pepe77 03.11.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 wysłałam na priv,a ja poszukuję kogoś do podłączenia kanalizacji, jeśli macie kogoś godnego polecenia, będę wdzięczna za podanie kontaktu, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 03.11.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Podobnie jak Przemko polecam pana Pohoreckiego od wentylacji mechanicznej z rekuperacją. Ale mam kilka innych ekip pseudofachowców, których zdecydowanie nie polecam. Do tej pory odzywałam się gdy mogłam kogoś polecić, ale zastanawiam się od pewnego czasu nad stworzeniem czarnej listy wykonawców aby nikt inny już nie nabrał się i nie tracił pieniędzy, czasu i nerwów. Ostatniego na koncie mam geniusza od bruku i tarasu. Niezły też jest od mebli kuchennych. Mistrzostwo świata w unikach przed klientem. Medal za bezmyślność przyznałabym też wylewkarzowi. Jakie szczęście, że to już koniec budowy To ja poprosze na priva o namiary na tych "fachowców" bedę wiedział kogo ominąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 04.11.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Eron uprzejmie proszę. Poszło na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damazy 07.11.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Witam! Mam pytanie, chcę zmierzyć się z wyzwaniem - budową domu. Czy ktoś ma godna polecenia firmę, która wykonałaby dom w stanie surowym? Dziękuję za informacje Zajmujemy się budową pod klucz proszę o kontakt 601192171 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebm 07.11.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Witam, poszukuje firmy która podejmie się rozbudowy z nadbudowa. Macie jakiea sprawdzone ekipy/firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cte 10.11.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Piec na ekogroszek - kupowaliście takie coś? Możecie polecić firmę, instalatora, konkretny piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 21.11.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Piec na ekogroszek - kupowaliście takie coś? Możecie polecić firmę, instalatora, konkretny piec? My zastanawiamy się na piecem ogniwo eko plus w firmie EKO-INSTALBUD ul. ul. Warszawska 355 lecz nic o nich nie wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamesdio 03.12.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 My zastanawiamy się na piecem ogniwo eko plus w firmie EKO-INSTALBUD ul. ul. Warszawska 355 lecz nic o nich nie wiemy No ja u byłem w firmie EKO-INSTALBUD i chciałem wycenę na instalację WOD-KAN, CO, kotłownię i piec. Pytam: zrobicie mi wycenę na podstawie projektu? Odpowiedź: tak. No to wyjmuję xerówki zaczynam tłumaczyć co i jak, a facet do mnie: 200 zł. Pytam jakie 200 zł? Słyszę: sporządzenie wyceny kosztuje 200 zł - mój czas jest cenny. Więc stwierdziłem, że mój czas też jest cenny i robię u kogoś innego. Ręce opadają na takie coś. To samo miałem z roletami. Człowiek chce wydać 8 tys. na rolety i nikt mi nie zrobił wyceny. Chodzę i się proszę o to, żeby mi ktoś wycenił i na razie tylko jedna firma dała mi wycenę. Podobnie z oczyszczalnią - nikt nawet nie zrobił mi wyceny. Wygląda na to, że wszyscy codziennie sprzedają swoje produkty za 100 tys. zł i nie mają czasu bawić się dla jednego klienta za 7-10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abaddon 03.12.