowy pomysł aby wybudować sobie dom. Projekt już jest, działka oczywiście też, projekty przyłączy się robią no i pozwolenie będzie lada moment. Nasz projekt to "na miarę 3' pomieszany z "kameralny 3" ze strony "Domy z wizją". Może ktoś buduje cos podobnego proszę o info, bardzo chetnie skorzystam z doświadczenia.Teraz rozglądamy się za wykonawcą dobrym niedrogim oczywiście, który zrealizuje Nasze marzenie. Bardzo proszę o namiary na kogoś godnego polecenia. Ponieważ jest to mój pierwszy dom który mam sama budować proszę o wskazówki:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becia159 27.09.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 WitamRazem z mężem wpadliśmy na pomysł wybudowania domu. Mój projekt to pomieszany"kameralny3" z "na miarę 3" z biura projektowego "Domy z Wizją". Stan na dzień dzisiejszy to działka, projekt domu, projekty przyłączy się robią więc i pozwolenie na budowe będzie niedługo. Zaczęliśmy rozglądać się za firmą lub firmami które sprawią że nasz dom zostanie przeniesiony z papieru w "real". Bardzo Was proszę o namiary na jakieś firmy godne polecenia. Ponieważ jest to Nasz pierwszy dom liczę również na wskazówki co do budowy. Chętnie skorzystam z Waszego doświadczenia. Jeśli ktoś buduje którys z projektów wyżej wymienionych bardzo prosze o info. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qraska 28.09.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 witajcie!!mam do zaoferowania kilka produktów do ocieplenia poddaszawełna 150 - 8 rolek ISOVERwełna 100 - 8 rolek ISOVERorazokoło 40 szt. płyt karton gips36 szt profilu typ "U" 4 mbi kilka szt innego profilu tego co się przy ścianie montuje nie pamiętam go nazwy jak ktoś zainteresowany proszę na PWaaa ps. oczywiście CENA PROMOCYJNA!!! i jeszcze jest do opchnięcia wychodek na budowe gdyby kroś refleksił z transportem możemy się dogadać może na przyczepcze przewiozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peinka 30.09.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witam, Szukam starych cegieł na kominek, mogą być z rozbiórki. Może wiecie kto chce się pozbyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lupita 01.10.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Witam Mam pytanie czy ktos dzierzawi zbiornik od dragongaz ? Co myslicie o tej firmie ?Bedze wdzieczna za odpowiedz . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giz 11.10.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Witam, czy ktoś z Forumowiczów posiada odkurzacz centralny i może się podzielić namiarem na wykonawcę? Dziękuje i pozdrawiam:) mam odkurzacz centralny firmy Beam, zakladala wszystko firma Domus z Cze-wy jakies pare latek temu. wszystko smiga do dnia dzisiejszego. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 19.10.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Czy w okolicach Częstochowy lub w mieście jest jakiś zakład kamieniarski godny polecenia? Zależy mi na granicie o nazwie "Tokowski (Tołkowski)" . Na już chciałabym parapety z tego granitu, a w późniejszej perspektywie jeszcze kilka innych grubszych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 23.10.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Czy w okolicach Częstochowy lub w mieście jest jakiś zakład kamieniarski godny polecenia? Zależy mi na granicie o nazwie "Tokowski (Tołkowski)" . Na już chciałabym parapety z tego granitu, a w późniejszej perspektywie jeszcze kilka innych grubszych rzeczy. Dość znana w okolicach Cz-wy jest firma p. Jerzego Kałuży http://www.kamieniarstwo-biala.pl w Białej. My zamawialismy w tej firmie parapety na płot (ok. 95 mb, granit Yellow Pink). Pomiary oraz montaż wykonywał współpracujący z tą firmą p. Robert Turek (T kom: 604 101 369). Do terminowości oraz fachowości nie mamy żadnych zastrzeżeń. Jesteśmy na tyle zadowoloni, że wykończenie schodów oraz tarasu również zlecimy tej firmie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts