Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa częstochowska i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, to mój pierwszy wpis w tej grupie. Ja też buduje dom "Ariadna I" pracowni Dobre domy w Ligocie Woźnickiej koło wożnik. Jeżeli ktoś buduje taki sam , chętnie wymienię sie doświadczeniami. Jesteśmy z mężem na etapie parteru z zalanym stropem wraz z wszystkimi odwodnieniami budynku. Zaczęliśmy 2 maja tego roku i to koniec na ten rok. Budujemy bez kredytu, więc musimy znowu naskładać kasy, a każdy dobrze wie jakie to są koszta. W przyszłym roku mamy w planach poddasze i dach. Może wie ktoś namiary na dobre firmy dekarskie? I mam pytanie ile kosztuje m2 dachu krytego gontem lub blacho-dachówką? Chciałabym orientacyjnie wiedzieć ile mnie będzie kosztować ta impreza( dach ma 4 spady i 3 faciatki).Pozdrawiam

Witam, to mój pierwszy wpis w tej grupie. Ja też buduje dom "Ariadna I" pracowni Dobre domy w Ligocie Woźnickiej koło wożnik. Jeżeli ktoś buduje taki sam , chętnie wymienię sie doświadczeniami. Jesteśmy z mężem na etapie parteru z zalanym stropem wraz z wszystkimi odwodnieniami budynku. Zaczęliśmy 2 maja tego roku i to koniec na ten rok. Budujemy bez kredytu, więc musimy znowu naskładać kasy, a każdy dobrze wie jakie to są koszta. W przyszłym roku mamy w planach poddasze i dach. Może wie ktoś namiary na dobre firmy dekarskie? I mam pytanie ile kosztuje m2 dachu krytego gontem lub blacho-dachówką? Chciałabym orientacyjnie wiedzieć ile mnie będzie kosztować ta impreza( dach ma 4 spady i 3 faciatki).Pozdrawiam

my w maju płaciliśmy cieśli 33zł za m2 (więźba,pełne deskowanie + papa) nie wiem jak liczą za gont ale za dachówkę dekarzowi płaciliśmy 45zł za m2 (w tym 4 okna , 2 wyłazy, 3 kominy, rynny, itp wszystko co należy zrobić tylko bez podbitki ogólnie jestem zadowolony z obu ekip

Witam

Poszukuje desek na ogrodzenie. Czy ktoś może polecić tartak i wykonawce takiego ogrodzenia ( deski poziome, układane na wys. 1,70 ok. 100mb )

http://jurasc2.strefa.pl/deski%20na%20ogrodzenie.jpg

http://jurasc2.strefa.pl/deski%20na%20ogrodzenie1.jpg

Witam

Zajmujemy sie produkcją wyłacznie drewnianych elementów ogrodzenia i produkujemy równiez takie deski.

tel 505-568-171

podkreśle ze jedna taka deska 25mm grubości 10cm szerokości i 200 cm długości wyheblowana i wyszlifowana kosztuje jedyne 9zł/szt

nastawienie sie na produkcje jednego asortymentu pozwala nam na zredukowanie kosztów do minimum :)

Pozdrawiam i zapraszam do współpracy

macie może kogoś kto się sprawdził w kładzeniu płytek, robieniu wylewek, tynkowaniu zewnętrznym (baranek) piszcie kto robił i czy jesteście zadowoleni ( niezadowolonych tez proszę o wypowiedź ) szukałem z 2 poprzednich lat i znalazłem tylko jedną osobę od wylewek i 3 od płytek piszcie pomożecie tym innym i sobie

co do tynkarzy to na razie przełożyli termin wiec - minus

Witaj,

mielismy różne doświadczenia w kładzeniu płytek, pracę w moncu wykonał pan Andrzej, który jest baaaaardzo dokładny i przez czas całej inwestycji zdążyliśmy się z nim zżyć;). Po prostu ARTYSTA i do tego z psem... Wylewki robił nam p. Stroiński 601807794 - profesjonalnie, terminowo i w przyzwoitej cenie.

Pozdrawiam

I

Czy ktos moze polecic dobrego dostawce systemu docieplen w okolicach Czestochowy? Jakie systemy wybieraliscie, jakich producentów ? ( klej, grunt,tynk)

Myśmy wybrali system OPTOLITH do całego ocieplenia ( + wełna skalna) i później wykończenia w środku. Jesteśmy bardzo zadowoleni, na razie, po roku sprawdza się dobrze. Tynk silikonowy też mamy wybrany z tej firmy i na wiosne będziemy działać.

Pozdrawiam

I

• 2 weeks później...
Masz już otynkowane? U mnie jeszcze nie skończyli, a na weekend ma być nawet do -5 stopni :(

U mnie wszystko sie slizga. Tynkarze wchodza dopiero w polowie listopada. Ratuje mnie to, ze mam docieplony dom ( oprocz poddasza) i zainstalowana 'koze' do grzania. Moze poszukam osuszacza, a jak nie to pozostaje grzanie pradem przed pierwsze kilka dni po tynkowaniu. Takie zycie.

Witam.

Szukam osób zajmujących się kopaniem studni.

Chodzi mi o "tradycyjny" wykop z użyciem kręgów betonowych (4 m głębokości studzienka na wodę do celów gospodarczych) a nie "profesjonalne" wiercenie.

Bardzo proszę o informacje, kto na terenie Częstochowy zajmuje się takimi pracami?

Myśmy kopali studnię retencyjna do odwodnienia (3,5 metra głębokości z wkładem na deszczówkę), sposobem tradycyjnym. Korzystalismy z ekipy pana Krzysztofa 501448791, jesteśmy zadowoleni.

Pozdrawiam

I

Witam

Potrzebuję 20-25 samochodów ziemii w tym z 10 dobrej. - dowóz do Zawiercia

please dajcie jakieś namiary na kogoś co ma tego dużo i tanio...a może za pół darmo moj tel. 606 715 751 mail: [email protected]

Jesli chodzi o kilka namiarów to mogę parę sprawdzonych ludzików polecić:

do więżby dachowej - z Myszkowa - 696124625 - nie jest tanio ale profesjonalnie -jeśli ktoś planuje dach na póżną wiosnę 2012 - to trzeba dzwonić już teraz

pokrycie - dachówka - Gienek Starczewski toże z Myszkowa - 506144374.

Wentylacja rekuperacja - częstochowa - Pohorecki 500053901

niezli i tani budowlańcy - jeżdzą prawie wszędzie i buduja co się da 697 717 564

• 2 weeks później...
Witam!

Mam pytanie, chcę zmierzyć się z wyzwaniem - budową domu. Czy ktoś ma godna polecenia firmę, która wykonałaby dom w stanie surowym? Dziękuję za informacje

mam sprawdzoną ekipę, u mnie niebawem kończą, w mojej ulicy postawili w tym roku już szósty dom - mój jako ostatni, mogę ich polecić z czystym sumieniem, panowie są z Pajęczna

Witam!

Mam pytanie, chcę zmierzyć się z wyzwaniem - budową domu. Czy ktoś ma godna polecenia firmę, która wykonałaby dom w stanie surowym? Dziękuję za informacje

mam sprawdzoną ekipę, u mnie niebawem kończą, w mojej ulicy postawili w tym roku już szósty dom - mój jako ostatni, mogę ich polecić z czystym sumieniem, panowie są z Pajęczna

Podobnie jak Przemko polecam pana Pohoreckiego od wentylacji mechanicznej z rekuperacją.

Ale mam kilka innych ekip pseudofachowców, których zdecydowanie nie polecam. Do tej pory odzywałam się gdy mogłam kogoś polecić, ale zastanawiam się od pewnego czasu nad stworzeniem czarnej listy wykonawców aby nikt inny już nie nabrał się i nie tracił pieniędzy, czasu i nerwów.

Ostatniego na koncie mam geniusza od bruku i tarasu.

Niezły też jest od mebli kuchennych. Mistrzostwo świata w unikach przed klientem.

Medal za bezmyślność przyznałabym też wylewkarzowi.

Jakie szczęście, że to już koniec budowy