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Witam Też jestem zainteresowany kotłem Ogniwo Eko Plus. W firmie w/w też robiłem wycenę ale nie kazali mi płacić, za całą instalację z piecem, bojlerem, 60m2 podłogówki i 6 grzejników powiedzieli mi 35tyś zł podziękowałem. Za sam piec powiedzieli mi 7400zł z 8% VAT przy czym za montaż muszę dopłacić. Zadzwoniłem do producenta kotła i zapytałem czy montaż i odpalenie musi być zrealizowane przez serwis, odpowiedzieli, że nie. Wystarczy instalator który zna się choć trochę na tego typu piecu i wie jak go odpalić. Nie traci się w ten sposób gwarancji. Zapytałem o jakąś firmę w Częstochowie, dostałem wiadomość, że na ul. św. Barbary. Dzwonię do gościa i pytam o cenę kotła z montażem i odpaleniem cena 7200zł oczywiście 8% VAT i trzeba doliczyć ceną montażu. Pytam się to dlaczego 8% VAT skoro jeszcze muszę płacić za montaż. Odpowiedź jaką uzyskałem, bo to jest za usługę. A tak naprawdę jest to podbicie ceny za kocioł. Ogniwo można kupić np. od sprzedawcy reklamującego się na allegro cena 7500zł z transportem w tym 23% VAT, cena podobna co do sprzedawców w Częstochowie a jednak niższa bo biorąc pod uwagę fakt, że można odliczyć 15% VAT od tej ceny to cena kotła to 6400zł + montaż własnego instalatora. A nie jakaś niby extra cena od Częstochowskich firm które robią łaskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 04.12.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Witam Też jestem zainteresowany kotłem Ogniwo Eko Plus. W firmie w/w też robiłem wycenę ale nie kazali mi płacić, za całą instalację z piecem, bojlerem, 60m2 podłogówki i 6 grzejników powiedzieli mi 35tyś zł podziękowałem. Za sam piec powiedzieli mi 7400zł z 8% VAT przy czym za montaż muszę dopłacić. Zadzwoniłem do producenta kotła i zapytałem czy montaż i odpalenie musi być zrealizowane przez serwis, odpowiedzieli, że nie. Wystarczy instalator który zna się choć trochę na tego typu piecu i wie jak go odpalić. Nie traci się w ten sposób gwarancji. Zapytałem o jakąś firmę w Częstochowie, dostałem wiadomość, że na ul. św. Barbary. Dzwonię do gościa i pytam o cenę kotła z montażem i odpaleniem cena 7200zł oczywiście 8% VAT i trzeba doliczyć ceną montażu. Pytam się to dlaczego 8% VAT skoro jeszcze muszę płacić za montaż. Odpowiedź jaką uzyskałem, bo to jest za usługę. A tak naprawdę jest to podbicie ceny za kocioł. Ogniwo można kupić np. od sprzedawcy reklamującego się na allegro cena 7500zł z transportem w tym 23% VAT, cena podobna co do sprzedawców w Częstochowie a jednak niższa bo biorąc pod uwagę fakt, że można odliczyć 15% VAT od tej ceny to cena kotła to 6400zł + montaż własnego instalatora. A nie jakaś niby extra cena od Częstochowskich firm które robią łaskę. U tego gościa na ul.Barbary byłem chyba w marcu. Pytałem sie o ten sam piec w wersji 25kw. Powiedział, że może go sprzedać z 8% VAT-em i kasuje 100zł za pierwsze odpalenie, co według niego było warunkiem zachowania gwarancji na piec. Kotła jeszcze nie kupiłem, nie spieszy mi się, poczekam do wiosny, może będzie mozna wynegocjować jakies rabaty posezonowe. W moim przypadku w gre wchodzą dwa piece: Ogniwo eko- plus i Hef master-m uni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askab80 09.12.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Witam! Mam pytanie, chcę zmierzyć się z wyzwaniem - budową domu. Czy ktoś ma godna polecenia firmę, która wykonałaby dom w stanie surowym? Dziękuję za informacje Witam, ja z czystym sumieniem polecam ekipę firmy budowlanej JanKan Janusz Kancerek. U nas rozpoczęli budowę i jesteśmy w 100 % zadowoleni. Właściciel solidny, doradzi - ekipa pracuje sprawnie, dokładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 09.12.