Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jaka ziemia? Szczerze to mam za darmo ilość olbrzymia tylko transport i załadunek. Ew możliwość załadunku

Najlepiej czarna - poważnie piszę, żeby trawa na niej rosła a jak jeszcze kwiatki jakieś to już ekstra. Ja też potrzebuję. Może nie każdą ilość, ale chciałbym podnieść teren o 60cm, metr na powierzchni ok. 200m2 więc wyjdzie ze 150m3 :)

Szukam fachowca do wymurowania ogrodzenia z klinkieru jak ktoś ma kogoś godnego polecenia to proszę o kontakt

Ja mam dobrego murarza, tylko trzeba na niego poczekac. Na ten rok nabral juz sporo zlecen. Bardzo dokladny, prace czysto wykoanne, terminowy i slowny. Prawdopodobnie na jesieni bedzie robil moje ogrodzenie. Poki co u mnie wymurowal stan '0' i sciany parteru. Pare fotek mozna znalezc na forum PROJEKT CZEKOLADA. Dane kontaktowe na priva.

Czy możesz także polecić jakiś dostawców piachu, żwiru oraz cementu i betonu?

Będę bardzo wdzięczny za namiary. ;)

Piasek do zasypywania fundamentow bralem z WAMARU lub Grabowka III 10PLN/tona + transport na stradom 70PLN/kurs ( 10ton, 6m3 wywrotka) = 17PLN/tona. Maja tez inne kruszywa.

Wamar 0608 504 027 ul. Ikara 46

42-200 Częstochowa

Grabowka III o ile pamietam jest na tej samej ulicy, ceny te same. Warto brac piach z najblizszej piaskowni, jeden kurs z zaladunkiem to 1h. Kierowca nie nadazal za budowlancami. Koszt transportu tez rosnie

Beton umawial majster jakies 260/270PLN za m3 z pompa od Włodara. Cement i wapno dostaniesz wszedzie. O zwir jeszcze nie pytalem bo nie potrzebowalem.

Czy możesz także polecić jakiś dostawców piachu, żwiru oraz cementu i betonu?

Będę bardzo wdzięczny za namiary. ;)

Ja mogę polecić pana Jana Kasztelana tel. 601 737 011 (polecanego zresztą przez innych wcześniej na tym forum).

U mnie wykonał wykop pod fundamenty, przywoził piach (murarze bardzo chwalili) do murowania, następnie obsypał stan "0", wszystko tak jak należy.

Czy może ktoś polecić firmę z miksokretem do wylewek?

Kilka dużych etapów budowy mam za sobą, nie ze wszystkich jestem zadowolona. Koncówka była fajna ;) Teraz szukam wykonawcy ogrodzenia (łupane +drewno) i tarasu (drewno lub kompozyt). Ogrodzenie na teraz, taras na jesieni. Będę wdzięczna za polecenia;). Do tej ziemi też bym się podłączyła - wysypaliśmy już 10 transportów ziemi ogrodowej, a jeszcze brakuje przynajmniej 3 wywrotek po 10 ton ;).

piasek dobry - do wylewek przywoził nam pan Andrzej Rakowski 605591987. Polecam.

Witam,

Poszukuje fachowca co robi meble lazienkowe na wymiar. macie kogos godnego polecenia??

Oraz ze dwie wywrotki ziemi na dzialke by sie przydalo. Gdzie kupowaliscie ziemie? Czy jest jakis sklad kruszyw czy jakos tak gdzie maja ziemie?

Pozdrawiam

Bonz

Mogę polecić naszych "szafiarzy" - solidni, rzetelni i jak wszystko wskazuje - nie do konca drodzy;))

Robia różne rzeczy: szafy, meble, biurka....

My jesteśmy bardzo zadowoleni - p. Sławek 608388842

Szukam fachowca do wymurowania ogrodzenia z klinkieru jak ktoś ma kogoś godnego polecenia to proszę o kontakt

W poszukiwaniu wykonawcy ogrodzenia dotarlismy do kilku wykonawców, jeden z nich specjalizuje się w ogrodzeniach klinkierowych (my nie skorzystaliśmy, bo do nas nie pasuje klinkier, ale widzieliśmy realizacje - ciekawe) i głównie do takich zachęca ;) - p. Roman 602441496.

Może się przyda ;)

Pozdrawiam

I

Witam, czy ktoś słyszał bądź zna pracę pana który ma na nazwisko Pielka z miejscowości Łaziec. Zajmuje się on ciesielką i moje pytanie jest następujące czy jest dobrym fachowcem w tej dziedzinie, czy ktoś słyszał o jego pracy? Z tego co mówi to robi wszystko na zacinkę i wpusty nie na blachy co jest dużym plusem i właśnie takiego cieśli szukałem do więźby. Tylko czy zna się na robocie?

W poszukiwaniu wykonawcy ogrodzenia dotarlismy do kilku wykonawców, jeden z nich specjalizuje się w ogrodzeniach klinkierowych (my nie skorzystaliśmy, bo do nas nie pasuje klinkier, ale widzieliśmy realizacje - ciekawe) i głównie do takich zachęca ;) - p. Roman 602441496.

Może się przyda ;)

Pozdrawiam

I

Bardzo sie przyda i mnie.

Dziękuję

Witam mogę z czystym sumieniem polecić mojego cieśle p. W. Paszkiewicza wieźbe na nasz dom 220m2 zrobili w niecałe 2 dni co do ceny to się dopiero okaże po deskowaniu i papie lecz jestem zadowolony z wykonanej wieźby

Nadal szukam solidnej ekipy tynkarzy do tynków na gotowo (pod malowanie)

p. Sebastian tel. 501023471 zadzwoń, możesz się z nim umówić i podjechać zobaczyć jak tynkuje.