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 No ja u byłem w firmie EKO-INSTALBUD i chciałem wycenę na instalację WOD-KAN, CO, kotłownię i piec. Pytam: zrobicie mi wycenę na podstawie projektu? Odpowiedź: tak. No to wyjmuję xerówki zaczynam tłumaczyć co i jak, a facet do mnie: 200 zł. Pytam jakie 200 zł? Słyszę: sporządzenie wyceny kosztuje 200 zł - mój czas jest cenny. Więc stwierdziłem, że mój czas też jest cenny i robię u kogoś innego. Ręce opadają na takie coś. To samo miałem z roletami. Człowiek chce wydać 8 tys. na rolety i nikt mi nie zrobił wyceny. Chodzę i się proszę o to, żeby mi ktoś wycenił i na razie tylko jedna firma dała mi wycenę. Podobnie z oczyszczalnią - nikt nawet nie zrobił mi wyceny. Wygląda na to, że wszyscy codziennie sprzedają swoje produkty za 100 tys. zł i nie mają czasu bawić się dla jednego klienta za 7-10 tys. ogniwo mają drogo ale kominek lechme mają w dobrej cenie lecz mam takie same odczucia jak reszta że raczej są mało przyjemni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 11.12.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Pytanie jak zwykle - czy ktos moze polecic/odradzic ekipe do wylewek cementowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abaddon 13.12.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Wylewki będą u mnie robione jutro, więc po zakończeniu powiem czy warto i jak coś to dam kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 13.12.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Dzieki Abaddon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foltek 13.12.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Witam,Na wiosnę rozpoczynamy budowę domu Fiołek z Archipelagu. Powoli zbieram namiary na wszystkich fachowców.Szukam obecnie dekarzy. Chciałbym wyciąć swoje drzewo na więźbe, mam taka możliwość. Dekarz polecił mi abym juz teraz wyciął drzewo. Jednak po rozmowie z innym odradzono mi wycinkę teraz, stwierdził za to że powinno sie drzewo wycinac i ciąć na krokwie przed samym kładzeniem na dach. Czy ktos ma doświadczenie w tej dziedzinie???? Ja już jestem skołowany. Będę wdzięczny za podpowiedź i za namiary na cieśli i dekarzy. Pozdrawiamfoltek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 14.12.2011 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ech...po pierwsze- swiezo sciete i pociete jest proste jak bat. Krzywi sie jak schnie. Wiec dla majstra najlepsze jest jak drzewo idzie prosto z lasu. Po drugie, mokre drewno niczym nie zaimpregnujesz. Zapomnij o malowaniu gotowej wiezby pedzlem. Masz material, masz czas na sezonowanie to rznij ...szkoda czasu. A fachowcom, co sobie tylko ida na reke, podziekuj za wspolprace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 14.12.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Pytanie jak zwykle - czy ktos moze polecic/odradzic ekipe do wylewek cementowych ? Odradzam pana Ranosa. Wylewka jest krzywa, tzn. nie ma zachowanych poziomów, kruszy się, a na dodatek mało myślący jest. ODRADZAM! Same poprawki kosztowały mnie ponad 1000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abaddon 18.12.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Wylewki które były u mnie wykonywane 14-15.12.2011 wyglądają bardzo dobrze. Ekipa sprawna i ich praca wygląda porządnie, wylewki trzymają poziom. Cena 12zł za 1m2 bez materiału. Zostałem tylko poinstruowany ile zamówić piasku i cementu. Plastyfikator, siatka i włókna były przywiezione przez ekipę, płatne dodatkowo. Namiar p. Rogacz 605698902 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksana Mikołajczyk 21.12.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Ja mam dobrego murarza, tylko trzeba na niego poczekac. Na ten rok nabral juz sporo zlecen. Bardzo dokladny, prace czysto wykoanne, terminowy i slowny. Prawdopodobnie na jesieni bedzie robil moje ogrodzenie. Poki co u mnie wymurowal stan '0' i sciany parteru. Pare fotek mozna znalezc na forum PROJEKT CZEKOLADA. Dane kontaktowe na priva. Witam, Czy mogłabyś mi podac namiary na tego murarza, ale to jest firma budowlana, która ma murarza czy poprostu gość ma swoją firmę murarską i muruje? Mój mail [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts